وی گفت: اگر حباب قیمت مسکن ناشی از افزایش قبل از این دوره را در نظر بگیریم، شرایط کنونی به معنای از بین رفتن حباب در بازار و واقعی شدن قیمت هاست.
چگنی با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی صدور پروانه ساختمان گفت: در شرایط کنونی تولیدکنندگان علاقهای به تولید مسکن ندارند و باید کمک کرد تا این بیمیلی رفع شود و تولید افزایش یابد.
مدیر کل برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی تاکید کرد: در کوتاه مدت هیچ تغییری در بازار مسکن اتفاق نخواهد افتاد و در بلن مدت نیز شرایط به تحولات بین المللی و برنامه ریزیهای دولت بستگی دارد.
چگنی درباره آخرین آمار خانههای خالی در کشور هم گفت: تعداد خانههای خالی در کشور در حال بررسی است اما در تهران با استعلام از وزارت نیرو و بر اساس پایین بودن مصرف قبوض آب و برق به این نتیجه رسیدیم که ۲۰۰ هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد.
وی افزود: اگر به گونهای برنامه ریزی شود که این واحدهای خالی در اختیار متقاضیان قرار گیرد، عرضه افزایش مییابد با باز هم در کاهش قیمتها موثر است.
مدیر کل برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی میانگین ظرفیت خانههای خالی در کشورها را ۵ درصد ذکر کرد و گفت: طبق سرشماری سال ۹۰ تعداد خانههای خالی در ایران یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد برآورد شده است که ۸ درصد میشود.
وی خاطرنشان کرد: شرایط بازار به گونهای است که شرایط را متقاضی تعیین میکند و متقاضی قدرت انتخاب و گزینش دارد.
چگنی گفت: طبق مطالعات جامع حدود ۲۱ میلیون خانوار در کشور داریم که بدون احتساب خانههای خالی برای تامین مسکن خانوارها سالانه ۹۰۰ هزار واحد باید ساخته شود.
مدیر کل برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی ادامه داد: علاوه بر طرحهای متعدد برای بازسازی و نوسازی واحدهای شهری و روستایی؛ حمایت از تقاضای مسکن در قالب صندوق پس انداز مسکن و حمایت از عرضه در قالب شکل گیری صندوق زمین و ساختمان در حال اجراست.
انتهای پیام/