به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز؛جلالی درحاشیه بازدید از طرح توسعه و اصلاح و احیای مراتع روستای خاصلو از توابع بخش گوگان شهرستان آذرشهر با بیان این مطلب افزود:20 درصد سطح کشور بیابان است که این سازمان در تلاش است مانع افزایش بیابان و حفظ اکوسیستم طبیعی مناطق مختلف شود.
وی افزود:در حوضه دریاچه ارومیه و شهرستان های اطراف این دریاچه نیز تعادل اکوسیستم بهم خورده و امنیت اکولوژیکی دچار مشکل شده است.
جلالی ادامه داد: برای کاهش مشکلات اکوسیستم منطقه و همچنین کنترل بیابان زایی،نهال کاری، بوته کاری،ایجاد بادشکن زنده و بادشکن غیرزنده، مدیریت روان آب ها و ساماندهی چرای دام انجام شده است.
وی اظهار کرد: در استان های آذربایجان شرقی و غربی برای تثبیت خاک حاشیه دریاچه ارومیه پنج هزارهکتار نهال کاری،دو هزار هکتار بوته کاری،20 کیلومتر بادشکن زنده و طبیعی،10 کیلومتر بادشکن غیرزنده، یکهزار و 500 هکتار مدیریت روان آب ها،600 هکتارساماندهی چرای دام ودوهزار هکتار مدیریت جنگل ها درمجموع اقدامات انجام شده است.
جلالی همچنین درخصوص همکاری متقابل با سازمان خواربار جهانی فائو گفت: در بازدید نماینده فائو درایران از منطقه و حوضه دریاچه ارومیه تفاهم در خصوص انتقال تجربیات برای احیای این دریاچه انجام گرفت،اما هنوز در خصوص کمک مالی توافقی صورت نگرفته است.
مدیرکل بیابان سازمان جنگل ها و مراتع کشور نیز گفت: اجرای طرح توسعه گز زارها و اصلاح و احیای مراتع خاصلو موفق بوده و قابلیت احیا و تثبیت خاک حاشیه دریاچه ارومیه را نشان می دهد.
کارگر افزود: طرح یاد شده برای سازمان اولویت دار بوده و امنیت اکولوژیکی را ارتقا می دهد.
وی اظهار کرد: همکاری، مشارکت ومشاوره با ساکنان بومی در موفقیت اجرای طرحهای دریاچه ارومیه بسیار مهم است.