وزير راه و شهرسازی در سفر به استان آذربايجان شرقی با اشاره به برنامه‌های اين وزارتخانه برای اتصال شبكه جاده‌ای ايران به راه‌های آسيایی و ارتباط ريلی ايران به جمهوری آذربايجان اعلام كرد: برای بازگشت زائران عتبات عاليات سه رام قطار در مرز شلمچه تامين شده و تلاش می‌شود اين تعداد به پنج رام قطار افزايش يابد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، عباس آخوندي كه پنج شنبه به همراه برخي از معاونان خود از پروژه هاي حوزه راه و شهرسازي در استان آذربايجان شرقي بازديد مي كرد، در جمع خبرنگاران با اشاره به افزايش سه برابري عزيمت مسافران و زائران عتبات عاليات در سال جاري نسبت به سال گذشته اظهار كرد: يك ميليون و ۵۰۰ هزار نفر امسال به عراق سفر كردند كه يك ميليون و ۴۵۰ هزار نفر آنها از طريق مرزهاي زميني و ۵۰ هزار نفر نيز با استفاده از ساير وسايل نقليه به عراق مسافرت كردند كه بازگشت آنها به يكباره خواهد بود.

وزير راه و شهرسازي افزود: از زائران تقاضا كرديم در بازگشت تحمل به خرج داده و با صبر و حوصله به كشور بازگردند چراكه بازگشت يكباره فشار زيادي براي بازگشت به مردم وارد مي‌آورد؛ تاسيسات مرزي و راه‌هاي ارتباطي ايران و عراق توانايي پذيرش ناگهاني اين ميزان مسافر را ندارد.

وي با بيان اينكه در مرز شلمچه توانسته‌ايم سه رام قطار را تامين كنيم و در تلاشيم آن را به پنج رام قطار افزايش دهيم گفت: از مسئولان شهرداري‌ها و ديگر دستگاه‌هاي شهرستان‌هاي مرزي درخواست كرديم تمام تلاش خود را براي تامين رفاه حال زائران در زمان بازگشت به كار گيرند.

برنامه‌ريزي براي اتصال ريلي ايران به جمهوري آذربايجان

عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه علاوه بر دستور رئيس جمهور مبني بر اتصال راه آهن ايران به عراق، به دنبال اتصال شبكه ريلي كشور به جمهوري آذربايجان از طريق راه آهن قزوين-رشت-آستارا هستيم، از بررسي روش هاي جذب سرمايه گذاران خارجي و داخلي در وزارت راه و شهرسازي خبر داد.

وزير راه وشهرسازي در جلسه شوراي اداري شهرستان اظهار كرد:آنچه در حوزه وزارت راه و شهرسازي اهميت دارد توسعه متناسب مرزها و راه‌هاي منتهي به مرزها است تا توسعه تجارت جهاني ايران و مناسباتمان با ديگر كشورها افزايش يابد.

وي اتصال راه آهن گرگان - اينجه برون به تركمنستان را يكي از نمونه‌هاي اتصال ريلي ايران به كشورهاي همسايه دانست و گفت: رئيس جمهور دستور اتصال راه آهن ايران به عراق از طريق مرز شلمچه را صادر كرده، همچنين به دنبال اتصال ريلي ايران به جمهوري آذربايجان از طريق راه آهن قزوين رشت آستارا هستيم.

اتصال شبكه جاده‌اي ايران به راه‌هاي آسيايي

آخوندي تلاش كشور براي اتصال شبكه جاده‌اي به شبكه راه هاي آسيايي را از اهداف مهم وزارت راه و شهرسازي برشمرد و تاكيد كرد: يكي از محورهايي كه در اين وزارتخانه در دستور كار داريم بهبود كيفيت راه‌هاي منتهي به مرزها، بهبود كيفيت عملكرد پايانه هاي مرزي و ارتقاي جايگاه گمركات مرزي ايران است؛ همچنين در اين منطقه مرز مناسبي با آذربايجان از طريق اصلان‌دوز و جلفا و نيز با ارمنستان از طريق مرز نوردوز داريم كه به افزايش تعاملات استاني و ملي با همسايگان كمك مي‌كند.

وزير راه و شهرسازي در بخش ديگري از سخنانش يكي از راه‌هاي خروج از ركود را اتكا به صنايع صادراتي دانست و گفت: توسعه صنعت نياز به توسعه تاسيسات زيربنايي ارتباطي اعم از جاده‌اي، ريلي، بندري و فرودگاهي دارند، علاوه بر اينكه توسعه صادرات در جذب گردشگر مي‌تواند موثر باشد.

بودجه 6 هزار ميلياردي وزارتخانه در برابر تعهد 130 هزار ميلياردي

آخوندي با بيان اينكه در رديف 12 لايحه بودجه سال آينده اعتبار خوبي براي توسعه مرزهاي اصلان‌دوز و جلفا پيش بيني شده است، به تنگناهاي اقتصادي دولت اشاره كرد و گفت: بيش از 130 هزار ميليارد تومان براي تكميل پروژه هاي موجود وزارت راه و شهرسازي نياز به سرمايه گذاري داريم در حالي كه بودجه وزارت راه‌وشهرسازي حدود 6 هزار ميليارد تومان است؛ بنابراين هم در تامين منابع و هم استرداد آنها بايد روش هاي خود را تغيير دهيم.

