به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، حجتالاسلام علی محمدی امروز در همایش وقف و حوزههای علمیه که در سالن همایشهای مدرسه دارالشفاء برگزار شد با اشاره به انجام 3 میلیون و 961 هزار نفر ساعت برای قرائت، ساماندهی و اسکن 500 هزار وقفنامه اظهارداشت: طی سالهای اخیر نیتهای واقفان بر اساس تقسیمات جغرافیایی هم شناسایی و در سامانه سازمان اوقاف مشخص شده است.
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در نظر داریم بر اساس نیت واقفان طبق وظیفه شرعی عمل کنیم و چنانچه در جایی هم مدیر و مجری سازمان اوقاف خطایی دارد، با تذکر به سازمان پیگیری لازم انجام میشود.
وی ادامه داد: در سازمان اوقاف حدود 400 نفر روحانی کار را بر عهده دارند و از آنها تعهد انجام شرعی کار گرفته میشود.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به وقفنامههای گرانقیمت با سابقه بیش از هزار سالهای که در ایران موجود هستند گفت: هنوز هم به نیت همان وقفها عمل میشود؛ به برکت علما و حوزههای علمیه این افتخار بزرگ را داریم که بیش از هزار سال به نیت واقفان عمل میکنیم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، توسعه وقف در ایران را مرهون راهنماییهای علمای بلاد دانست و تصریح کرد: وقفنامههایی که با راهنماییهای عالمان صورت گرفته دارای جامعیت و متناسب با نیازهای زمانه هستند.
وی توجه به نیازهای زمان در وقف را یکی از افتخارات علما و روحانیت شیعه توصیف کرد و گفت: عالمان ما به نیازهای اخلاقی، فرهنگی، معنوی، اقتصادی و بهداشتی جامعه توجه داشتهاند.
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به گردش مالی موقوفات در سال 92 گفت: این مبلغ بیش از 360 میلیارد تومان در سال گذشته بوده است.
حجت الاسلام محمدی عنوان کرد: هر جا علما و صاحبنظران دینی غایب بودهاند، دیگران عرصه را به دست گرفتهاند؛ در برخی موارد و در حوزه وقف، روحانیون یا حضور ندارند یا حضورشان کمرنگ است به همین دلیل از طلاب میخواهیم حضوری جدی داشته باشند و مردم را در زمینه وقف راهنمایی کنند.
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: باید وقف را در راستای نیاز جامعه و در مسیر صحیح قرار داد.
وی با تاکید بر هم افزایی در حوزه وقف با مشارکت همه دستگاهها گفت: مشورت و توافق با یکدیگر موجب حل مشکلات میشود و به یقین، همدلی و صمیمیت قدرت انجام عمل بیشتر را به وجود میآورد که نمونه بارز آن حل مشکل معطل ماندن زمین موقوفهای به مدت 50 سال است که در اختیار موسسه رویان قرار گرفت و جزو حرکتهای بزرگ علمی محسوب میشود.
حجت الاسلام محمدی وقف را یکی از مولفههای تلاش در راستای اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب دانست و افزود: اگر بخواهیم به مشکلات اقتصادی جامعه و همچنین حوزههای علمیه توجه کنیم باید وقف را در اولویت قرار دهیم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه خواستار نگاه کلان به مقوله وقف شد و گفت: بیش از 70 هزار مسجد، 12 هزار حسینیه و چندین هزار مهدیه در سراسر کشور در خدمت دین هستند و همه اینها به همراه حوزههای علمیه سرمایه عظیمی به شمار میروند که مجموعه آنها به دین و فرهنگ جامعه کمک میکنند.
حجت الاسلام محمدی افزود: فقط افراد متمکن نیستند که میتوانند واقف باشند بلکه میتوان اوراق وقف را به فروش رساند تا هر شخص در جامعه با هر توان مالی در وقف مشارکت داشته باشد.
انتهای پیام/