پژوهشگران دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، الکترودهایی تولید نمودند که سبب افزایش حساسیت و حد تشخیص حسگرها و زیست حسگرها خواهد شد.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ پژوهشگران دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، الکترودهایی تولید نمودند که سبب افزایش حساسیت و حد تشخیص حسگرها و زیست حسگرها خواهد شد.

به گفته‌ی آنها مهم‌ترین مزیت این الکترود، قابلیت استفاده‌ی مکرر با پولیش دادن سطح آن است. کلینیک‌های پزشکی و تشخیصی و صنایع الکترونیک می‌توانند از نتایج این طرح استفاده نمایند. 
یکی از مشکلات الکترودهای اصلاح شده‌ی معمولی، نیاز به اصلاح کردن‌های متوالی است.



زمانی‌که محیط آزمایش باعث کاهش دقت و صحت پاسخ الکترود و تکرارپذیری رفتار الکترود شود، این مسأله حادتر می‌شود. برای رفع این مشکل می‌توان از الکترودهایی که به صورت حجمی اصلاح می‌شوند، استفاده کرد.

یکی از این الکترودها، الکترود کربن سرامیک است. در این طرح پژوهشی، برای بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی و افزایش کارآیی الکترود کربن سرامیک، در ساختار سل-ژل، از گرافن به جای گرافیت استفاده شده است. 
 
محمدرضائی مدیر پروژه گفت: الکترود کامپوزیت سرامیک/گرافن دارای هدایت الکتریکی بالا، رفتار الکتروکاتالیستی خوب و قابلیت پولیش دادن بوده و می‌تواند بعد از هر مرحله پولیش دادن، دوباره مورد استفاده قرار بگیرد.

این الکترود اصلاح شده‌ی تجدیدپذیر را می‌توان در ساخت حسگرها و زیست‌حسگرهای الکتروشیمیایی مورد استفاده قرار داد. باید دقت داشت به دلیل بکارگیری گرافن به جای گرافیت در ساختار الکترود، حساسیت حسگرها افزایش می‌یابد. 
 
وی در ادامه به دلیل جایگزینی گرافن با گرافیت اشاره کرد و افزود: در این کار پژوهشی، برای اولین بار از گرافن در ساختار الکترودهایی بر پایه‌ی سل-ژل استفاده شده است. گرافن مزیت‌های زیادی در مقایسه با گرافیت و نانولوله‌های کربنی دارد. این ماده یک نیمه هادی با باند گاف صفر است که به همین خاطر هدایت الکتریکی آن فوق العاده بالاست. همچنین در عین حالی که بسیار سبک است، از لحاظ مکانیکی دارای استحکام بسیار بالایی (حدود 200 برابر فولاد) است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار