به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، سیدمحمدرضا رضازاده با تاکید بر لزوم توجه به بومیسازی فناوری نیروگاههای میکرو، افزود: طرح پژوهشی بومیسازی و تولید نیروگاههای میکرو با همکاری مرکز تحقیقات آب و دانشگاه صنعتی شریف انجام شده و هدف این طرح پتانسیلیابی در کشور برای استفاده از نیروگاههای میکرو و شناخت بازار بهمنظور نیازسنجی برای بومیسازی و تجاریسازی توربینهای میکرو است.
وی ادامه داد: نیروگاههای میکرو از دو جهت اهمیت دارد؛ نخست فرهنگسازی بهرهگیری از فرصتهای حتی کوچک برای تولید انرژی پاک در کشور و دومین نکته اینکه در نیروگاههای میکرو امکان تیپسازی و تجاریسازی وجود دارد.
وی با بیان اینکه طرح پژوهشی نیروگاههای میکرو در مجموعه آب و نیرو پس از تصویب در شورای عتف (علوم، تحقیقات و فناوری)، وارد مراحل عملیاتی شد، اظهار داشت: نیروگاههای بزرگ برای ساختگاهخاص طراحی و ساخته میشود اما وقتی مقیاس کوچک میشود، میتوان تیپهایی را براساس نیاز مصرفکننده ساخت و در نقاط دوردستی که ممکن است به شبکه برق سراسری هم متصل نباشد، برای تولید برق بهکار گرفت ضمن اینکه بهدلیل پایین بودن هزینه ساخت نیروگاههای میکرو، بخش خصوصی تمایل بیشتری برای مشارکت دارد.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ادامه داد: مرحله نخست مطالعهها در 11 استان کشور صورت گرفت و براساس این مطالعهها، 368 نقطه مورد شناسایی قرار گرفت و میکرو نیروگاههایی که بتوانند به نیاز کشور پاسخ دهند، انتخاب شد.
وی افزود: براساس برنامهریزی صورتگرفته، قرار شد سه نمونه اولیه با توانهای مختلف طراحی، ساخته و نصب شود و پس از بهرهبرداری از این سه نمونه، از هرکدام 20 نمونه و در کل 60 نمونه ساخته و به بازار عرضه کنیم ضمن اینکه این نیروگاهها را به جامعه ذینفعان، بخش خصوصی، مردم و همه کسانی که موقعیت استفاده از آن را دارند، معرفی کنیم.
بهگفته رضازاده، عمدتا مزارع شیلات، رودخانهها، لولههای انتقال آب، چشمهها، آبشارها و کانالهای انتقال آب و یا سدهای مخزنی که هدف آنها تولید برقآبی نیست اما امکان نصب در پاییندست آن وجود دارد، قابلیت استفاده از نیروگاههای میکرو را دارند.
وی با بیان اینکه مراحل تست سه نمونه اولیه رو به پایان است، افزود: سه نمونه اولیه در یک مزرعه پرورش ماهی در استان چهارمحال و بختیاری و همچنین در پاییندست سد قلعهچای در استان آذربایجانشرقی و دیگری در استان گیلان در مسیر آبشار قرار میگیرد که نقاط مزبور مشخص شده است و هماکنون در حال آمادهسازی محل نصب نیروگاه هستیم که بهزودی در این نقاط نصب خواهند شد.
وی قیمت این نیروگاهها را 50 تا 60 میلیون تومان اعلام کرد و ادامه داد: بازده نیروگاههای میکروی طراحیشده بین 60 تا 70 درصد است و نسبت به سایر مولدهای برق در مناطقی که شبکه برق در دسترس نیست و هزینههای زیادی برای تولید برق نیاز دارد، بهصرفه است.
وی خاطرنشان کرد: پس از پایان بهرهبرداری آزمایشی به موازات آن کار تولید 60 نمونه دیگر و همچنین کارهای اطلاعرسانی، برنامههای آموزشی، برنامه بهرهبرداری و تعمیر را در طول دوره بهرهبرداری مدون و به جامعه هدف ارایه خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با بیان اینکه با بومیسازی این نیروگاهها، پایه طراحی نیروگاه با ظرفیتهای بزرگتر را در کشور ایجاد کردهایم، گفت: زمانی که بومیسازی در این ابعاد صورت میگیرد، برای بومیسازی نیروگاه در ابعاد بزرگتر هم مشکلی نخواهیم داشت.
انتهای پیام/