مهین عیوض زاده، روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: متاسفانه در جامعهی ما آسیبهای ناشی از مصرف سیگار، بسیار جدی و در بعضی مواقع جبران ناپذیر هستند.
وی با اشاره به اینکه میزان مصرف سیگار در افراد، با شدت گرفتن مشکلات روحی و روانی افزایش مییابد، تاکید کرد: معمولا مصرف سیگار تا قبل از بیست سالگی، یعنی در بحرانی ترین سن نوجوانی آغاز میشود.
وی تصریح کرد: دوری از خانواده، بیکاری فشار روانی و اصرار دوستان از عوامل موثر سیگاری شدن جوانان است.
عیوض زاده با بیان اینکه یکی از دلایل سیگار کشیدن نوجوانان، کنجکاوی در امتحان کردن سیگار است و معمولا توسط دوستان پیشنهاد میشود، افزود: البته بعضی از نوجوانان برای مخالفت با خانواده و بالا بردن اعتماد به نفس به سیگار روی میآورند.
وی اظهار داشت: جوانان سیگاری از طریق سیگار کشیدن به آرامش کاذب میرسند و با مخفی کردن مشکلات خود از خانواده، هر روز وابستگی بیشتری به سیگار پیدا خواهند کرد، که خانوادهها باید در دوران حساس نوجوانی مواظب فرزندان خود باشند.
این روانشناس بیان داشت: والدین از طریق ابراز راه حل به برطرف کردن مشکل جوانان بپردازند، در این شرایط نوجوان در محیط خانه،بدون ترس از تنبیه شدن مشکل خود را مطرح کرده و نیازی به دخالت دوستان در حریم شخصی فرزندتان نیست.
وی خاطرنشان کرد: آموزش دادن به فرزندان در مورد عوارض سیگار تا قبل از سن پانزده سالگی و تلاش برای کم کردن فشار روانی، فراهم کردن تفریحات سالم توسط والدین، از روی آوردن نوجوانان به مصرف سیگار جلوگیری میکند.
انتهای پیام/