یک متخصص گوش، حلق و بینی گفت: استفاده طولانی مدت از هندزفری می‌تواند موجب آسیب به شنوایی شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، دکتر خسرو ایرانفر درباره برخی اظهارات که گذاشتن طولانی مدت هندزفری در گوش می‌تواند موجب افزایش باکتری‌های گوش شود، گفت: این صحبت‌ها پایه علمی نداشته و نمی‌توان به آنها استناد کرد.
 
وی تصریح کرد: زمانی که چند نفر بصورت مشترک از یک هندزفری استفاده کنند احتمال انتقال یا افزایش باکتری‌های گوش وجود دارد، اما اینکه شخصی تنها از یک هندزفری استفاده کرده و گوش دادن طولانی مدت با آن موجب افزایش باکتری‌های گوش شود، صحت ندارد.
 
ایرانفر تنها عارضه استفاده طولانی مدت از هندز‌فری را کاهش شنوایی عنوان کرد و افزود: استاندارد صدا برای گوش انسان 80 دسی‌بل است و برای فهمیدن این میزان صدا می‌توان گفت که صداهای موجود در یک خیابان معمولی بدون صدای بوق خودروها، معادل 80 دسی‌بل است.
 
این متخصص گوش، حلق و بینی تصریح کرد: چنانچه افراد صداهایی با بیش از این مقدار را به مدت طولانی گوش کنند، قطعا شنوایی آنها آسیب خواهد دید.
 
وی افزود: در آسیب شنوایی گوش، زمان مهم نیست، بلکه شدت دسی‌بل صداست که تعیین کننده است. به طوری که صداهای بسیار بلند مانند موج انفجار در کسری از ثانیه می‌تواند به شنوایی گوش آسیب زده و حتی انسان را کر کند.
 
ایرانفر اظهار کرد: این میزان آسیب در درجات کمتر ممکن است برای افرادی که در خودروهای بسته موسیقی با صدای بلند گوش می‌کنند، رخ داده و آنها را طی زمان طولانی‌تری دچار آسیب‌های متوسط و جزیی شنوایی گوش کند.
 
وی صدای بالاتر از 120 دسی‌بل را بسیار خطرناک برای شنوایی گوش دانست و اظهار کرد: گوش دادن به این اصوات می‌تواند در زمان کوتاه‌تری آسیب شنوایی گوش را به دنبال داشته باشد.
 
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه توصیه کرد: افراد به منظور حفظ سلامت شنوایی خود از استفاده طولانی مدت از هندزفری و نیز گوش دادن به اصوات بلند اجتناب کرده و سعی کنند میزان صدا را طوری تنظیم کنند که شنوایی آنها دچار آسیب نشود.
انتهای پیام/ض
منبع:ایسنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.