در ادامه بررسی های عوامل پیروزی این روزهای عراق بر تروریست های داعش به بررسی نقش و هدایت راهبردی ایران در عراق می پردازیم.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران؛ در بحبوحه ناآرامی‌ها، جنگ و خونریزی در عراق خبرهای خوشی  هم از پیروزی عراقی‌ها بر تروریست های داعش و بازپس گیری مناطق تحت اشغال آنها به گوش می‌رسد.

در بخش ابتدای این گزارش از سه عامل نقش آفرینی مرجعیت، اتحاد میان شیعیان و سنی ها و هدایت راهبردی ایران و مشاوره نخبگان نظامی به عنوان عوامل اصلی پیروزی های اخیر عراق در برابر داعش نام برده شد.


در بخش اول گزارش مذکور به بررسی نقش مرجعیت شیعه در به صحنه آوردن مردم اشاره و عنوان شد آیت الله سیستانی با اعلام فتوای جنگ با داعش، شور و شوق مبارزه با تروریست های داعش را ایجاد کرد و متعاقب آن صدها هزار نفر در مراکز ثبت نام حضور یافتند و داوطلب مبارزه با داعش شدند. علمای اهل تسنن نیز با استقبال از این فتوا سنی های عراقی را به دفاع از کشور و ناموس خود فرا خواندند.

در بخش دوم گزارش به بررسی عامل دوم پیروزی های عراق  یعنی اتحاد میان  گروه های مردم، بخصوص شیعیان و سنی‌ها پرداختیم و گفتیم که با نقش آفرینی نخبگان مذهبی و سیاسی بخصوص مرجع عالیقدر شیعه آیت الله سید علی سیستانی ندای وحدت میان مردم عراق سر داده شد و جنایات داعش در شهرهای  مختلف  عراق اعم از کرد نشین،شیعه نشین و سنی نشین هم مزید بر علت شد تا همه مردم عراق از هر قوم و قبیله و مذهبی متوجه شوند اکنون با دشمن مشترکی به نام داعش مواجه هستند و باید اختلافات خود را که با دسیسه اجانب ایجاد شده کنار بگذارند و دوشادوش هم از ناموس و وطن خود دفاع کنند و دشمن را از خاک خود بیرون برانند. این اتحاد و همدلی موثر واقع شد و نتیجه وحدت مردم شکست پیاپی گروه تروریستی داعش و آزادسازی شهرها و مناطق تحت اشغال آنها از جمله شهرهای بیجی، هیت  و جرف‌النصر بود.

در این بخش که بخش سوم و پایانی گزارش محسوب می شود قصد داریم به بررسی ضلع سوم "مثلث رهایی بخش عراق" یعنی نقش ایران در پیروزی های اخیر ملت عراق بپردازیم:

به اذعان دوست و دشمن، ایران بیشترین نفوذ و تاثیر گذاری را در بین کشورهای خاورمیانه به ویژه کشورهای شیعه نشین دارد. 

پس از سرنگونی رژیم بعثی صدام، مناسبات و روابط دو کشور ایران و عراق -که اکثریت آن شیعه هستند-  روز به روز گسترش یافت و تقویت شد، تا جایی که  رسانه ها ومقامات امریکایی بارها تلویحا و صراحتا نارضایتی خود را از گسترش روابط دو کشور ابراز کرده و به نوعی خود را عامل نزدیکی ایران و عراق دانسته اند.

از سوی دیگر قدرت روزافزون ایران در منطقه باعث شد سران عراقی، ایران را تکیه گاهی محکم و قابل اعتماد برای خود بدانند و به هنگام بروز بحران و مشکلات مختلف دست یاری به سوی ایران دراز کنند.

یکی از مهمترین بحرانی که عراقی ها متوجه شدند برای حل آن می توانند روی کمک ایران حساب کنند، غائله "داعش" است.


