علی ابراهیمینژاد مدیر کل اداره میراث فرهنگی کرمان در خصوص تصرفات غیر مجاز در بازار کرمان در گفتگو با خ
برنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران گفت: تخریب بخش هایی از بازار توسط برخی از کسبه و بازاریان طی سالهای اخیر و دادن کاربری تجاری به آن باعث بوجود آمدن این حرکت غیر فرهنگی شده است.
ابراهیمینژاد ادامه داد: جلسهای که سه شنبه با استاندار و معاونین وی داشتیم در خصوص پیگیری و رفع این معضل تاکید شد.
این مقام مسئول اظهار داشت: حمید ذکا اسدی معاونت امنیتی سیاسی استاندار از اداره اوقاف و امور خیریه، دادگستری استان خواستهاند تا با همکاری با ادراه کل میراث فرهنگی با عاملین برخورد و به رفع مشکل، اقدام کنند.
وی تصریح کرد: قسمتهایی از بازار بدلیل قطر زیاد دیوارها باعث شد تا چشم فرهنگ بسته و گرایش به سمت دنیا و مادی طلبی توسط برخی از کاسبان و مالکان بوجود آید و با تخریب دیوارها این مجموعه تاریخی فرهنگی را با آسیب و تخریب مواجه سازند.
ابراهیمینژاد عنوان کرد: تخریب دیوارهای قطور بازار و تبدیل آن به حجرهها و مکان تجاری، سابقه چند ساله دارد و حدود 37 – 38 سال پیش آغاز شده و تاکنون ادامه دارد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی کرمان خاطر نشان کرد: تاکنون 57 مورد شناسایی شده و بدلیل وقفی بودن برخی از حجره ها حل این مشکل با مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه، و همچنین دادستانی استان و نیروی انتظامی میسر است.
ابراهیمی بیان کرد: بازار تاریخی کرمان از چندین مجموعه تاریخی و در دورههای مختلف تاریخی ساخته شده که قدیمیترین قسمت بازار مربوط به آل مظفر و قسمتهای دیگر آن در دورههای بعد از آن ساخته شده است.
وی افزود: این بازار با طولی بیش از 1000 متر و از مجموعه بازار اختیار ، مجموعه گنجعلی خان، مجموعه قدمگاه، مجموعه ارگ،مجموعه مرکز جامع کرمان و ... تشکیل شده است.
ابراهیمی نژاد تاکید کرد: با جدیت و با همکاری اداره اوقاف و امور خیریه و دادگستری استان و همچنین استانداری به رفع این پدیده ناخوشایند اقدام خواهیم کرد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی کرمان اظهار داشت: مرمت بام بازار در حال انجام است و چنانچه معضل اشاره شده رفع شود تلاش خواهیم کرد تا بازار کرمان کاندیدای ثبت جهانی شود.
انتهای پیام/ اس