به گزارش خبرنگارباشگاه لرستان؛ بلندترین قله اشترانکوه «سَنْ بُران» ۱۵۰ ،۴متر ارتفاع دارد و قلههای مهم آن از شمال باختری به جنوب خاوری چال میشان، گلگل، گلگهر، سن بران، کوله لایو، میرزایى، فیالسون، لگه، سراب شاه تخت، سوزنى مهرجمال، مهرجمال، پیاره دره تخت، پیاره کمندون، ازنادر و کولهجنو است.در ارتفاعات اشترانکوه درههایى یخچالى وجود دارد که در اصطلاح محلى به آنها چال مىگویند.از جمله این چالها مىتوان از چال میشان، چال کبود، چال بران، چال فیالسون، چال شاهتخت، چال پیارو و چال همایون نام برد.
رودهای کوچک بسیاری از این قلهها سرچشمه مىگیرند که مهره زرین، ماربره، گهررود، دره دایى و دره دزدان از آن جملهاند. دریاچه گهر در یکى از دامنههای جنوب باختری اشترانکوه و در دره گهررود قرار دارد.
این رشته کوه از لحاظ گونههای جانوری و گیاهی جزء مناطق حفاظت شده است و در سال ۱۳۴۸ جزء محیط زیست جهانی قرار گرفت.از گونههای جانوری آن میتوان به خرس قهوهای، روباه، کفتار، گراز، گرگ خاکستری، بز کوهی، قوچ و از پرندگان میتوان به عقاب، کبک، جغد، اردک و شاهین اشاره کرد که همگی تحت حفاظت محیط زیست میباشند.
در اشترانکوه پسته کوهی به فراوانی یافت میشود و پوشش گیاهی متنوع آن اعم از گون، ریواس و استپها در شیب ملایم بعضی نقاط و گلهای طبیعی و خودرو محل مناسبی برای جانوران ساکن در اشترانکوهاست که در آن زاد و ولد کرده و از آنان تغذیه میکنند.