نظام جمهوری اسلامی ایران برای کمک به عراق در راستای حل مسئله داعش از سه بعد به عراق کمک کرده و می کند. 1-  هدایت راهبردی :ارائه راهکار و مشاوره سیاسی 2- ارائه تجربیات و مشاوره نظامی 3- ارسال کمک های بشر دوستانه 

  • هدایت راهبردی :ارائه راهکار و مشاوره سیاسی
سران عراقی با درک صحیح از جایگاه ویژه ایران و قدرت و تجربه کشورمان بارها و بارها به تهران سفر کرده و در دیدار با شخصیت‌های طراز اول کشورمان از جمله مقام معظم رهبری از آنها برای نحوه رویارویی با این بحران پرهزینه – مالی و انسانی- راهنمایی و راهکار طلبیدند.
 
آنچه که در اظهارات مقامات کشورمان بخصوص رهبر معظم انقلاب در دیدار با مقامات عراقی بیشتر به چشم می خورد "توصیه به حفظ وحدت در بین مردم و سیاستمداران عراق" است. 



 نظام جمهوری اسلامی که دغدغه اصلی اش حفظ وحدت در عراق است حتی با وجود رابطه بسیار خوب با دولت نوری مالکی، وقتی احساس کرد کناره گیری نوری مالکی از قدرت و روی کار آمدن دولتی جدید بیشتر به نفع ملت عراق است و بر وحدت آنها تاثیر مثبتی خواهد داشت از این سیاست استقبال کرده و آشکارا حمایت خود را از حیدر العبادی نخست وزیر جدید عراق اعلام کرد.

در همین راستا مقام معظم رهبری  اخیرا در دیدار با نوری مالکی که اکنون سمت معاون نخست وزیر را دارد از ایشان قدردانی کرد.

 
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دوشنبه ۱۹ آبان در دیدار با نوری مالکی معاون رئیس‌جمهور عراق، ضمن تجلیل از شجاعت، اقتدار و مدیریت مالکی در دوران تصدی نخست وزیری عراق و خدمات بزرگی که در جهت حفظ ثبات و استقلال و پیشرفت عراق انجام داده است، خطاب به وی گفتند: 
"جنابعالی در جریان انتقال قدرت در عراق، کار بزرگی را برای جلوگیری از آشفتگی و بی‌ثباتی عراق انجام دادید و این کار هیچگاه در ساحه عراق فراموش نخواهد شد."

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به شناخت خوب نوری مالکی از مسائل و مشکلات عراق، افزودند: رویه شما برای کمک به دولت جدید آقای حیدر عبادی و تلاش برای ایجاد وحدت میان نیروهای مختلف عراق، اقدام بسیار خوبی است که باید ادامه یابد.  

حیدر العبادی هم با آگاهی از جایگاه و قدرت ویژه ایران در منطقه ، تهران را به عنوان مقصد نخستین سفر رسمی خود انتخاب و با مقامات کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

رهبر انقلاب در دیدار با حیدر العبادی هم از وحدت میان عراقی ها صحبت کردند و اتحاد ملی و قومی و طائفی دولت جدید عراق را سیاستی کاملاً صحیح خواندند و گفتند: عراق یک واحد جغرافیایی است و تفکیک شیعه و سنی و عرب و کرد، در عراق بی معنی است.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: برخی اطراف قضیه و برخی طوائف هم باید متوجه این موضوع باشند و بدانند که اقدامات خلاف وحدت ملی عراق، به مصلحت این کشور نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی  هم ماه گذشته در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دیدار با فواد معصوم، رییس‌جمهوری عراق گفت: تفرقه و تجزیه عراق به نفع ملت عراق و منطقه نیست و همه اقوام و مذاهب اعم از شیعه، سنی و کرد باید در حکومت این کشور سهم داشته باشند.


از سوی دیگر با مطرح شدن موضوع " ائتلاف ضد داعش" به سرکردگی امریکا سران کشورمان که شناخت کافی از سیاست های مداخله جویانه غرب در منطقه خاورمیانه را دارند به عراقی ها توصیه کردند که نباید در این خصوص خیلی به غرب اعتماد کنند زیرا آنها نشان داده اند به دنبال منافع خود هستند.

در همین راستا رهبر معظم انقلاب به حیدر العبادی گفتند:"ما معتقدیم ملت و دولت عراق و بخصوص جوانان این کشور توانایی فائق آمدن بر تروریست ها و برقراری امنیت را دارند و نیازی به حضور بیگانگان نیست."

