کارشناس محیط طبیعی حفاظت محیط زیست آذربایجانشرقی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اذربایجانشرقی گفت:با کشف بیش از 573 فسیل از گونه های مختلف جانداران عظیم الجسه در شهرستان مراغه در آذربایجانشرقی این منطقه عنوان بهشت فسیلی را از سوی کارشناسان به خود گرفته است.
علمی افزود :تنوع و تعدد گونه های جانوری در رسوبات باقی مانده و فسیل های مکشوفه در این منطقه شامل گونه های جوندگان، اسبها گوشت خواران، ببر دندانها ،گرگ ها ،و خرس ها و فیل ها منحصر بفرد است.
وی گفت:سازمان حفاظت محیط زیست کشور با پی گیری و همت مدیران در راستای پژوهش و حفاظت از فسیل های موجود در کشور اقدام به احداث ساختمانی به مساحت 8000 متر مربع در شهرستان مراغه نموده است و هم اکنون 40 هزار هکتار منطقه ی فسیلی در مراغه وجود دارد.
وی افزود: این منطقه یکی از قدیمی ترین جایگاه های فسیل ایران منطقه ای در شهرستان مراغه است، که برخی آن را ببر دندان خنجری می شناسند.
زرافه های گردن کوتاه، ببر دندان خنجری، گورخر کوچک، فیل کوچک و کفتار در این محل زندگی می کرده اند که فسیل های منطقه ای فسیلی مراغه با قدمت هفت میلیون ساله این منطقه را به عنوان نخستین اثر ملی، طبیعی و فسیلی ایران بازگو می کنند.
این منطقه یکی از غنی ترین مناطق سنگواره ای جهان بوده و در آخرین مطالعات صورت گرفته فسیل های اجداد ماموت، زرافه و آهو در این منطقه کشف شده است.
لایه های فسیلی موجود در مراغه مربوط به دوران نوزیستی زمین شناسی یعنی چهار تا هفت میلیون سال قبل هستند که با انجام کاوش های علمی می توان اطلاعات بسیار دقیقی را از زندگی جانوران غول پیکر در این منطقه به دست آورد.