وی با تاکید بر اینکه استفاده طولانی و نادرست از «ماوس» هنگام کار با رایانه میتواند به دست صدمه وارد کند، گفت: درد، ناتوانی، لرزش و بیحسی دست نخستین نشانههای فشار بیش از حد به تاندونها و عصبها به دنبال حرکتهای نادرست هنگام کار با «ماوس» است.
این عضو هیات علمی دانشگاه بقیةالله با بیان اینکه مهمترین مزیت تبلتها و دیگر فناوریهای همراه، انعطاف پذیری آنهاست و کاربران میتوانند در هر حالت و موقعیتی از این فناوریها استفاده کنند، ادامه داد: کاربران تبلت در مقایسه با رایانههای رومیزی و لپ تاپ، گردن خود را بیشتر در حالت خمیده نگه میدارند؛ این رفتار در کوتاه مدت و بلند مدت میتواند مخاطرات زیادی را برای کاربران به همراه داشته باشد. باید توجه داشت که کاربران هنگام استفاده از تبلت، هر ۱۵ دقیقه حالت بدن و بویژه گردن خود را تغییر دهند.
این جراح ارتوپد با بیان اینکه اختلالات ستون فقرات یک بیماری شغلی محسوب میشود و به دنبال عادات نامناسب کاری پدید میآید، یادآور شد: استفاده از کوله پشتی سبک و مناسب، انجام ورزشهای پیشگیری کننده و تقویت کننده عضلات و همچنین تغییر عادتهای نادرست نشستن باعث کاهش درد عضلات شانه و گردن در هنگام کار و پرهیز از افتادگی شانه میشود و منجر به افزایش توان عملکردی بدن و کاهش مرخصی و هزینههای درمانی میشود.
حسن زاده در پایان تاکید کرد: پرهیز از نشستن در یک وضعیت طولانی، استراحتهای پنج دقیقهای در حین کار، انجام ورزشهای کششی و هم سطح بودن مانیتور رایانه با چشمها، از عومل پیشگیری از درد ستون فقرات در روزهای طولانی کاری است.