دکتر روحانی نیز در دیدار اخیر خود با نوری مالکی با ابراز اطمینان از اینکه مردم و ارتش عراق به خوبی قادر به دفاع از کشورشان در برابر تروریست ها هستند و نیازی به حضور نظامی هیچ کشور دیگری ندارند، گفت: حفظ وحدت و تمامیت ارضی عراق برای جمهوری اسلامی ایران مهم است، چرا که این عراق واحد است که می‌تواند به تأمین ثبات در منطقه کمک کند.
  

  •  هدایت راهبردی: ارائه تجربیات و مشاوره نظامی
با تهاجم داعش به عراق مشخص شد که برخی از افسران سابق ارتش عراق که خود را وفادار به صدام می دانستند نیز به این گروه تروریستی ملحق شده و تجربیات خود را در اختیار تروریست های چند ملیتی گذاشته اند. این امر در کنار خیانت برخی از سران قبایل سنی نشین باعث شد تا داعش در ابتدای کار به سرعت شهرهای و روستاهای عراق را به تصرف خود درآورد و ارتش عراق عملا توان چندانی برای مقابله با آنها را نداشته باشد.

خلا یک فرماندهی مقتدر و کار کشته در ارتش عراق کاملا احساس می شد. از طرف دیگر، با توجه به هجوم خیل مشتاقان به مبارزه با داعش به جبهه های نبرد،  پس از صدور فتوا از سوی آیت الله سیستانی، باید برنامه و راهکاری برای استفاده بهینه از این نیروهای مردمی تدارک دیده می شد. اینجا بود که عراقی بار دیگر دریافتند که تجربه ایران می تواند راهگشای آنها باشد.

تجربه موفق ایران در تشکیل "بسیج مستضعفین" در جریان جنگ تحمیلی، عراقی‌ها را بر آن داشت تا از ایران الگو برداری کرده و برای حصول نتیجه بهتر نیروهای مردمی خود را سازماندهی کنند. نگاهی به نحوه سازماندهی نیروهای مردمی عراق- بخصوص عشایر- به خوبی نشان می دهد که عراقی ها از تجربیات کشورمان در این زمینه بهره گرفته اند و این یک نسخه عراقی از "بسیج" ایران است. 

"هادی العامری" رئیس سازمان بدر عراق در مصاحبه‎ای تلویزیونی با شبکه العراقیه گفت: ما از تجربیات نظامی ایران در آزادسازی مناطق اشغال شده عراق توسط داعش استفاده کردیم.


اما همانطور که گفته شد با خیانت افسران بعثی ارتش عراق و پیوستن آنها به تروریست ها ،نیاز به یک فرماندهی شجاع و کاربلد که بتواند بر کار عملیاتی نیروهای مدافع عراقی نظارت کرده و آنها را هدایت کند به خوبی احساس می شد.

اینجا بود که ایران بار دیگر نقش آفرینی کرد، بازوی قدرتمند ایران در این بخش یعنی بخش هدایت و مدیریت نظامی "سردار قاسم سلیمانی"، فرمانده سپاه قدس، بود. 

نیروی جدید دفاعی عراق که تحت حمایت مرجعیت نجف و هدایت نظامی ایران وارد میدان گردید در فاصله تیر تا مهرماه یعنی ظرف چهار ماه موفق شد اکثر مناطق عراق را از تصرف داعش خارج کند و این در حالی بود که اکثر تحلیلگران در غرب و کشورهای عربی گمان می‌کردند به زودی بغداد هم به تصرف داعش درمی‌آید.

  • سردار سلیمانی بر سر زبان‌ها
رسانه های غربی و منطقه ای هرگاه که از پیروزی های عراق بر داعش گزارش می دهند در کنار آن اشاره می کنند که در همه این پیروزی ها سردار سلیمانی  نقش پر رنگی داشته است.

 
طی هفته های اخیر ناگهان "سردار قاسم سلیمانی" به سوژه رسانه های غربی و منطقه ای تبدیل شد و کمتر روزنامه یا نشریه معتبری را می توان یافت که گزارشی از این فرمانده شجاع منتشر نکرده باشد.

یکی شجاعت او را می ستاید، دیگری نبوغ نظامی اش را و آن دیگری بر "مطیع محض رهبر بودن" او تاکید دارد، سایت دیگر از سلامت مالی و اخلاقی او می نویسد.

