به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران توشهری که آسمان خراشها بلند و امکانات هر روز بهتر از دیروزش به آرزویی برای ساکنان شهرهای مجاور تبدیل شده هر بیننده ای برخوردار و بیبرخوردار و خیره میکنه آدمهایی هم هستند که ظاهر مغشوش و نازیبایی آنها بهانهای برای خیرگی و آرزو جهت دوری از این موقعیت شده اما از تاثیر چگونگی نفوذ آسیبهای اجتماعی با این افراد و سهم جامعه در وضعیت امروزشان هم که بگوییم باید پرسید چرا به رغم تلاشهای هر روزه جهت زشتی زدایی دیوارها و لکهای خیابان و کوچهها فکری جهت زشتی زدایی این پدیده نازیبای اجتماعی که مثل باکتری هر روز در حال افزایش نشده و رها کردن این افراد به حال خود تنهای افزایش آسیبهای اجتماعی را به دنبال داشته است.
اما رقم 15 هزار نفری کارتنخوابهای تهران اخرین آماری بود که یک ماه پیش در یک برنامه زنده تلویزیونی توسط شهردار تهران عنوان شد اما از چرایی افزایش این آمار نسبت به سالهای گذشته و که بگذریم ان چه بیش از هر چیز به میزان نگرانی امروز در خصوص این افراد میافزاید پذیرش حداکثری چهارهزار نفری کارتن خواب و افراد بیخانمان تهران است که به نوعی مهر تایید بر این واقعیت دردناک است که حداقل 10 هزار نفر از کارتن خوابهای تهران در سردترین شبهای سال و در شرایطی که بزرگترین دغدغه و توصیه دولت پایین کشیدن شعله های بخاری و صرفهجویی مصرف انرژی است بیخانمان را در واقعیترین شرایط تجربه کرده و حتی از آرزوی سپری کردن یک شب در گرمخانه بدورند وضعیتی که اگر تا دیروز غفلت خانواده و حضور دوستان ناباب و اشتباه خود فرد مهمترین عامل سقوط او به چاه تباهی و خسران بود و امروز رهایی آنان نتیجه بدتری را رقم زده است.
چرا که هر یک از این افراد میتوانند ویروس سرایت نابسامانی اجتماعی به افراد دیگر و عمق بخشی به این باتلاق شوند.
حجةالاسلام و المسلمین ناصحی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تعداد افراد بیخانمان تحت پوشش گرمخانههای شهر تهران را در حدود 5 الی 6 هزار نفر عنوان کرد و افزود: بر خلاف تمام این افراد معتاد نیستند چرا که مراجعه برخی از آنان به این اماکن تنها به دلیل مسافرت اختلاف خانوادگی و یا فقر بوده است.
وی با تاکید بر اینکه پذیرش افراد بیخانمان به رغم وظیفه ذاتی و تنها به دلیل حقوق شهروندی و مسائل اخلاقی توسط شهری صورت میپذیرد اظهار داشت: برهمین اساس شورای مجوز ساخت اماکنی تحت عنوان مدد سرا و سامانسرا را برای شهرداری صادر کرده است که البته دربرخی موارد همین اقدام اخلاقی سبب مشکلاتی میشود چرا که بسیاری از این افراد از برای امراض مسری برخوردارند.
حجةالاسلام و المسلمین ناصحی شکایت خانواده های برخی افراد تحت پوشش را یکی از دیگر از دردسرهای شهرداری تهران علیرغم عمل اخلاقی خود عنوان کرد و گفت: تمامی این مسائل در حالی برای مدیریت شهری دردسرساز میشود که سازمانهای دیگر نظیر بهزیستی قوه قضاییه باید مسئولیت پذیرش افراد بیخانمان را بر عهده گیرند.
وی با بیان اینکه متولی اصلی حوزه آسیبهای اجتماعی در دنیا مرتبط با سازمانهای تامین اجتماعی است افزود: متاسفانه در کشورمان سازمان تامین اجتماعی از کوچکترین دخالتی برخوردار نبوده و این در حالی است که بهزیستی نیروی انتظامی و قوه قضاییه باید ورود جدی نمایند.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: افزایش تعداد کارتن خوابها و رقم 15 هزار نفری آنان در تهران نه تنها جز خوشحال کننده نبوده بلکه موجب نگرانی است و مسئولین دلواپس این افزایش باشند.
حجت الاسلام و المسلمین ناصحی دغدغه اصلی کمیسیون فرهنگی و دیگر اعضای شورا را افزایش آمار کارتن خوابها و ممانعت از گسترش این چالش عنوان کرد و گفت: متاسفانه امروز شهرداری تهران به عنوان تنها نهادی است که مسئولیت پذیرش ساماندهی و مددکاران و درمان این افراد
برعهده گرفته در حالی که مطابق ضربالمثلها یکدست هیچگاه صدا نداشته ضمن
اینکه شهرداری به عنوان یک نهاد عمومی قادر به ساماندهی انواع آسیبهای شهر
نظیر اعتیاد، تکدیگری، فقر، زنان و مردان خیابانی زنان سرپرست خانوار
نیست و لزوم ورود نهادهای مسئول و تشکیل کمیتهای مشترک از بهزیستی، نیروی
انتظامی و نمایندگان مجلس ضروری است.
وی ادامه داد: بر همین اساس کمیتهای متشکل از نمایندگان تهران، مجلس شورای اسلامی، قوهقضاییه، نیروی انتظامی، دولت و استانداری جهت رسیدگی به این مسئله در کمیسیون فرهنگی شورا تشکیل شده است.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه دولت باید در این زمینه ورود جدی نماید خاطر نشان کرد: افزایش افراد کارتن خواب خط هشدار به همه دلسوزان نظام، مردم و جامعه و به تعبیری بلای طبیعی است که مسبب مشکلات و آسیبهای اجتماعی بیشتر در جامعه خواهد شد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این باره با بیان اینکه رقم 15هزار نفری کارتن خوابها، رقمی نیست که در ان حسابیباز شود افزود: متاسفانه این موضوع از دوره دوم شورا که به نوعی آغاز ساماندهی این افراد بوده از متولی خاصی برخوردار نبوده است.
چمران با تاکید بر لزوم همراهی نیروی انتظامی، دادستانی، وزارت بهداشت و بهزیستی خاطر نشان کرد: حقیقت آن است که بدون حضور تمامی ارگانهای مسئول این اقدام عملی نخواهد بود چرا که شهرداری تهران از دور دوم و سوم شروع فعالیتهای خود جهت ساماندهی کارتن خوابها تنها بوده است.
اما باید گفت: از ضرورت احداث گرمخانه های بیشتر برای این افراد هم بگذریم ساخت اقامتگاههایی ویژه مسافران، زنان، مردان و نوجوانانی که قهر یک شب جرقهای جهت سپری کردن یک شب بیرون از خانه و فرورفتن آنان در باتلاق آسیبهای اجتماعی می شود، ضروری است.
گزارش از سهیلا بابارشانی
انتهای پیام/