وي در ادامه با بيان اينكه بايد بپذيريم اجراي اين پروژه‌ها براي توسعه كشور ضروري است ادامه داد: به جاي اتكا به دولت بايد به دنبال سرمايه گذاري بخش خصوصي و خارجي باشيم؛ به همين دليل چند پيشنهاد سرمايه گذاري داخلي و خارجي در اين استان در دست بررسي داريم.

وزير راه و شهرسازي افزود: وقتي سرمايه گذاري را مي‌پذيريم بايد اين موضوع پذيرفته شود كه اصل و سود آن به سرمايه گذار بازگشت داده شود؛ ضمن اينكه اعطاي حق دسترسي از تاسيسات زيربنايي به سرمايه گذار، بازگشت اصل و سود سرمايه را تضمين مي‌كند.

آخوندي ادامه داد: بنابراين مردم با اين انتخاب مواجه هستند كه حق دسترسي را پرداخت كنند اما توسعه سريع انجام شود يا حق دسترسي صفر باشد و توسعه ده ها سال به طول بيانجامد.

ساخت راه‌هاي منتهي به مرزها در اولويت قرار دارد

بنابر اين گزارش وزير راه و شهرسازي در ادامه سفر خود به آذربايجان شرقي در جلسه شوراي اداري شهرستان اهر با اشاره به افزايش ۱۰ ميليارد توماني اعتبار ساخت بزرگراه اهر- تبريز گفت: ساخت راه‌هاي منتهي به مرزها در اولويت قرار دارد.

وي با بيان اينكه اين دومين سفرش به اهر از ابتداي دولت يازدهم است ادامه داد: محور اهر- تبريز و اهر – كليبر دو محور شرياني براي دسترسي به جمهوري آذربايجان و جمهوري ارمنستان هستند از اين رو حائز اهميت بوده و اتمام پروژه از اولويت‌هاي وزارت راه و شهرسازي است.

آخوندي با اشاره به مشكلات بين‌المللي جمهوري اسلامي ايران از ابتداي انقلاب تاكنون و ادامه راه انقلاب با همدلي مردم، به وضعيت فعلي كشور اشاره كرد و افزود: كشور از نظر مالي در وضعيت مناسبي قرار ندارد و هموار كردن شرايط سخت بين‌المللي نيازمند تدبير است از اين رو رئيس جمهور به دنبال تعامل با دنيا براساس سه اصل عزت، حكمت و مصلحت است.

آخوندي به انتقادهاي نماينده مردم اهر در مجلس درباره كندي اجراي بزرگراه اهر- تبريز اشاره و تاكيد كرد: دولت با محدوديت‌هاي مالي مواجه است و آقاي فلاح در كميسيون برنامه و بودجه از اين شرايط سخت، مطلع است اما با اين وجود ساخت ۱۴ كيلومتر از اين پروژه در شرايط سخت مالي دولت بود كه عمدتا در يكسال اخير انجام شد، حال آنكه اين پروژه در سال ۸۶ كلنگ خورد و اگر با سرماي زودرس مواجه نمي‌شديم تمام ۱۹ كيلومتر قطعه اول مورد بهره‌برداري قرار مي‌گرفت؛ ضمن اينكه در سال گذشته در همين شهرستان ۵۰ كيلومتر راه روستايي آسفالت و عمليات زيرسازي ۷۰ كيلومتر راه روستايي نيز طي يك سال انجام شد كه در سال ۹۴ آسفالت مي‌شود.

بازسازي يا ساخت تمام پايانه‌هاي مرزي در دستور كار

آخوندي با بيان اينكه به مسئولان راهسازي وزارت راه و شهرسازي دستور دادم تا ساخت راه‌هاي منتهي به مرزها را كه هم از نظر ايمني مردم و هم از نظر توسعه تجارت مرزنشينان و افزايش درآمد آنها مهم است، در اولويت قرار دهند گفت: به همين دليل در يك سال و نيم اخير كه از عمر دولت مي‌گذرد بازسازي يا ساخت تمام پايانه‌هاي مرزي را مورد توجه قرار داده‌ايم.

وزير راه و شهرسازي با اشاره به اهميت آزادراه اهر-تبريز گفت: اهميت اين آزادراه عامل سفر مجدد به اهر شد ضمن اينكه سخت‌ترين قطعه ساخت اين آزادراه قطعه اول است كه در حال حاضر بخش زيادي از آن ساخته شده و به زودي زير بار ترافيكي مي‌رود؛ همچنين ۱۰ كيلومتر از قطعه منتهي به تبريز ساخته شده و سخت‌ترين بخش آن كه تملك زمين‌هاي اطراف آزادراه است به پايان رسيد.

آخوندي با بيان اينكه ساخت بزرگراه اهر – تبريز در ابتداي سال تنها ۵ ميليارد تومان اعتبار به آن تخصيص داده شده بود اما به دليل اهيمت بزرگراه اعتبار پروژه را به ۱۵ ميليارد تومان افزايش داديم، گفت: ساخت محور اهر- تبريز بسيار بيش از اين مبالغ اعتبار نياز دارد اما امكانات وزارت راه و شهرسازي تنها در همين ميزان است.