اولین بار پس از آزادسازی شهر شیعه نشین آمرلی بود که نام سردار سلیمانی بر سر زبان ها افتاد.

اواسط شهریور وقتی که شهر آمرلی پس از 80 روز مقاومت در برابر داعش توسط ارتش و نیروهای مردمی آزاد شد، اکثر خبرگزاری‌ها اعلام کردند یک فرمانده نظامی ایران نیز در این عملیات حضور داشت.
 

همان روز رویترز مدعی شد: یک مشاور ایرانی نیروهای پلیس عراق در نزدیکی آمرلی دیده شده و افسران کرد نیز از گفت‌‌وگوهای ایرانی‌ها با مبارزان عراقی برای هدف قرار دادن تروریست‌ها صحبت می‌کنند.

به گزارش رویترز یک از فرماندهان پیشمرگه کُرد در سلیمان‌بیک نیز نقشی را که ایرانی‌ها در حمله به مواضع داعش ایفا کردند تایید کرد و گفت: آنها اسلحه فراهم آوردند و به برنامه‌ریزی نظامی کمک کردند. این فرمانده کرد که نخواست هویتش فاش شود در ادامه گفت، «آنها نیروها را آموزش دادند. در پایگاه دیگری هم حضور دارند و پیشمرگه‌ها را در کار با توپخانه سنگین هدایت می‌کنند.»

یک روز بعد تصاویر سردار سلیمانی در کنار مبارزان عراقی در سطح وسیعی انتشار یافت. 

هرچند، داعشی ها مدعی هستند که در ماه ژوئن( خرداد) در جریان درگیری در شهر سامرا که به شکست آنها انجامید با نیروهای قاسم سلیمانی جنگیده اند. داعش علت شکست خود در تسخیر سامرا را مقاومت مردم می داند و در بیانیه خود مدعی می شود که در سامرا با نیروهای "قاسم سلیمانی" جنگیده است.


 در سامرا یگان طلایی ارتش عراق، که داعش مدعی است ایران آن را تاسیس کرده و آموزش داده است، از زمین و هوا به مهاجمان حمله می کند و آنها را از 800 متری حرم تا بیابان های اطراف شهر بیرون می راند.

پس از آمرلی آزادسازی شهر استراتژیک "جرف النصر" هم پیروزی بزرگی بود که آن را هم به سردار سلیمانی و نقشه های هوشمندانه او نسبت دادند.

آزادی شهر استراتژیک «جرف‌النصر» عراق، بنا به دلایل متعدد، از آزادی شهر آمرلی این کشور و بنا به برخی اقوال، حتی از عملیات پیروزمندانه «قلمون» سوریه نیز مهمتر است. جرف‌الصخر، منطقه‌ای است مثلثی‌شکل با جمعیتی بالغ بر 80 هزار نفر با ترکیب مذهبی غالبا شیعه و سنی که در حد فاصل کربلا و بغداد قرار دارد. این شهر از غرب نیز به استان الانبار متصل می‌شود. به عبارت بهتر، جرف‌النصر، دروازه ورود به کربلا، بغداد و به طور کلی، تمام استان‌های جنوبی عراق است. این منطقه که فقط 60 کیلومتر با بغداد و 80 کیلومتر با فلوجه فاصله دارد، یک منطقه مواصلاتی است که بخش‌های شمالی، جنوب شرقی و غربی را به هم وصل می‌کند. همین «موقعیت خاصِ» استراتژیک بود که این شهر را مورد «توجه خاص» تروریست‌ها قرار داده بود. با آزاد‌سازی این منطقه، نه تنها خطر از شهرهایی چون کربلا، نجف و شهر بغداد دور شد، بلکه مقدمه آزادی مناطق دیگر مثل شهر فلوجه هم فراهم آمد.

و به این ترتیب بود که طی هفته های اخیر " حاج قاسم سلیمانی" سردار فروتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سوژه داغ گزارش های خبری بیگانگان تبدیل شد و هر کس بر اساس فراخور خود به او پرداخت و در این بین القابی نیز به او داده شد.

در همین رابطه، نشریه معتبر فارن پالسی گزارشی درباره سردار قاسم سلیمانی نوشته و تیتر "شوالیه تاریکی بر می‌خیزد” را برای آن انتخاب کرده است.

 این نشریه می نویسد : برای مقامات ایالات متحده، نقش رهبری سلیمانی در مبارزه با داعش یک شمشیر دو لبه است. مقامات ارشد نظامی و اطلاعاتی آمریکایی به مدت طولانی از سلیمانی به عنوان یک دشمن غیرمنتظره‌ی باهوش یاد کرده‌اند و حالا به تجربه او نیاز دارند.

در حالی که ایالات متحده در زیر چتر یک ائتلاف شکننده مخفی شده است، دولت ایران در حال شکل دادن یک رویکرد کاملا متفاوت است: ایران به اقدامات مستقل خود در عراق می‌بالد و سعی می‌کند به همه بقبولاند که این ایران است که باید برای پیروزی‌های اخیر مورد تقدیر قرار گیرد، نه آمریکا.

یورو نیوز هم می نویسد وقتی در ماه ژوئن (خرداد) ارتش عراق فروپاشد سلیمانی چندین بار به عراق رفت تا به سازماندهی "ضد حمله"(پاتک) کمک کند.

یک مقام عراقی در مورد او می گوید:سلیمانی یک رهبر عملیاتی است.او کسی نیست که در دفتر کاربنشیند او به جبهه می رود تا بر ارتش و جنگ نظارت کند."

یورو نیوز در ادامه به نقل از سردار حاجی زاده می نویسد سردار سلیمانی با 70 نفر مانع سقوط اربیل به دست داعش شدند."

ویکلی‌استاندارد با بیان این ادعا که اکنون سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران فعالیت‌ها در چهار پایتخت منطقه (بیروت، دمشق، بغداد و صنعا) را تحت کنترل دارد، نوشته است که این امر او را به مرد غیرقابل چشم پوشی در خاورمیانه تبدیل کرده است. 

روزنامه الاخبار، این روزنامه لبنانی نوشت: سردار "قاسم سلیمانی" فرمانده سپاه قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و فرزندان عراق در حماسه جرف الصخر  که در بین عراقی ها به "جرف النصر" معروف شده است،  ثابت کردند که داعش " ببری کاغذی و  مترسکی  بیش نیست که آن را بزرگ جلوه می دهند".

 
الاخبار در ادامه نوشت، "سردار سلیمانی" ستاره بلامنازع نبرد جرف الصخر و مرد سایه است که نقش او در سازماندهی نیروها وحمایت میدانی و لجستیکی از نیروهای عراقی بر کسی پوشیده نیست.

شبکه آمریکایی فاکس‌نیوز سرلشکر سلیمانی را ژنرال شجاعی توصیف کرد که به فرماندهان نظامی عراق در برابر تروریست‌ها درس شهادت می‌دهد. فرماندهان شبه نظامی به آسوشیتدپرس گفتند که مستشاران ایران و حزب‌الله لبنان در خط مقدم جرف النصر بوده‌اند و به حدود 7 هزار سرباز و جنگجوی شبه نظامی آموزش می‌دادند و فرماندهان را پیش از عملیات هماهنگ می‌کردند.

فرماندهان نظامی عراق، سلیمانی را «بی‌باک» توصیف می‌کنند و می‌گویند: حتی در خط مقدم هم جلیقه ضد گلوله نمی‌پوشد. یک فرمانده شبه نظامی می‌گوید: «سلیمانی به ما یاد داده که مرگ شروع زندگی است، نه پایان زندگی.»

یک فرمانده عراقی می‌گوید: سلیمانی برنامه‌ریزی برای عملیات جرف الصخر را سه ماه پیش آغاز کرد.

سردار "محمد اسماعیل کوثری" رئیس کمیته دفاعی-امنیتی مجلس شورای اسلامی ، درباره نقش "سردار سرلشکر قاسم سلیمانی" در آزادسازی "جرف النصر" و "آمرلی" اظهار داشت: مستشاران ما کمک فکری به عراق، سوریه و حزب‌الله لبنان می‌کنند و برادرمان سردار سلیمانی با تجارب بسیار بالایی که دارد، آن را در اختیار مقاومت قرار می‌دهد.

