حدود ۲۵هزار جرم نزدیک به زمین (NEO) با قطر حداقل ۱۴۰ متر باید اطراف زمین وجود داشته باشند که در صورت برخورد به زمین می‌توانند بسیار مخرب باشند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران ، محققان سازمان فضایی ناسا نقشه جدیدی تهیه کرده‌اند که پراکندگی آذرگوی‌هایی که از سال ۱۳۷۳  تا سال ۱۳۹2 به جو زمین برخورد کرده‌اند را نشان می‌دهد.
لیندی جانسون، مدیر اجرایی برنامه رصد اجرام نزدیک به زمین می‌گوید: ما می‌دانیم که جو زمین نقش مهمی در حفاظت از زمین در مقابل این سیارک‌های بسیار کوچک ایفا می‌کند.



 
در این نقشه نقاط آبی‌رنگ برخورد در شب و نقاط نارنجی برخوردهای در روز را نشان می‌دهد انرژی برخوردهای مختلف نیز مشخص است.
 
ماهنامه نجوم در این باره نوشته است: این آذرگوی‌ها در واقع همان شهاب‌هایی هستند که در جو زمین‌ می‌سوزند و به روشنی سیاره زهره در آسمان دیده می‌شوند. نقشه ی بسیار کاملی که دانشمندان از این اجرام تهیه کرده‌اند، تاکنون کامل‌ترین نقشه از داده‌های اجرام نزدیک به زمین (NEO) بوده است.
با این وجود باز هم شامل تک‌تک آذرگوی‌هایی که به زمین خورده‌اند نمی‌شود و بنابراین تعداد واقعی این آذرگوی‌ها بیشتر از ۵۵۶ است.

این نقشه علاوه بر تعداد آذرگوی‌ها، انرژی آن‌ها را نیز نشان می‌دهد. پرقدرت‌ترین آذرگویی که تا به حال دیده شده است مربوط به انفجار شهاب‌سنگ روسیه در بهمن ۹۲ است، که یک سنگ ۲۰ متری در یکی از شهرهای روسیه به زمین برخورد کرد و باعث زخمی شدن حدود ۱۲۰۰ نفر شد. این انفجار انرژی برابر ۵۰۰ کیلوتن تی ان تی داشت.

چیزی حدود ۲۵۰۰۰ از این اجرام نزدیک به زمین (NEO) با قطر حداقل ۱۴۰ متر باید اطراف زمین وجود داشته باشد، بسیاری هم هنوز ناشناخته در حال گشت زدن اطراف زمین هستند و در صورت برخورد به زمین می‌توانند بسیار مخرب باشند، اما تاکنون هیچ‌کدام به عنوان خطر جدی برای زمین پیش‌بینی نشده‌اند.

در واقع دانشمندان فقط ۱۱۶۰۰ جرم را شناسایی کرده‌اند که به نسبت اجرام موجود تنها تعدادی در میلیون‌ها جرم سرگردان اطراف زمین است. بسیاری از این اجرام هم آن‌قدر کوچک هستند که پس از برخورد به زمین تنها از بین می‌روند و نور کمی از آن‌ها دیده می‌شود.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار