بورانی افزود :با توجه به اينكه بعد از كيفيت و ويژگيهاي فيزيكي و شيميايي آب ، غذا از مهمترين عوامل موفقيت در امر پرورش ماهي قزل آلاست ، ( بیش از 70% قیمت تمام شده هر کیلو ماهی هزینه خوراک می باشد ) ميتوان به اهمیت و نقش غذا متناسب بودن آن از نظر نوع و مقدار در هر مرحله از رشد و پرورش پي برد.
وی ادامه داد: در صورت استفاده از غذا يا جيره غذايي مناسب ، علاوه بر تأمين نياز بدني آنها ، باعث بهبود وضعيت عمومي و سلامتي ماهيها ، كاهش تلفات در طول دوره پرورش ، سريعتر شدن رشد آنها ، توليد ماهي با متوسط وزني بالاتر و در نهايت ، دست يابي به مقدار كل توليد بالاتر در هر استخر يا در سطح كل مزرعه خواهد شد .
مدیر شیلات استان و آبزیان زنجان تصریح کرد :چنانچه از غذاي حاوي تركيب غذايي نامناسب استفاده كنيم به نحوي كه نيازهای تغذيه اي ماهي قزل آلا تأمين نشود و يا مقدار كافي از ويتامينهاي مورد نياز و مورد علاقه ماهي نباشد يا فاسد باشد ، همه اين موارد در نهايت نتايج منفي و نامطلوب همچون عدم مصرف غذا توسط ماهيهاي پرورشي ، كاهش ميزان مقاومت ماهي در برابر بيماريها و عوامل ناخواسته محيطي از قبيل تغيير اسيديته آب ، دماي آب و كاهش ميزان رشد ماهيها و در حالتهاي شديد ، وقوع تلفات در ماهيها و سرانجام ، كاهش ميزان توليد سالانة مزرعه و كاهش ميزان سودهي و درآمد سالانه مزرعه را به دنبال خواهد داشت .
بورانی با اشاره به اهمییت آموزش در این حوزه خاطر نشان کرد :با توجه به اهمیت موضوع و به منظور بالا بردن سطح آگاهی و دانش فنی و آشنایی با علم روز و دستاوردهای نوین در امر تغذیه ماهیان سردآبی ؛ کارگاه آموزشی تغذیه ماهیان سردآبی با حضور جمعی از کارشناسان شیلات و ترویج جهاد کشاورزی ومهندسین نظام مهندسی کشاورزی و پرورش دهندگان ماهیان سردآبی و علاقمندان و فعالین این بخش امروز برگزار شد که امید است در زمینه ارتقاء دانش فنی علاقمندان گامهای موثری برداشته شود.
انتهی پیام/ش