در كل اگر با عملكردمان تبليغ كنيم بهتر از آن است كه در هر شهري مي‌رويم بگوييم دو ميليارد تومان به اين پروژه مي‌دهيم. من نيت كردم تا پايان دوره مسئوليتم به مردم دروغ نگويم و وعده بي اساس ندهم اما با تدبير كارها را به پيش ببرم.

تبصره جديد لايجه بودجه 94 راهكار سرمايه گذاري هاي جديد

وزير راه و شهرسازي در ادامه سخنانش از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي درخواست كرد به تبصره جديد لايجه بودجه 94 مبني بر امكان دريافت حق دسترسي در بزرگراه ها راي مثبت دهند.

زيرا تصويب اين تبصره مي تواند موجب جذب سرمايه گذاران داخلي و خارجي براي مشاركت و اجراي طرح هاي بزرگ اين وزارتخانه در بخش هاي مختلف همچون راه آهن، بنادر، جاده ها و حتي فرودگاه ها و ورود بخش خصوصي در حوزه ساخت بزرگراه ها مي شود.

وي در ادامه با تاكيد بر اينكه راهكار اتمام پروژه‌هاي مهم بزرگراهي متوقف شده را تصويب لايحه بودجه ۹۴ در مجلس دانست و اظهار كرد: در لايحه بودجه سال آينده پيش بيني شده كه با حمايت بخش خصوصي بزرگراه‌ها تكميل و سرمايه‌گذاري بخش خصوصي از محل عوارض مسترد شود.

وي با توضيح اينكه در حال حاضر بر اساس قانون فقط درآزاد راه ها مي توان حق دسترسي و گذر دريافت كرد، تصريح كرد: اين تبصره دروازه اي براي جذب سرمايه گذاران بخش خصوصي براي اجراي طرح هاي ديگر وزارت راه و شهرسازي است.

هزينه‌هاي تبادلات مرزي را كاهش دهيم

وزير راه و شهرسازي بعد از ظهر امروز (پنجشنبه ۲۰ آذر) در جلسه شوراي اداري شهرستان كليبر با بيان اينكه سياست دولت تدبير و اميد تعامل حداكثري با جهان بر اساس سه اصل عزت، حكمت و مصلحت است، گفت: نقاط مرزي كشور نه تنها بايد وضعيت معيشتي بهتري داشته باشند بلكه بايد دروازه ورود ثروت كشور واقع شوند. اين مهم در سايه سياست تعاملي مثبت با كشورهاي همسايه به دست مي‌آيد.

وي با بيان اينكه سياست اين وزارتخانه ارتقاي كيفيت راه‌هاي مرزي و مبادي ورودي كشور است افزود: شهرستان كليبر در مرز ايران و آذربايجان قرار دارد و مي‌توانيم از اين مسير به آذربايجان ارتباط داشته باشيم.

آخوندي فاصله كوتاه كليبر به تبريز و حاصل‌خيزي آن را دو عنصر اساسي در توسعه منطقه دانست و درخواست كرد: طرح توسعه شهرستان‌هاي كليبر و خداآفرين با همكاري اداره كل راه و شهرسازي و معاونت عمراني استانداري آذربايجان شرقي تهيه شود تا توسعه منطقه ارسباران به صورت يكپارچه در دستور كار قرار گيرد.

وزير راه و شهرسازي ادامه داد: در جاده كليبر- اهر - تبريز روزانه ۹ تا ۱۲ هزار وسيله نقليه تردد مي‌كند كه ظرفيت تبديل شدن به بزرگراه را دارد؛ در صورت تبديل شدن به بزرگراه اين مسير مي‌تواند يكي از راه‌هاي دسترسي به آذربايجان و جذب گردشگر باشد.

آخوندي در پايان سخنان خود اظهار داشت: اميداريم بتوانيم در اين سفر هزينه‌هاي تبادلات مرزي را كاهش دهيم تا مردم دو كشور ايران و آذربايجان بتوانند به بهترين وجه تبادلات منطقه‌اي خود را افزايش دهند؛ همچنين در اين سفر درباره راه‌هاي استاني، راه‌هاي اصلي و طرح هاي شهرسازي تصميمات مقتضي اتخاذ خواهيم كرد.

وزير راه و شهرسازي در بدو ورود خود به استان آذربايجان شرقي در فرودگاه تبريز در جريان ساخت باند بتني اين فرودگاه كه اخيرا ساخت آن به پايان رسيده و نخستين باند بتني فرودگاهي در كشور است، قرار گرفت.

همچنين امروز (پنج شنبه)  از جاده ورودي اهر- كليبر با حضور وزيرراه و شهرسازي بهره برداري شد.

آخوندي پيش از عزيمت به تبريز، در فرودگاه مهرآباد تهران بازديدي سرزده از ترمينال 2 اين فرودگاه و پروژه هاي در دست اجرا اين فرودگاه انجام داد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار