علی لاریجانی در همایش ملی و منطقهای راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی:
علی لاریجانی در همایش ملی و منطقهای راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی:
به گزارش
حوزه پارلمانی باشگاه خبرنگاران، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (پنجشنبه 29 آبان ماه) در سخنانی در همایش راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی در مشهد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در توجه به مسائل استراتژیک منطقه گامهای خوبی برداشته است و البته این حرف ما نیست، اضطراب دشمن این موضوع را نشان میدهد، نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی قبلاً گفته بود «داعش را ول کنید بلکه باید با ایران مبارزه کنید»، گفته بود ما همه گونه کمکی به آمریکا برای مبارزه با داعش میکنیم ولی به شرطی که ائتلاف ضد داعش با ایران همکاری نکند؛ میبینید اضطراب در چه حدی است.
وی افزود: اگر ما به دنبال موفقیت در مسائل هستهای هستیم باید شرایط تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی را فراهم کنیم، گاهی غربیها حرفهایی راجع به مسائل هستهای میزنند، چون تلقی آنان این است که از نظر اقتصادی توانستهاند ما را تخریب کنند و حرفهای کلفتی میزنند اما باید بدانند آنان موفق نخواهند شد، ما یک اصولی داریم که بر اساس آن اصول حرکت میکنیم.
رئیس مجلس تصریح کرد: کنگره آمریکا مسائلی را مطرح میکند، اینطور نیست که کسی این حرفها را باور کند، نباید ایران را از راهی که انتخاب کرده، مأیوس کنند، اینطور نیست که ما با حرفهای کنگره آمریکا تصمیم بگیریم، اینکه کنگره آمریکا حرفهای بیحساب و کتابی میزند و مرتب نقل میکنند که مشکل کنگره است باید بدانند کسی این سخنان را باور نمیکند، این مشکل خودتان است و خودتان باید آن را حل کنید، نباید ایران را از راهی که انتخاب کرده مأیوس کنید.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش، گفت: بنده بارها به خاطر دارم که نمایندگان مجلس طرحی را برای محدود شدن بازرسیهای آژانس مطرح میکردند، نمایندگان ملت، مدافع حقوق ملت در مجلس هستند اما من خواهش کردند که صبر کنند، ما با آنان همکاری میکنیم اما آنها مدام حرفهای کلفتتر میزنند، اینطور نیست که ایران یک راهی را انتخاب کرده و آنها مسیر را ادامه دهند.
لاریجانی ادامه داد: امیدواریم در مذاکرات هستهای، غربیها عاقلانه رفتار کنند و تصورات اشتباه آنها را به مسیر غلط نبرد، در جنگ تحمیلی با 6میلیارد دلار کشور را اداره کردیم اما امروز که شرایط مانند آن روزها نیست، پس باید بدانند هرچقدر سختگیری کنند ما بلدیم چگونه از مسیر دیگری برویم.
رئیس مجلس تصریح کرد: در کشور ما یک فکری در درون انقلاب اسلامی محقق شد و آن این بود که ایران یک تفکر اسلامی را برای خودش برگزیده و یک تفکر استقلال در نظر گرفته است، آن چیزی که امام (ره) به ما آموخت و انقلاب دنبال کرد، این بود.
وی افزود: دشمنان انقلاب اسلامی مرتب برای ما مزاحمت ایجاد کردند و این تفکر حرکت داشت و پیش رفت و دموکراسی در منطقه را پیگیری کرد. ولی دشمنان مزاحمتهایی هم برای ما ایجاد کردند، انقلاب ایران در منطقه دستاوردهای بزرگی داشت.
رئیس مجلس اظهار داشت: کاملاً با واقعیات میتوان ثابت کرد که در 10 سال اخیر اگر انقلاب اسلامی در عراق، افغانستان و لبنان مثبت عمل نمیکرد صحنه کل بینالملل با نوعی دیکتاتوری بینالمللی مواجه میشد. اینکه برخی قدرتها امروز میگویند دنیا دیگر از حالت تکقطبی خارج شده و به چند قطعبی تبدیل شده، به خاطر برخی اقداماتی است که انجام شده است، آنان با چند نمونه شکست در عرصه بینالمللی مواجه شدند و همین امر نقش انقلاب اسلامی در تنظیم شرایط بینالمللی را نشان میدهد، دشمنان تا جایی که توانستهاند در برابر ایران سد و مانع ایجاد کردهاند.
