بلینکن، دانش‌آموخته هاروارد، ابتدا در وزارت خارجه آمریکا مشغول‌به‌کار شد. چند سال بعد در کاخ سفید، در دایره مشاوران نزدیک بیل کلینتون در حوزه سیاست خارجی قرار گرفت و در جریان بحران کوزوو به عنوان یکی از مقام‌های شورای امنیت ملی آمریکا در حوزه اروپا فعال شد.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه، بلینکن که در سمت معاون مشاور امنیت ملی امریکا فعالیت می کرد، در یک رای گیری در سنا با 55 رای موافق در مقابل 38 رای مخالف به عنوان فرد شماره دو در وزارت امور خارجه آمریکا انتخاب شد.

بلینکن یک روند تایید را در سنا پشت سر گذاشت که شامل انتقادهای جان مک کین سناتور جمهوریخواه بود. مک کین وی را فاقد صلاحیت خوانده بود.

"بلینکن" به ترسیم مبارزه دولت اوباما با داعش کمک کرد، و گفته می شود نقش پشت پرده در مذاکرات هسته ای ایران ایفا کرده است.

دموکرات ها بر لزوم تایید سریع بلینکن تاکید کردند تا کری تیمی کامل داشته باشد زیرا وزارت امور خارجه آمریکا با چالش های بین المللی و دیپلماتیک مواجه است.

مارکو روبیو سناتور جمهوریخواه هفته گذشته با تاکید بر حساسیت این انتصاب، گفته بود از هر شیوه آیین نامه ای برای کند کردن این روند استفاده خواهد کرد. با این حال، رهبری دموکرات ها توانست پیش از تعطیلات سال نو میلادی رای گیری را برگزار و تایید بلینکن را به دست آورد.

***  بلینکن کیست؟
"آنتونی جی بلینکن"، 52 ساله، به عنوان یکی از طراحان راه‌برد باراک اوباما در قبال داعش شناخته می‌شود.

بلینکن، دانش‌آموخته هاروارد، ابتدا در وزارت خارجه آمریکا مشغول‌به‌کار شد. چند سال بعد در کاخ سفید، در دایره مشاوران نزدیک بیل کلینتون در حوزه سیاست خارجی قرار گرفت و در جریان بحران کوزوو به عنوان یکی از مقام‌های شورای امنیت ملی آمریکا در حوزه اروپا فعال شد. بعد از آن به "جو بایدن"، معاون اول کنونی رئیس‌جمهوری پیوست که آن‌زمان در کمیسیون روابط خارجی سنا بود. از آن‌جا با بایدن ماند و یکی از مشاوران نزدیک او شد.

روزنامه نیویورک‌تایمز در خصوص وی می‌گوید: بلینکن همچنین از چهره‌های بانفوذ پشت‌پرده در مذاکرات هسته‌ای با ایران بوده است.

او قرار است جای ویلیام برنز را بگیرد که در دولت باراک اوباما، از اصلی‌ترین چهره‌های مذاکرات میان تهران و واشنگتن بوده است و دیدارهایی را هدایت کرد که پیش‌زمینه از سرگیری مذاکرات هسته‌ای میان تهران و شش قدرت جهانی شد. برنز در جریان ادامه مذاکرات اخیر گروه ۱+۵ و ایران که به توافق موقت ژنو منجر شد نیز نقشی محوری داشت.

بیل برنز به درخواست باراک اوباما بازنشستگی‌اش را تا ماه گذشته میلادی عقب انداخت تا همچنان در جریان مذاکرات با ایران کمک کند. اکنون هم که او کنار رفته، همچنان قرار است به عنوان مشاور در این باره نقش داشته باشد.

"جیک سولیوان" نیز که از مشاوران کاخ سفید در حوزه امنیت ملی بود و در مذاکرات اولیه با ایران در کنار بیل برنز نقش مهمی داشت، از سمت خود کنار رفته است و اکنون به عنوان مشاور ارشد با دولت آمریکا کار می‌کند.


*** نظر "بلینکن" در مورد مذاکرات هسته‌ای 
"تونی بلینکن، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز 28 آبان در جمع قانونگذاران آمریکایی گفته بود: به نظر من در حال حاضر گفتن اینکه ما به کجا می‌رویم در حال سخت‌تر شدن است، اما توافق جامع هسته‌ای غیر ممکن نیست.

بلینکن در ادامه مدعی شده بود که مسئولیت اصلی در دستیابی به توافق هسته‌ای بیشتر از آمریکا، بر دوش خود ایران است.

وی ادعا کرده بود: توافق نهایی بستگی کامل به این موضوع دارد که آیا ایران خواست و تمایل به برداشتن گام‌هایی دارد که به آمریکا و شرکایش اطمینان دهد که برنامه هسته ایش کاملا صلح آمیز خواهد بود یا نه؟ 



انتهای پیام./.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار