به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از گاردین ؛ این روزنامه انگلیسی در پایگاه اینترنتی خود نوشت : نمایندگان ایران ، آمریکا و چند قدرت جهانی دیگر در هفته جاری در حالی به ادامه گفتگوها بر سر برنامه هسته ای ایران در وین ، پایتخت اتریش ادامه می دهند که احتمال دستیابی آنها به توافق تاریخی در این مسئله وجود دارد . بیش از 12 سال است که تنش و مناقشه میان ایران و غرب بر سر فعالیت های هسته ای "جمهوری اسلامی " وجود دارد .
این مذاکرات دارای ضرب الاجلی تا تاریخ 24 نوامبر می باشد که به اعتقاد برخی از کارشناسان ممکن است این تاریخ بار دیگر تمدید شود . برخی سازش ها از سوی هر دو طرف در مذاکرات دیده شده و همچنین پیش نویس قطعنامه نهایی نیز همانند دور پیشین مذاکرات _توافق موقت _ تهیه و تبیین شده است.
برخی از دیپلمات های حاضر در مذاکرات عنوان کرده اند که کار آنها تا 95 درصد انجام شده و آنها منتظر تصمیم گیری سیاست مداران خود در پایتخت های کشورهای حاضر هستند تا دستور نهایی را برای چگونگی ظرفیت های غنی سازی اورانیوم در نیروگاه های ایران ونیز نحوه رفع یکباره یا تدریجی تحریم های بین المللی بر ضد ایران را صادر نمایند .
گاردین در ادامه نوشت : تعدادی از کارشناسان برجسته امور کنترل تسلیحات بین المللی معتقدند موانع سیاسی بیشتر سد راه هیات های مذاکره کننده هسته ای قرار گرفته است. این مانع سیاسی در مورد ایالات متحده وشخص باراک اوباما دارای برجستگی و اهمیت بیشتری است چرا که با پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات میان دوره ای در آمریکا _ که حزب مخالف اوباما بوده و همچنین با روند مذاکرات هسته ای واشنگتن با تهران نیز مخالفند _ رییس جمهوری آمریکا کار دشواری را پیشرو دارد .
حزب جمهوری خواه با بدست آوردن اکثریت کرسی ها در سنا و کنگره می توانند مانع اهداف و برنامه ریزی های اوباما در زمینه سیاست خارجی و بخصوص در موضوع مذاکره با ایران _ چه بر سر برنامه هسته ای تهران و چه همکاری های مشترک به منظور مبارزه علیه داعش در منطقه غرب آسیا _ شوند . اکثریت اعضای جمهوری خواهان حامیان رژیم صهیونیستی بوده و از نیات جنگ طلبانه تل آویو علیه جمهوری اسلامی استقبال میکنند .
نکته حائز اهمیت دیگر این است که در میان کشورهای 5+1 بر سر نوع و روند مذاکرات اختلاف وجود دارد بخصوص فرانسه که بیش از سایر کشورها تقلا می کند که تا جای ممکن مانع امتیازدهی به تهران شود . جان کری وزیر خارجه آمریکا در تاریخ 4 نوامبر سفری به پاریس داشت و در دیدار با لوران فابیوس ، وزیر خارجه فرانسه این اطمینان را بدست آورد که طی چند روز باقیمانده تا ضرب العجل تعیین شده ( 24 نوامبر ) وی کارشکنی یا مداخله ای عمومی در گفتگوها ایجاد نخواهد کرد .
در توافق موقتی که در سال 2013 میان ایران و کشورهای 5+1 منعقد شد لوران فابیوس در مراحل انتهایی به کشورهای غربی هشدار داد که امتیازاتی که در این توافق به تهران داده شده بسیار بیشتر از مواردی است که غرب بدست آورده است . فابیوس در آن زمان گفته بود : فرانسه در این " بازی احمقانه " شرکت نخواهد کرد .
یک منبع فرانسوی آشنا به امور مذاکرات در این باره اظهار داشته است : برای فابیوس ، روابط اقتصادی و سیاسی با کشورهای حوزه خلیج فارس مانند عربستان و قطر بسیار مهم تر از رابطه با ایران است . حکومت های پادشاهی خلیج فارس همانند رژیم صهیونیستی قویا مخالف تداوم برنامه هسته ای ایران در هر میزان و اندازه ای حتی خیلی ناچیز هستند .
این روزنامه انگلیسی همچنین تاکید کرد : عواقب ناشی از شکست این مذاکرات می تواند سریع و جدی باشد . کنگره آمریکا در حال آماده سازی تبصره دور جدیدی از تحریم ها بر ضد ایران است و بدلیل پیروزی قاطع جمهوری خواهان در انتخابات میان دوره ای آمریکا و کنترل آنان بر کنگره باراک اوباما به سختی می تواند نظر نمایندگان را وتو کند . بااین نمایندگان حاضر در مذاکرات _ اعم از نماینده آمریکا _ اعلام کرده که " شکست " یکی از گزینه های آنها در گفتگوها نیست .
انتهای پیام /