 وی افزود: سردار سلیمانی الگویی برای ملت‌ها و آزادی‌خواهان جهان شده و هنگامی که طراحی انجام می‌شود، با حضور در صحنه‌های عملیاتی نقش آفرینی می‌کند.  

پایگاه خبری لوبلاگ؛ حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس را "یک ابر قهرمان" توصیف کرد این پایگاه خبری در مقاله خود ، برای این فرمانده ایرانی القاب دیگری نظیر "شهید زنده" ، "فرمانده در سایه" را نیز به کار برده است و افزوده است که وی جنگ زمینی در عراق را علیه داعش مدیریت می کند

سی‌ان‌ان در گزارش خود نوشت : گفته می شود ژنرال قاسم سلیمانی عامل عقب نشینی جنگجویان داعش در شهر کلیدی جُرف الصخر در هفته گذشته بوده است. 

ژنرال‌ايرانی، مغز متفکر پيروزی‌های ارتش عراق و  طراح فوق‌العاده تاکتیک‌های جنگی است. گزارش ها از افزایش نفوذ ایران در طراحی و اجرای راهبردهای نظامی در عراق بر ضد داعش حکایت دارد.

 
این گزارش ها جایگاه اسطوره ای سلیمانی را تحکیم می کند؛ مردی که تهران از او به عنوان طراح فوق العاده تاکتیک های جنگی یاد می کند که به جمهوری اسلامی وفادار است.

 طبق گزارش رادیو بین‌المللی فرانسه، این روزها در اخبار و تحولات مربوط به عراق نام و چهره یک شخصیت ایرانی در رسانه‌ها مرتب تکرار می‌شود: این شخص کسی نیست جز قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی ویژه قدس. در حالی‌که ایران به دولت عراق در مقابله با گروه افراطی داعش در این کشور کمک می‌کند، این روزها تصاویر متعددی از قاسم سلیمانی در صحنه‌ها منتشر می‌شود.

روزنامه انگليسی گاردین در مورد سرلشکر قاسم سليمانی می‏‌نويسد: "حتی كسانی كه سليمانی را دوست ندارند، او را فردی باهوش می‌دانند. بسياری از مقامات آمريكا كه اين چند ساله را صرف متوقف كردن كار افراد وفادار به سليمانی كرده‌اند، می‌گويند مايل هستند او را ببينند و معتقدند كه مبهوت كارهای او شده‌اند".

نشریه آمریکایی نیویورکر، به ابعاد قدرت و نقش سردار "قاسم سلیمانی" فرمانده سپاه قدس از زبان مسئولان آمریکایی و عراقی پرداخت و با بیان اینکه سردار سلیمانی به ندرت صحبت می‌کند، وی را دارای یک کاریزمای نهفته دانست.

خلاصه کلام آن که اکنون رسانه های  جهان متفق القول به این نکته اذعان دارند که عامل اصلی پیروزی های اخیر عراق بر داعش حمایت و مدیریت راهبردی و نظامی ایران است.

برای نمونه المانیتور می نویسد:
« پیروزی های اخیر ارتش عراق ، در سایه حمایتهای ایران به دست آمده است.

المانیتور این پیروزی های اخیر ، خصوصا در جرف الصخر را از آن رو مهم می داند که به گفته مقامات عراقی در این نبرد حساس ، بدون کمک هوایی ائتلاف آمریکایی پیروز شدند.

ستون نویس المانیتور می نویسد : به دلیل اهمیت جرف الصخر ، همکاری بین نیروهای مختلف عراقی ، اعم از ارتش و نیروهای مردمی ، در این پیروزی بزرگ ، اهمیت دارد.

اما قمست مهم مقاله این پایگاه خبری – تحلیلی ، بررسی دیدگاه رسانه های ایرانی به این پیروزی است. این سایت ، مدعی است به دلیل پوشش گسترده پیروزی های ارتش عراق و انتشار تصاویر فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، ایران به این پیروزی خیلی اهمیت داد. به عبارت دیگر ، همانطوری که مقامات عراقی بارها اذعان کردند ، اگر ایران نبود ، داعش بغداد را هم فتح می کرد.