رئیس مجلس با بیان اینکه ببینید در انرژی هستهای چه بازی درآوردند، گفت: در 10 سال اخیر 1+5 هرکاری که توانستند انجام دادند اما پایداری و استقامت ملت ایران و توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری باعث شد حرکت پیشرونده کشور ادامه داشته باشد، در جریان پرونده هستهای ایران درست است که مزاحمتهایشان گزندگی داشت اما جلوی پیشروی ایران را نگرفت.
لاریجانی با بیان اینکه اقتصاد ایران به بیماریهای مزمنی دچار شده است، خاطرنشان کرد: نفت و گاز باید به ثروت ملی تبدیل شود اما به بودجه جاری کشور تبدیل شده است، این به معنای درست استفاده نکردن از منابع و ثروت ملی کشور است، از این منابع و ثروت باید برای وابسته نشدن کشور استاده میکردیم، بعد از پیروزی انقلاب، با تئوری دولتی کردن امور، این بیماری مزمن تشدید شد، لذا بخش دیوانی ما منبسطتر شد، بودجه جاری بخش زیادی از بودجه کشور را به خود اختصاص داده است و همین امر جلوی رشد اقتصادی کشور را میگیرد.
وی ادامه داد: باید بدانیم اقتصاد مقاومتی پاسخ به این مشکلات است، اتکای بودجه به درآمدهای حاصل از صادرات نفتی باید کاهش یابد، یکی از مشکلات دیگر این بود که قبل از انقلاب اسلامی، تولید در دست برخی خاندانها میچرخید و امر عمومی در کشور نبود که پس از پیروزی انقلاب، تولید ملی شد اما در اختیار دولت قرار گرفت یعنی همان بیماری به شکل دیگری ادامه یافت. لذا رشد اقتصادی ما را کند کردند و علاج نکردیم.
رئیس مجلس تصریح کرد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی و اصل 44 قانون اساسی این بود که این بیماری را برطرف کنند و کارها را به مردم واگذار کنند یعنی اقتصاد کشور میبایست مردمی میشد و در اختیار مردم قرار میگرفت، اما اصل 44 درست اجرا نشد.
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه تا زمانی که رقابت در اقتصاد نباشد بهرهوری بالا نمیرود، گفت: با توجه به درست اجرا نشدن اصل 44 قانون اساسی، هنوز اقتصاد در بخشهایی شکل مردمی ندارد، بهرهوری کارها باید علاج شود، چه در نحوه استفاده از آب، خاک و یا نحوه بستهبندی محصولات و ارائه آنها به بازار، این موارد نکات مهمی هستند که هر یک بخشی از اقتصاد ما را هدفگیری کردهاند.
رئیس قوه مقننه در همایش ملی و منطقهای راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی در مجلس اظهار داشت: در شرایط آبی کشور ما شرایط بسیار سختی شده است، وضع آب در کل کشور شرایط سختی پیدا کرده است.
وی ادامه داد: بعضی شهرها مانند قم، ساوه، سمنان و کرمان از نظر آبی دچار مشکلاتی هستند که هم مدیریت کشاورزی در این زمینه باید فعال باشد و هم باید از خاک درست استفاده شود، مشکلات کشور با صدور بخشنامهها حل نمیشود و باید دست افراد را گرفت و راه حلها را جلوی پایشان گذاشت و کمکشان کرد، اگر اهداف اقتصاد مقاومتی عملیاتی شوند و برای هر بخش مدلهای موفق تعریف کنیم. شرایط کشور تغییر میکند.
لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: گاهی از آنجایی که در دوره قبل، برخی مدیریتهای غلط اتفاق افتاد که تنشهایی در اقتصاد کشور به وجود آمد، غربیها آدرسهای غلط گرفتند، بنابراین باید توجه داشته باشیم که شرایط امروز ما نشان میدهد وقت علاج بیماریهای مزمن اقتصادی کشور است، امروز مقام معظم رهبری سیاستهای کلی را ابلاغ فرمودند و دولت و مجلس نیز فعال هستند لذا وقت آن است که بیماریهای مزمن اقتصادی را علاج کنیم.
انتهای پیام/