بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی ایدز که امروز با حضور مسئولان کشوری و بین المللی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، گفت: همه گیری ایدز در اروپای شرقی، آسیای مرکزی و خاورمیانه در حال افزایش است، و با ننگ، تبعیض و قوانین تنبیهی وخیم تر می شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران متن کامل پیام بان کی مون، دبیرکل
سازمان ملل متحد به شرح زیر است:در این روز جهانی ایدز از پیشرفت چشمگیری که جهان در پاسخ به همه گیری ایدز نشان داده استقبال می کنم. امسال، رهبران جهان متعهد شدند ایدز را
تا 2030 از میان بردارند. رویکرد "پیگیری سریع تر"، که هفته گذشته معرفی شد، امکان دستیابی ما به این هدف را فراهم خواهد نمود.

در حال حاضر، تقریباً 14 میلیون نفر در سراسر جهان به درمان اچ آی وی دسترسی دارند.
از سال 2001، موارد تازه ی ابتلا به عفونت اچ آی وی را به میزان 38 درصد کاهش داده ایم. با بهره گیری از ارائه داروهای اساسی ضد رتروویروسی، از پیدایش عفونت میان یک میلیون و 160 هزار نوزاد پیشگیری کرده ایم. در زمینه ی ارائه درمان ضد رترو- ویروسی به 15 میلیون انسان تا 2015، و تحقق از میان بردن انتقال از مادر به کودک تا چند سال آینده در مسیر درست قرار داریم.

به برکت تعهد و توان بسیاری از شرکای مان، از جمله اعضای جامعه مدنی، همچنان پیگیر مبارزه و لغو قوانینی هستیم که موجب ننگ و تبعیض می شوند. پیشرفت در حال شتاب است.

اما دستاوردها کماکان شکننده هستند. امروزه 35 میلیون انسان با اچ آی وی زندگی می کنند و تعداد 19 میلیون نفر از آنان از داشتن این ویروس آگاه نیستند. شکاف های مهمی در پاسخ ما به گروه های کلیدی مردم وجود دارد. از هر سه کودک نیازمند مداوا، دو تای آنها درمان مورد نیاز را دریافت نمی کنند. زنان جوان، به ویژه در بسیاری از کشورهای دارای نرخ شیوع گسترده ی
اچ آی وی آسیب پذیر هستند.

همه گیری ایدز در اروپای شرقی، آسیای مرکزی و خاورمیانه در حال افزایش است، و با ننگ، تبعیض و قوانین تنبیهی وخیم تر می شود. بیشتر اقدامات ضروری نظام های اجتماعی و سازمان های حمایتی، مورد پشتیبانی قرار نمی گیرند. هیچ کس نباید از این گردونه بیرون بماند.

از اینکه به پیش می رویم مفتخر و خوشحالم. هم اکنون، میراث پاسخگویی و پرداختن به ایدز در مبارزه با ابولا در آفریقای غربی خود را نشان می دهد.

می دانیم که نظام پزشکی به تنهایی برای ارائه مراقبت سلامت قدرتمند کافی نیست؛ عدالت اجتماعی، دموکراتیزه کردن علوم، مسئولیت مشترک برای سرمایه گذاری، حقوق بشر، برابری جنسیتی و نیز رویکرد مردم محور به سلامت همگی آموزه هایی هستند که ما در پاسخ به ایدز اندوخته ایم و در همه جا، از جمله دربحث های مرتبط با دستور کار توسعه پس از 2015، به کار گرفته می شوند.

در این روز جهانی ایدز، همه ی رهبران جهان را به اتحاد در راستای آرمان مشترک مان فرامی خوانم. ما معکوس کردن روند بیماری را آغاز کرده ایم. هدف شجاعانه ای تعیین کرده ایم. بیایید تا سال 2030 همراه هم به ایدز خاتمه دهیم. 





انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار