حجت الاسلام محسن اکبری سرپرست مرکز مطالعات ،تحقیقات و معارف اسلامی بیت النور در گفتگو
خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران،افزود :در بحث معرفت و معنویت، دق الباب در سطح نازلی قرار دارد و عزاداری اهل بیت علیهماالسلام وسیله تقرب الهی است و نباید به فکر صله گرفتن بود تا به معرفت صحیح رسید ودر این فضا که شخص در دستگاه امام حسین(ع) فعالیت می کند عزاداری خود منبع عطا و ثواب است و در بارگاه احدیت عزاداری اهل بیت توفیق محسوب می شود و در عرفان واخلاق اسلامی و احکام شرعی نباید با صله گرفتن به عزاداری پرداخت.
استاد حوزه و دانشگاه کشورمان در خصوص نامگذاری ماه ربیع الاول به برخی از علل نامگذاری پرداخت و خاطرنشان کرد: در شبی که حضرت پیامبراکرم به غار ثور پناه بردند و بعبارتی در اولین روز هجرت پیامبر مکرم اسلام از مکه معظمه به مدینه منوره مشرکان و کفار در جریان خروج با چهل نفر به قصد به کشتار حضرت محمد (ص) رفتند.
وی افزود: در این زمان بود که امام علی(ع) در بستر پیامبر(ص) خوابید و در اینجا بود که یکی از آیات بقره در شان امیرالمومنین نازل گردید و به این منظور است که یکی از اعمال مستحب در این روز زیارت رسول ا...و امیرالمومنین است و این موضوع توجه دادن مسلمانان به بحث رسالت و همچنین وظیفه خطیر امیرالمومنین است که از وقایع مهم اول ربیع الاول است .
حجت الاسلام اکبری گفت :در هر ماه قمری یک عمل عمومی گرفتن سه روزه مستحبی در سه روز اول،وسط و آخر ماه است و اگر کسی نتواند یک روز از اول ،وسط و آخر را می تواند روزه بگیرند وگفته شده در اعیاد الهی با روزه داری طهارت ،پاکی روح و معنویت می تواند جایگزین عیش و نوش و طرب و .. گردد و در روایات داریم عید روزی است که در آن معصیت نکنیم.
وی در ادامه گفت :عاشورا حماسه عقل و احساس است و محصول این عقلانیت باید با تعمق عبادات و انسانیت و محصول احساسات با حفظ کرامت انسانی و انسان دوستی و با اعمالی نظیر صدقه و .. تجلی پیدا کند تا در ماه عزاداری نظر به ظلمی که به اهل بیت شد بتوان با حفظ کرامت یاداور محرومین نیز باشیم و احسان که از خصلت معصومین است را در جامعه پدیدار نمود./س