کنفدراسیون فوتبال آسیا با برگزاری مراسم سالیانه تأسیس ششمین دهه فعالیتش، کتابچه ای را منتشر کرد که در میان صفحات آن شاهد درخشش سوابق حرفه ای فوتبال ایران در سطح آسیا و جهان هستیم.

به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران؛کنفدراسیون فوتبال آسیا با برگزاری مراسم شصتمین سالگرد خود در 9 آذر 93 با میزبانی زادگاه تأسیسش شهر مانیل فیلیپین، کتابچه ای منتشر کرد که در زیر به شرح مختصر آن پرداخته شده است.
 
در ابتدا پس از اعلام فهرست مطالب کتاب، شاهد پیام شیخ سلمان بن ابراهیم آل خلیفه- رییس کنفدراسیون فوتبال آسیا هستیم.
 
شیخ سلمان در متن پیام خود نوشته است: شصتمین سالگرد کنفدراسیون فوتبال آسیا همانند یک نقطه عطف برای این کنفدراسیون است و همه ما از این رویداد خوشحال هستیم. در نگاهی به 6 دهه فعالیت کنفدراسیون فوتبال آسیا، شاهد توسعه فدراسیون های عضو از 12 به 46 عضو به همراه یک عضو موسس هستیم. 

وی در متن پیام خود افزود: مانیل شهری است که کنفدراسیون فوتبال آسیا در آن متولد شد و پس از 60 سال شاهد رشد بسیار زیاد این گروه قدرتمند هستیم. تاریخ ادامه خواهد داشت و نگاه به گذشته به ما خواهد گفت که جایگاه کنونی خود را سنجیده و به یاد آوریم که چگونه توانسته ایم از تجارب بدست آمده استفاده کنیم. هدف ما پیشرفت است و ما باید از گذشته درس گرفته و البته به آن قناعت نکرده و در راستای توسعه آن تلاش کنیم.

رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا در انتهای پیام خود گفت: 60 سال فعالیت کنفدراسیون فوتبال آسیا شاهکار برجسته ای است که با حمایت همگان بدست آمده است و من مطمئنم که ما می توانیم سال های پر از موفقیت دیگری را برای این کنفدارسیون رقم بزنیم.

همچنین در ادامه سپ بلاتر- رئیس فدراسیون جهانی فوتبال ضمن آرزوی موفقیت برای شیخ سلمان و تبریک تولد شصتمین سالگرد کنفدراسیون فوتبال آسیا در پیامی گفته است:60 سالگی کنفدراسیون فوتبال آسیا هم راستای 60 سال موفقیت پی در پی است. شهر مانیل در سال 1954 جایی بود که کنفدراسیون فوتبال آسیا با 12 فدراسیون عضو و با ریاست "مان کم لوح" از هنگ کنگ در آن متولد شد. پس از 2 سال از فعالیت این کنفدراسیون شاهد برگزاری اولین دوره از رقابتهای جام ملتهای آسیا بودیم.

وی افزود: کم لوح رئیس بسیار موفقی بود و پس از آن هم وطنان وی کوک چان، ویلیام سوی تاک لوی و ان.سی.چان یکی پس از دیگری تا سال 1958 توانستند ریاست این کنفدراسیون را به عهده بگیرند. پس از آن تونکو عبدالرحمن پوترا الحاج از مالزی توانست به این مقام دست پیدا کند تا اینکه در سال 1977 کامبیز آتابای از ایران توانست به مدت یکسال در مقام ریاست، کنفدراسیون فوتبال آسیا را هدایت کند. لازم به ذکر است که کامبیز آتابای دهمین رئیس فدراسیون فوتبال ایران نیز بوده است.  پس از آن نیز تان سری حمزه (مالزی)، سلطان حاجی احمد (مالزی) و محمد بین حمام العبداله (قطر) به ترتیب در این سمت به اعمال وظیفه پرداختند و از سال 2013 تا کنون نیز شیخ سلمان بن ابراهیم آل خلیفه از بحرین در این سمت مشغول به فعالیت است.

وی در متن پیام خود نیز به نقش کلیدی کنفدراسیون فوتبال آسیا در سطح جهانی اشاره کرده و افزود: قاره آسیا با دربرگرفتن دوسوم جمعیت جهان و عضویت 47 فدراسیون توانسته نقش کلیدی را در سطح فوتبال جهانی داشته باشد. در جام جهانی 2014 برزیل شاهد عملکرد بسیار خوب تیم های ایران، استرالیا، ژاپن و کره جنوبی بودیم. همچنین در سطح فوتبال بانوان، تیم های آسیایی به خوبی نشان دادند که چه توانایی هایی دارند.

بلاتر در پایان گفت: امروز، کنفدراسیون فوتبال آسیا در جایی ایستاده است که فوتبال را به مدرسه ای در زندگی تبدیل کرده و توانسته سهم قابل توجهی در یکپارچگی جوامع داشته باشد. حضور آسیا برای آینده بازی ما که روز به روز جهانی و جهانی تر می شود، حیاتی است.

در این کتاب پیش از مرور 6 دهه عناوین کسب شده در سطح فوتبال آسیا، تاریخچه فعالیت کنفدراسیون به همراه معرفی کلیه رؤسا، دبیران کل و فدراسیون های عضو AFC را آورده است و در این میان شاهد تصاویر تیم ها و لحظات برجسته در فوتبال قاره آسیا و علی الخصوص تیم ملی فوتبال ایران و نام بردن از بازیکنان پیشکسوت فوتبال ایران همچون علی پروین هستیم.  

در میان اوراق دهه 60 و مرور تاریخچه رقابتهای جام ملتهای آسیا، تصویر تیم ملی فوتبال ایران در سال 1960 به چشم می خورد و در توضیحات آن به میزبانی ایران در سالهای 1968 و 1976 و کسب عنوان قهرمانی این دوره از مسابقات در سالهای 1964، 1972 و 1976 اشاره شده است.
 
همچنین در دهه 70 که به گستردگی تصاویر تیم ملی ایران دیده می شود عنوان شده است که: ایران به عنوان کشور پیشرو در قاره از اواخر سال 1960 در سطح فوتبال ظهور کرد و توانست در دهه 70 موقعیت خود را در آسیا تثبیت کند.

باشگاه تاج که امروز استقلال نامیده می شود، توانست در سال 1970 در رقابتهای باشگاهی آسیا قهرمان شود و تیم ملی فوتبال ایران در سال 1972 توانست عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا را در پایتخت بانگوک کسب کند.  

از دیگر تصاویری که در این کتاب به چشم می خورد، تصویر مهدی مهدوی کیاست که به عنوان سفیر فوتبال پایه ایران از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا انتخاب شده بود.



همچنین در این میان شاهد تصویر انتخاب علی دایی به عنوان بهترین بازیکن سال 1999 نیز هستیم. لازم به ذکر است که قبل از آن خداداد عزیزی در سال 1996 و پس از آن مهدی مهدوی کیا و علی کریمی به ترتیب در سال های 2003 و 2004 به عنوان بهترین بازیکن سال انتخاب شده بودند.
 
از دیگر عناوین و تصاویر برجسته این کتاب نیز می توان به بازی قدرتمند ایران مقابل آرژانتین در رقابتهای جام جهانی 2014 برزیل اشاره کرد.




انتهای پیام/
برچسب ها: فوتبال ، کتاب ، انتشار ، ایران ، مانیل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار