رئیس جمهوری سوریه با تأکید بر اینکه سوریه، بازیچه دست غرب نخواهد شد، حملات ائتلاف آمریکا به داعش در سوریه را بی‌نتیجه دانست و گفت که داعش در عراقی تشکیل شده است که آمریکا آن را اشغال کرد.

به گزارش گروه  وبگردی باشگاه خبرنگاران ، بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در گفت‌وگو با نشریه فرانسوی "پاریس مچ" اعلام کرد که حملات ائتلاف آمریکا به داعش در سوریه بی‌نتیجه و تزئینی است و این حملات تاکنون به سود دمشق نبوده است.
 
رئیس جمهوری سوریه در پاسخ به این سوال که برخی سوریه را متهم می‌کنند که به شکل گیری گروه‌های مانند داعش کمک کرد، گفت که داعش در سال 2006 در عراق تاسیس شد. عراق را آمریکا اشغال کرد نه سوریه. ابوبکر بغدادی (سرکرده اصلی داعش) در زندانهای امریکا بود نه سوریه.
 
اسد: از جنگ با تروریسم پشیمان نیستیم
 
رئیس جمهوری سوریه در پاسخ به این سوال که «پس از سه سال از جنگ... آیا شما پشیمان نیستید که بگویید می‌شُد، مسائل را در سال 2011 طوری دیگر مدیریت کرد،‌ آیا خودتان را مسئول اتفاقات افتاده نمی‌دانید؟"، گفت: از همان روزهای اول، ارتش و پلیس شهید دادند. ما از روز نخست، با تروریسم روبه‌رو شدیم. درست است که تظاهرات‌هایی رخ داد.. اما تعدادش زیاد نبود. در چنین حالتی راهی نداری جز اینکه در مقابل تروریست‌ها از مردمت دفاع کنی. گزینه دیگری نیست. نمی‌توانیم بگوییم که ما پشیمانیم چون از روز نخست با تروریسم مبارزه کردیم. این معنایش این نیست که اشتباهاتی در کار رخ نمی‌دهد. اشتباه همیشه هست. بگذارید به صراحت صحبت کنم. اگر آن زمان (دولت) قطر پول به تروریست‌ها نمی‌داد، اگر ترکیه لوجستیکی حمایت نمی‌کرد و غربی‌ها، حمایت سیاسی نمی‌کردند مسئله طوری دیگر بود الان. اینکه ما قبل از بحران اشتباهاتی و مشکلاتی داشتیم، طبیعی است، اما این معنایش این نیست که علت اتفاقات، داخلی است.
 
اسد: سوریه با چند کشور می‌جنگد نه فقط چند گروهک
 
بشار اسد در پاسخ به سوالی دیگر درباره اینکه «آیا از منظر نظامی، ابزار مناسبی دارید که جنگ را به سود خود تمام کنید»، گفت: ما الان با چند کشور می‌جنگیم.. نه فقط با چند گروهک. ملیاردها دلار برای اینها (تروریست‌ها) هزینه می‌شود و چند کشور از جمله ترکیه به آنها سلاح می‌دهند. بنابراین، از منظر نظامی جنگ ساده‌ای نیست. با این حال، ارتش سوریه در بسیاری از مناطق در حال پیشروی است. از طرفی دیگر، هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که جنگ چطور و چه‌زمانی تمام می‌شود. جنگ اساسی در ابتدا برای آنان (جنگ‌افروزان علیه سوریه) این بود که چگونه دل مردم را به دست بیاورند. آنها این جنگ را باختند و دایره حمایت (مردمی) از تروریست‌ها بسیار تنگ شده است و کاهش دایره این مسئله، سبب پیشروی ارتش سوریه شده است. پس این جنگ را باید جنگی نظامی، سیاسی و اجتماعی بدانیم.
 
نتیجه حمله فرانسه (و غرب) به لیبی و رفتن قذافی، آشوب شد نه دموکراسی
 
اسد در پاسخ به سوالی دیگر که «برخی می‌گویند راه‌حل (بحران) این است که شما (از قدرت کنار) بروید، آیا اینطور است؟» گفت: رئیس جمهور، در هر کشوری طبق قوانین قانون اساسی روی کار می‌آید. رئیس جمهوری از دل آشوب نمی‌آید که از طریق آشوب هم برود. گواه این ادعا هم وضعیت به وجود آمدن در نتیجه سیاست‌های فرانسه و حمله به (معمر) القذافی (رئیس سابق لیبی) است. نتیجه (حمله) چه شد؟ پس از قذافی، آشوب به پا شد. آیا رفتنش، راه حل بود؟ (و همه چیز درست شد؟). آیا وضعیت بهتر شد و لیبی دموکراتیک شد؟ کشور مانند کِشتی است. وقتی طوفان می‌شود، ناخدا فرار نمی‌کند و کشتی را ترک نمی‌کند. اگر مسافران کشتی تصمیم گرفتند که کشتی را ترک کنند، آخرین نفر، کاپیتان است نه بالعکس.
انتهای پیام/ض
منبع:فارس
برچسب ها: وبگردی ، خبرنگاران ، داعش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.