نگاهی به دستاوردهای ائتلاف 40 کشوری به اصطلاح "ضد داعش" و مقایسه آن با عملکرد فرماندهان و مستشاران نظامی ایران در عراق خود گویای همه چیز است.

سایت Whatsupic درباره آزادسازی جرف‌الصخر نوشت:‌ ائتلاف ضد داعش هیچ نقشی در مبارزه با تروریسم ایفا نکرد، بلکه ژنرال سلیمانی و نیروهای عراقی شهر راهبردی جرف‌الصخر را آزاد کردند.

به نوشته الاخبار لبنان در حالی که آمریکایی ها به ناتوانی و ترس خود از عملیات نظامی علیه داعش  در جرف الصخر معروف به "مثلث مرگ" اذعان و اعلام کردند که مشکل جرف الصخر راه حل نظامی ندارد و یا چه بسا در نظر نداشتند وارد جنگ شوند، بسیج بزرگ مردمی عراق به فرماندهی سردار سلیمانی  وارد عمل شدند.

الاخبار اضافه کرد جرف الصخر به بهشت مافیا و جنایت کاران تبدیل شده بود، به گونه ای که آمریکایی ها اعلام کردند که با توجه به شرایط سخت طبیعی این منطقه از جمله نخلستان های بزرگ و تعداد فراوان نیروهای داعش و نیزاحتمال فرسایشی شدن جنگ و نتایج حاصل از آن نمی توانند علیه این گروه تروریستی  به عملیات نظامی دست بزنند.

شاید جان آلن شاید ژنرال  کهنه کار امریکایی فرماندهی ائتلاف ضد داعش، هرگزتصور نمی‌کرد با تمام تجهیزات و میلیاردها دلار سرمایه ای که در ائتلاف ضدداعش در اختیار دارد قافیه را به سردار بی ادعایی که شهرهای عراق را یکی‌یکی فتح می کند و رهبری نیروهای عراقی در پیروزی بر داعش را بر عهده دارد، ببازد.

  • نامه اوباما به رهبر انقلاب 
پیروزی‌های غرور آفرین ایران در مبارزه با داعش باعث شد تا باراک اوباما دست به قلم ببرد و با نوشتن نامه ای به مقام معظم رهبری به ایران پیشنهاد همکاری با ائتلاف ضد داعش را بدهد.این در حالی است که پیش از آن امریکا ادعا کرده بود با پیوستن ایران به این ائتلاف مخالف است.

 
هرچند که مقام معظم رهبری پس از ترخیص از بیمارستان دروغگویی مقامات کاخ سفید را افشا کردند و گفتند:" «ایران درخواست آمریکا را پیش از آنکه به طور علنی با نقش ایران در این ائتلاف مخالفت کند، رد کرده است. آمریکا از همان ابتدا توسط سفیرش در عراق خواستار همکاری ایران برای مقابله با داعش شد اما من با آن مخالفت کردم چون آنها دست‌های آلوده‌ای دارند.»

  • ارسال کمک های بشر دوستانه
کمک ایران به کشور همسایه فقط فکری و نظامی نبوده است، از همان ابتدای تهاجم داعش به عراق و آواره شدن هزاران نفر از استان های عراق جمهوری اسلامی ایران بنا بر احساس تکلیف کمک های بشر دوستانه خود را راهی مناطق جنگزده کرد.  


تا آنجا که مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان در نشستی خبری با وزیر خارجه کشورمان به صراحت از کمک نظامی ایران برای مقابله با داعش سخن گفته و اعلام کرد «ایران اولین کشوری بود که بلافاصله به کمک ما آمده بود»؛ و اگر نبود کمک‌های ایران، اقلیم وضعیت سختی داشت.

به گفته مقامات هلال احمر کشور بیش از 600 تن کمک بشردوستانه به عراق ارسال شده است.

کوتاه سخن این که می توان گفت، مرجعیت شیعه، اتحاد مردم و مدیریت نظامی ایران سه ضلع مثلث رهای بخش عراق از چنگال تروریست های تکفیری داعش هستند.
گزارش از رضا عسگری


انتهای پیام./


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
صادق
۰۱:۵۰ ۲۷ آبان ۱۳۹۳
آفرین احسنت به این گزارش خوبتون....واقعا لذت بردم
یا علی
آخرین اخبار