به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران ، محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در طرحی تحقیقاتی روش جدیدی ارائه دادهاند که بر اساس تصویربرداری و پردازش سه بعدی، قادر به تعیین پارامترهای تخلخل و اندازهی منافذ موجود در نانوالیافهاست.
به کمک این روش میتوان ساختار داخلی مواد الیافی را در سه بعد و بدون آسیب رساندن به آن تشخیص داد.
به منظور شناخت ساختار داخلی مواد پیشرفته در مقیاسهای نانومتری، و همچنین ارزیابی پارامترهای ساختاری داخلی این مواد لازم است تا از روشهای تصویربرداری پیشرفته به همراه به کارگیری مواد با ویژگیهای خاص مانند نقاط کوانتومی (Quantum dots) استفاده نمود. در این طرح از این ایده برای بررسی ساختار تخلخلی و اندازههای منافذ داخلی لایههای نانوالیافی استفاده شد.
به گفتهی باقرزاده، تاکنون روشهای گوناگونی همچون روش نوری، غربال کردن، عبور مایع و ایجاد حباب جهت ارزیابی میزان تخلخل و عاملهای مربوط به آن به کار گرفته شده است. بدیهی است هر کدام از این روشها دارای محدودیتهای جدی برای استفاده در مواردی نظیر لایههای نانو الیافی هستند.
وی در ادامه افزود: روش ارائه شده در این طرح، روش تصویر برداری مقطع به مقطع میکروسکوپ کانونی لیزری و پردازش سهبعدی تصاویر است که کاملترین روش به منظور بررسی ساختار داخلی لایه های نانوالیافی به شمار میرود.
این روش، یک روش غیر مخرب بوده و نسبت به سایر روشهای مذکور ارزیابی دقیقتر و نزدیک به واقعیت بهتری را ارائه مینماید.
لذا در تمامی کاربردهایی که مواد با مقیاس کوچک و حساس در اختیار هستند قابل استفاده خواهد بود. به عنوان مثال میتوان برآوردی از قابلیت رشد سلول در داربست کاشت سلولی و به صورت سهبعدی، قبل از کاشت بافت داشت.
انتهای پیام/