به گزارش
حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران به نقل از خانه ملت
"محمد فرهادی" در تشریح برنامههای خود برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در سه عرصه آموزش، پژوهش و فناوری که مأموریتهای اصلی این وزارتخانه است برنامههای جدی داریم.
وی ادامه داد: در مسئله ارتقاء کیفیت آموزش میتوان به تاسیس عرصههای بین رشتهای و میان رشتهای و به عبارتی مأموریت گرا کردن دانشگاهها توجه داشت.
فرهادی با تأکید بر اینکه در انجام تحقیقات، عمده کارها باید کاربردی باشد تا مشکلی از جامعه حل شود، افزود: به طور حتم باید سهم مناسبی برای تحقیقات بنیادی در نظر گرفته شود تا در مرزهای دانش حرکت کرده و عقب نیفتیم.
تاکید بر تعامل صنعت و دانشگاه گزینه پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت ریلگذاری برای کاربردی کردن علم در کشور، گفت: در زمینه فناوری در خصوص رشتهها و عرصههایی که وجود دارد باید فناورانه کار کنیم و ارتباط بین دانشگاه با صنعت و تولید را بیش از پیش داشته باشیم.
وی با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان باید بیش از پیش برای توسعه کشور مورد توجه قرار گیرند، افزود: مراکز رشد علم و فناوری، مراکز رشد علوم انسانی و شرکتهای دانشبنیان در حال حاضر بدون تجهیزات دانشگاهی و پایه بوده از این رو باید توجه ویژهای برای تزریق اعتبارات آنان صورت بگیرد.
فرهادی با تأکید بر اینکه رقمی در حدود یک میلیارد دلار برای نوسازی تاسیسات آزمایشگاهی کشور نیاز است گفت: رشد علمی و به تبع آن رشد اقتصادی منوط به توجه دولتمردان به شرکتهای دانش بنیان است که این موضوع زیر ذره بین وزارت علوم قرار دارد.
وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، با یادآوری دغدغه نمایندگان در خصوص دانشجویان بورسیه و ستارهدار، گفت: به طور حتم برخورد با این دانشجویان در چارچوب قوانین و مقررات صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در خصوص دانشجویان بورسیه و ستارهدار پروندههای بررسی شده مورد تایید است اما بخشی که مانده مطابق مقررات و ضوابط موجود مورد رسیدگی واقع خواهد شد که در صورت لزوم کمیتهای برای تسریع در رسیدگیها تشکیل خواهد شد.
همکاری با معاونان در وزارت علوم مبتنی بر شاخصهای مشخصی است فرهادی درباره تمایل وزارت علوم برای ادامه همکاری با معاونان این وزارتخانه، افزود: در خصوص همکاری با معاونان در این وزارتخانه باید بگویم ما با کسانی که دانشگاهی و عالم باشند و نظام آموزشی را بشناسند همکاری خواهیم کرد.
وی افزود: آگاهی مدیریتی و حرکت در مسیر انقلاب و نظام و همچنین توجه به مأموریت اصلی دانشگاه از جمله مواردی است که وزارت علوم در انتخاب معاونت جدید و همچنین ادامه همکاری با معاونان قدیمی در دستور کار خواهد داشت.
تاکید بر ضرورت بازنگری و حذف برخی رشتههای دانشگاهی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر اینکه بازنگری در رشتهها به طور حتم برای پربارتر کردن جو علمی کشور صورت خواهد گرفت گفت: معنی بازنگری در رشتهها این است که رشتههایی که ممکن است مورد نیاز جامعه نباشند و کار مفیدی هم نتوانند متناسب با مناطق مختلف داشته باشند به تدریج بررسی و متوقف خواهند شد و به جای آن رشتههایی که مورد نیاز است به خصوص در عرصههای جدید بین رشتهای و میان رشتهای جایگزین خواهند شد.
رویکرد وزارت علوم در خصوص فتنه فصلالخطاب قرار دادن فرمایشات رهبری است فرهادی با تبری جستن از فتنه ۸۸ گفت: رویکرد وزارت علوم در خصوص فتنه ۸۸ فصل الخطاب قرار دادن فرمایشات مقام معظم رهبری است.
وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، یادآور شد: در خصوص برخورد با فتنه خط قرمز ما خط قرمز ولایت است.
انتهای پیام/