به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، پرویز زارعی در پانل روشهای فقرزدایی و توانمندسازی گروههای هدف که در دومین روز از همایش ملی رفاه اجتماعی در برنامه توسعه برگزار شد، به بررسی وضعیت زنان سرپرست خانوار در کشور پرداخت و گفت: فقیرترین فقرا در میان گروههای هدف نهادهای حمایتی قرار دارند.
وی به ارائه تصویری از وضعیت زنان سرپرست خانوار پرداخت و اظهار کرد: در سال 1375 یک میلیون و 37 هزار زن سرپرست خانوار داشتیم که در سال 85 به یک میلیون و 640 هزار نفر افزایش یافت. این در حالی است که در سال 90 این آمار با یک جهش چشمگیر به دو میلیون و 548 هزار نفر رسید.
مدیرکل بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه رشد جمعیت زنان سرپرست خانوار طی سالهای 65 تا 75، 4.2 درصد بوده است، گفت: این آمار طی سالهای 85 تا 90 به 8.2 درصد رسیده است و نسبت جنسی خانوارهای دارای مسوول زن از 9.04 درصد در سال 75 به 13.07 درصد در سال 90 رسیده است.
زارعی افزود: زنان سرپرست خانوار در چهار گروه زنان دارای همسر مشکلدار (معتاد و...)، زنان بدون همسربه علت فوت، زنان بدون همسر به علت طلاق و زنان هرگز ازدواج نکرده تقسیم میشوند. همچنین باید گفت فقر در زنان دارای همسر مشکلدار بیشتر است و این گروه از لحاظ مالی بیشتر در معرض فقر قرار دارد و وضعیت زنان ازدواج نکرده خودسرپرست بهتر از سایر گروههاست.
وی ضمن برشماری فرصتها و تهدیدهای پیش روی قوانین موجود برای بهبود وضعیت زندگی زنان سرپرست خانوار اظهار کرد: در حال حاضر با مشکلاتی چون عدم توجه کافی به رویکرد اجتماعمحور در برنامه پنجم توسعه، بهرهگیری ناکافی از ظرفیتهای بخش غیردولتی، فقدان برنامه ملی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، عدم اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه و فقدان برنامهریزیهای کلان در این زمینه روبهرو هستیم.
مدیرکل بهزیستی استان تهران به برخی راهکارها و پیشنهادات مطرح شده از سوی سازمانها برای حل مشکلات موجود و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار اشاره و اظهار کرد: سازمان بهزیستی مهمترین سیاست خود را بر شناسایی قابلیتها و استعدادها، ارتقای سطح دانش این افراد، جهتدار کردن مددکاریها، ایجاد اشتغال با حفظ عزت نفس، گسترش بیمه اجتماعی، شناسایی مشکلات خانوادگی، تعیین سطوح توانمندسازی، ترویج روحیه عدم وابستگی به نهادهای حمایتی و... قرار داده است.
زارعی افزود: براساس بررسیهایی که اخیرا در کمیسیون اجتماعی دولت انجام شد، قانون تامین اجتماعی و رفاه برای زنان و کودکان به طور کامل به اجرا در نیامده است و با مشکلاتی در این خصوص روبهرو هستیم.
به گفته مدیرکل بهزیستی استان تهران، ارتقای وضعیت رفاهی، تقویت جایگاه زنان سرپرست خانوار، تلاش در جهت اصلاح نظام حقوقی و رویههای غذایی، تدوین برنامههای عملیاتی در راستای تحکیم بنیاد خانواده، ایجاد بسترهای لازم جهت حضور فعال زنان سرپرست خانوار در جامعه، و بهرهگیری از مطالعات علمی و دانشگاهی برخی از راهکارها و پیشنهادات کمیته امداد در این خصوص است.
وی به ضرورت تثبیت وضعیت زنان سرپرست خانوار با توجه به گروههای چهارگانه
تاکید و اظهار کرد: باید رویکرد خانواده محوری و اجتماعمحوری برای
توانمندسازی این چهار گروه مدنظر قرار بگیرد.
/ انتهای پیام