رئیس سازمان میراث فرهنگی استان تهران
رئیس سازمان میراث فرهنگی استان تهران
به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، رجبعلی خسروآبادی با بیان این مطلب اظهار داشت: در یک سال گذشته با تعاملی که با شهرداری تهران و شورای شهر داشتیم، توانستیم یک راه جدیدی ایجاد کنیم و فضایی فراهم شده که ثابت می کند دستگاه های مختلف می توانند به یک مدیریت یکپارچه دست یابند.
وی با بیان اینکه در یک سال اخیر با مشارکت شهرداری تهران چند کار اساسی در منطقه 12 تهران که عنوان تهران قدیم را از آن خود کرده انجام شده است، افزود: به عنوان مثال ساماندهی بافت تاریخی عودلاجان به طوری جدی در دستور کار ما قرار دارد که هم اکنون در بحث بازارچه اقدامات خوبی انجام شده و به هدف مورد نظر رسیده ایم.البته تا هدف نهایی که احیای محله عودلاجان است فاصله داریم.
خسروآبادی اضافه کرد: اگر این محله احیا شود علاوه بر قابلیت استفاده مطلوب از زون شهری، می توان شاهد محله ای با معماری ایرانی-اسلامی باشیم و همچنین ارزش افزوده ای برای کسبه محل در پی خواهد داشت.
وی از تغییر کاربری بازارچه عودلاجان خبر داد و گفت: سرمایه گذاران صنایع دستی با همکاری کسبه می توانند این بازارچه را به بازارچه صنایع دستی تبدیل کنند تا علاوه بر جذب توریست، ارزش افزوده خوبی نیز برای کسبه داشته باشد.
خسروآبادی تصریح کرد: دغدغه اعضای شورای شهر این بوده که مدیریت یکپارچه را شکل دهند، ما آمادگی داریم که در سه حوزه گردشگری، میراث و صنایعدستی برای توسعه شهر با یکدیگر همکاری کنیم، زیرا ظرفیت شهرداری برای کمک به این مسائل بسیار زیاد است .
محله عودلاجان از جمله محلههای دوره ناصری تهران است که از غرب به خیابان ناصرخسرو، از شرق به ری، از شمال به امیرکبیر و از جنوب به ۱۵خرداد محدود است و سه محله اصلی امامزاده یحیی، پامنار و ناصرخسرو را در برمیگیرد.
فراوانی آثار ثبت ملی شده تهران در محله عودلاجان موجب شد تا این بخش از هسته اصلی تهران بهعنوان شهر موزه انتخاب شود که در فاز نخست آن تنها بازارچه عودلاجان احیا میشود. براین اساس قرار است پس از پایان احیای این بازارچه دکانها نیز شامل تغییر کاربری شوند. از بازارچه تاریخی عودلاجان تنها یک طاق باقی مانده بود که بازسازی، احیا و بهسازی این بازارچه براساس همین یک طاق بهجا مانده از نزدیک به 400سال پیش انجام شد.
از دهه 1340 به بعد بتدریج از اهمیت عودلاجان کاسته شد تا جایی که امروز به بازار فروش لوازمخانگی و وسایل صوتی و تصویری تبدیل شده است.
قرار است در طرح بهسازی و احیای بازارچه عودلاجان مدل تاریخی بازارچههای ایرانی مورد توجه باشد. براین اساس قرار است کفسازی عودلاجان آجری و نمای مغازههای این بازارچه چوبی باشد. همچنین قرار است در این طرح که بهعنوان نخستین طرح مشترک میراث فرهنگی با همکاری شهرداری و کسبه بازارچه تاریخی عودلاجان در تهران شناخته میشود تمامی زواید از این محدوده تاریخی حذف شود.
انتهای پیام/