نمایشگاه عفاف و حجاب صبح امروز در مصلای تهران توسط "لاله افتخاری" افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران، صبح امروز طی مراسمی هفتمین نمایشگاه عفاف و حجاب با حضور "لاله افتخاری"، نماینده‌ی مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد.
 
"لاله افتخاری"، "علی مرادخانی" معاون هنری وزارت ارشاد و "حمید قبادی" دبیر کارگروه مد و لباس ابتدا از غرفه‌های نمایشگاه بازدید کردند.

بنابر این گزارش؛ پس از پخش سرود جمهوری اسلامی و تلاوت آیاتی از قرآن کریم، مجری برنامه پس از خوش آمد گویی، از "قبادی" دبیر کارگروه سازماندهی عفاف و حجاب دعوت به سخنرانی کرد.

وی گفت: این نمایشگاه به درخواست مردم مبنی بر اینکه فعالیت در این عرصه باید گسترده تر باشد، برگزار شده است.

وی افزود: خانواده‌های متدین عقیده دارند که این نمایشگاه‌ها و فعالیت در عرصه عفاف و حجاب بسیار محدود است و این فعالیت‌ها فقط نباید مخصوص ماه مبارک رمضان باشد.

قبادی در ادامه بیان کرد: اهمیت این موضوع موجب توسعه‌ی عفاف و حجاب در جامعه می‌شود، این نمایشگاه موجب بالا رفتن قدرت انتخاب در پوشش می‌شود و با امکانات متنوع برای بانوانی که پوشش چادر یا پوشش‌هایی غیر از چادر را انتخاب می‌کنند،‌ ارائه می‌شود.

دبیر کارگروه سازماندهی عفاف و حجاب همچنین اظهار داشت: این نمایشگاه قرار بود در دهه‌ی اول محرم که دهه‌ی امر به معروف و نهی از منکر است، برگزار شود که به علت مشکلاتی که پیش آمد، در آن زمان برگزار نشد.

وی همچنین ادامه داد: قرار است در نیمه‌ی دوم سال نمایشگاه و در طول یک سال چهار نمایشگاه را در حوزه‌ی عفاف و حجاب داشته باشیم.

قبادی عنوان کرد: ما در این نمایشگاه 100 غرفه داریم که 61 تولید کننده و طراح در آن وجود دارند و مابقی به بخش نمایش، نشست‌های علمی و آموزشی و کارگاه‌های آموزشی و سرگرمی مخصوص حوزه‌ی عفاف و حجاب خواهیم داشت.همچنین بخش رونمایی از محصولات را در برنامه‌ی خود داریم که یکی از ماموریت‌های نمایشگاه ارائه‌ی نمونه‌های جدید است.

وی در پایان گفت: آرزو دارم خداوند از این تلاش و زحمت ما راضی باشد و روح امام خمینی (ره) از این اقدامات خوشنود شود.

پس از "قبادی" از "لاله افتخاری" نماینده و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی دعوت شد.

"افتخاری" بیان کرد: پیام دختر حضرت اباعبدالله که در آن اسارت به اینکه حجاب را از آن‌ها گرفته بودند اعتراض داشت، به گوش اهل حجاب و عفاف رسیده است. حجاب و عفاف ما از مسئله‌ی هسته‌ای برایمان مهمتر بوده و این مسئله در جهان شناخته شده است.

افتخاری در ادامه بیان کرد: انحراف در ذائقه و سلیقه‌ها موجب بی‌حجابی می‌شود. هرچند که این نمایشگاه محدود و مختصر، اما بسیار خوب و در حال پیشرفت است. ما در مجلس شورای اسلامی مطمئنا از این گونه اقدامات و فعالیت‌ها حمایت خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه همسر و فرزند شهید است، گفت: من باید در این گونه اقدامات پیش قدم باشم.

افتخاری همچنین یادآور شد: ساعت 6 صبح امروز با بالاترین مقامات کشور جلسه‌ای داشتیم که در آن جلسه مسائل مهمی مطرح شد که یکی از آن‌ها تلاش برای بیرون آوردن کشور از رکود بود. سند امنیت ملی ما و بانوان ما مسئله‌ی عفاف و حجاب است، طرح‌هایی که از آن سوی آب‌ها آورده می‌شود و در جامعه ترویج می‌یابد موجب بی حجابی و خشونت علیه زنان می‌شود.

وی با اشاره به دستور قرآن کریم در خصوص عفاف و حجاب، گفت: قرآن حجاب و پوشش سراسری را لازمه امنیت بانوان می‌داند و برای حفظ زنان جامعه به آن دستور داده است.

سپس "علی مرادخانی" معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سخنرانی حاضر شد.

وی در ابتدا گفت: جلسه‌ی امروز با وجود مقامات، رسمی شد.

قبادی چند پیشنهاد در این عرصه داشت که نمایشگاه را به حوزه‌های پژوهش نزدیک می‌کند. این مسئله که ما می‌خواهیم از برگزاری این نمایشگاه‌ها به چه نتیجه‌‌ای دست پیدا کنیم، مهم است.

وی با ابراز خرسندی از این گونه فعالیت‌ها در زمینه‌ی ترویج فرهنگ حجاب در جامعه گفت: ما باید فرهنگسازی را در زمینه‌ی پوشش و لباس داشته باشیم. در هر جامعه‌ای از نوع لباس و پوشش می‌توان به طرز فکر مردم آن جامعه پی برد.

مرادخانی افزود: این گونه فعالیت‌ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد حمایت قرار می‌گیرد تا بخش خصوصی بتواند در جامعه‌ای که هر روز با ارائه‌ی یک موج و گونه‌ی جدید مواجه می‌شود،‌ از هویت خود حفاظت کند.ما به عنوان متولی این کارگروه تلاش و حمایت خود را انجام خواهیم داد.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: این نمایشگاه فقط نباید در تهران برگزار شود چون تمام مردم ما در تهران زندگی نمی‌کنند. این نمایشگاه‌ها باید در سراسر کشور و در تمام استان‌ها باید برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه نمایشگاه عفاف و حجاب موجب جریان سازی در زمینه‌ی پوشش می‌شود، گفت: این نمایشگاه به عنوان یک اقدام جریان ساز و استمرار در برگزاری و فعالیت در این حوزه، موجب می‌شود تلاش‌های ما به نتیجه برسد.

مرادخانی همچنین خاطرنشان کرد: ما مخاطبان زیادی در کشورهای مجاور و کشورهای اسلامی داریم و شاید ما هم مخاطب برخی از آن‌ها باشیم. مد و لباس ایرانی با مفاهیم و معانی پذیرفته شده باید عرضه شود.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه یادآور شد: در تجارت جاده ابریشم همیشه لباس ایرانی به عنوان کالا رد و بدل و در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گرفته است. با ایجاد یک همگرایی در حوزه‌ی کشورهای اسلامی می‌توانیم به نقاط مشترک که بین این کشورها وجود دارد، تکیه کنیم و به نتایج مطلوب برسیم. مابه ازای اقتصادی این نمایشگاه‌ها باید مورد توجه قرار بگیرد. اگر به این موضوع توجه نشود، مسلما اتفاقات دیگری خواهد افتاد و توجه ما به این نکته که چگونه عمل کنیم تا این موضوع در آن رعایت شود، بسیار مهم است. امیدوارم در نشست‌هایی که انجام می‌شود، این موضوع به عنوان یک جریان ترویج یابد.

وی با اشاره به اینکه برای مد و لباس باید محل استقرار در نظر گرفته شود، گفت: طراحان برای ارائه مد‌ها و طرح‌های جدید باید مکان داشته باشند.

* درخواست یک طراح مد و لباس از مرادخانی

"هنروری" طراح مد و لباس با تشکر از تلاش‌ها قبادی در زمینه‌ی حمایت از طراحان گفت: آقای مرادخانی ما منتظریم تا در زمینه‌ی بیمه و حمایت از طراحان، حمایت‌های لازم انجام شود. طراحان ما مجمع کوچکی دارند که با حمایت‌های شما جامعه‌ی بزرگی را می‌توانند پوشش دهند.

وی در ادامه خطاب به مرادخانی گفت: جناب آقای مرادخانی، هدف بنیاد ملی مد و لباس در ابتدا حمایت از طراحان بوده است. تولید کنندگان از طراحان حمایت نمی‌کنند.

وی در پایان گفت:‌ طراح، هنرمند است، از سرمایه شخصی خود هزینه می‌کند. ما امیدواریم که با کمک و حمایت شما،‌ مد و لباس ایرانی در جامعه ترویج یابد.


انتهای پیام/ اس


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار