پیش از اجرای طرح تحول سلامت، مردم برای استفاده از خدمات بیمارستانهای دولتی ناچار بودند سهم عمدهای از هزینهها را از جیب پرداخت کنند، اما اکنون با تخصیص منابع مرحله دوم طرح هدفمندی یارانهها سهم بیماران شامل هزینههای بستری، معاینهها، جراحی، داروها، تجهیزات و کارهای تشخیصی مانند عکسبرداری و آزمایشها با کاهش مواجه شده و پرداختی دولت به ۹۰ درصد رسیده است.
در چشم انداز این طرح افزایش رضایتمندی مردم از خدمات سلامت و کاهش هزینههای بستری در بیمارستانهای دولتی به عنوان اولویتهای مهم دیده شده که بیتردید دست یافتنی است همچنین حمایت از متخصصان در مناطق محروم و رفع کمبودهای این بخش، حضور پزشکان متخصص در بیمارستانهای دولتی بهصورت شبانه روزی، مناسب سازی تعرفه پزشکان در بخشهای دولتی و خصوصی، تکمیل اورژانس هوایی و حمایت ویژه از بیماران خاص و صعبالعلاج را میتوان از نقاط امیدوارکننده این طرح دانست.
درباره اجرای این طرح در دولت یازدهم، با برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به گفتگو نشستیم، که در زیر میخوانید:
یوسفیانملا: بودجه در نظر گرفته شده برای طرح تحول نظام سلامت باید دائمی باشد
"عزتالله یوسفیانملا" نماینده مردم مازندران در گفتگو با
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، با مثبت ارزیابی کردن طرح تحول نظام سلامت در کشور، اظهار داشت: باید بودجه مناسبی برای این وزارتخانه حساس که مسئول سلامت جامعه است، در نظر گرفته شود.
وی، افزود: درآمد بخش حوزه سلامت باید به صورت دائمی بوده و متغیر نباشد و منابع در نظر گرفته شده در این بخش نیز باید به درستی توزیع شود و سپس در قالب بودجه بیاید.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید براینکه نباید در بودجه بندی حوزه سلامت سلیقهای عمل کرد، اظهار داشت: عدد و رقم در نظر گرفته شده برای بودجه حوزه سلامت باید مانند مالیات و عوارض دائمی باشد و به گونهای نباشد که در دورههای مختلف مجلس ارقام تعیین شده تغییر کند.
این نماینده مجلس، خاطر نشان ساخت: ارقام تعیین شده برای طرح تحول نظام سلامت باید به گونهای مد نظر قرار بگیرد که پشتوانه این طرح بوده و در ارائه آن دولت نباید کوتاهی کند.
رستمیان: حمایت مجلس از برنامه نظام سلامت در بودجه سال 94
"عبدالرحمان" رستمیان نماینده مردم دامغان در گفتگو با
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به ضرورت اختصاص بودجه کافی به برنامه نظام سلامت در سال 94، اظهار داشت: خوشبختانه با اجرای برنامه نظام سلامت در کشور اتفاقات بسیار خوبی در حیطه بهداشت و درمان در سراسر کشور افتاده است.
وی افزود: با اجرای این برنامه در برخی از شاخصهای بهداشتی و درمانی هزینههای مردم کاهش پیدا کرده درحالی که کیفیت این خدمات در بیماستانهای دولتی نسبت به گذشته بالا رفته و نحوه ویزیت پزشکان متخصص در بیمارستانهای دولتی بهتر شده است.
نائب رئیس کمیسیون بهداشت تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی سعی میکند در فصل بودجهبندی بتواند از برنامه نظام سلامت به صورت جدی حمایت کرده تا فعالیتهای وزارت بهداشت در این عرصه تداوم داشته باشد.
قربانی: طرح تحول نظام سلامت، اعتماد افکار عمومی را افزایش داده است/ ضرورت تعیین بودجه مناسب برای این طرح"محمدحسین قربانی" سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه اولین زمزمههای طرح تحول نظام سلامت، سال گذشته در صحن علنی مجلس شنیده شد، گفت: اکنون بعد از بررسیهای مجلس شورای اسلامی شاهد تغییر و تحول در حوزه سلامت هستیم.
نماینده آستانه اشرفیه با اشاره به در نظر گرفتن اهمیت برنامه تحول نظام سلامت در بودجه سال 94 تصریح کرد: معاونت راهبردی براساس نظر مساعد دولت و پیگیریهای وزیر بهداشت و همچنین وجود برنامههای نیمهکاره قول همکاری داده تا درلایحه بودجه سال 94، بودجه سلامت به صورت ویژه دیده شود.
وی در ادامه افزود: حوزه بهداشت و پیشگیری در خانههای بهداشت، رساندن داروهای مورد نیاز بخصوص در حوزه روستایی، پزشک خانواده، تأمین منابع انسانی و تجهیز خانههای بهورزی در روستاها مهمترین عناوینی است که قول مساعدت داده شده تا در بودجه امسال مورد توجه قرار بگیرد.
قربانی با بیان اینکه پیگیریها و نگرش مثبت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و همچنین کمیسیون تلفیق امسال میتواند بر تعیین میزان بودجه سلامت تأثیرگذار باشد، اظهار داشت: برای رسیدن به تمامی اهداف برنامه تحول نظام سلامت راه بسیار طولانی را در پیش داریم و امروز حرکتهای خوبی انجام شده که باید استمرار پیدا کند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: در نظر نگرفتن بودجه مناسب برای برنامه تحول نظام سلامت در بودجه سال 94 استمرار آن را با مشکل روبرو خواهد کرد و اعتماد افکار عمومی را که اکنون در حوزه بهداشت و درمان بسیار افزایش داشته با چالش جدی مواجه خواهد شد.
کاتب: تاکید مجلس بر دائمی شدن برنامه تحول نظام سلامت/ مجلس در بودجه 94 اعتبار لازم را در نظر خواهد گرفت"غلامرضا کاتب" سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفتگو با
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه قرار است مجلس قانون برنامه تحول حوزه نظام سلامت را به صورت دائمی درآورد، اظهار داشت: دائمی شدن برنامه تحول نظام سلامت موجب میشود تا در بودجه اعتبار خاصی را دارا باشد و برای ادامه آن دیگر مشکلی پیش نیاید.
نماینده گرمسار در ادامه تصریح کرد: این قانون تا قبل از 15 آذر که زمان ارائه بودجه تفصیلی دولت به مجلس است، به تصویب خواهد رسید.
کاتب با اشاره به نظر مثبت مجلس نسبت به اجرای طرح تحول حوزه نظام سلامت خاطرنشان کرد: دولت باید اعتبارات لازم را برای ادامه اجرای این طرح در بودجه تفصیلی پیشبینی کند این در حالی است که اگر اعتبار لازم برای اجرای این طرح از سوی دولت در بودجه سال 94 مطرح نشود، مجلس شورای اسلامی خود پیشبینی اعتباری را برای ادامه اجرای این برنامه در نظر خواهد گرفت.
انتهای پیام/