عضو هیئت علمی دانشکده‌ی مامایی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: با پیشرفت بارداری باید از مدت و شدت تمرینات هوازی کاسته شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،مریم باقری بیان کرد: برخی فعالیت‌های ورزشی مانند شنا، دوچرخه‌ی ثابت، پیاده‌روی، ورزش‌های هوازی کم فشار شامل حرکات کششی، نرمشی و چرخشی که عضلات سر و گردن، کف لگن، پاها و مچ پا را شامل می‌شود در این دوران بیشتر توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از بهترین ورزش‌های دوران بارداری، شناست که این ورزش درد مفاصل مثل درد کمر را در این دوران تسکین می‌دهد.

عضو هیئت علمی دانشکده‌ی مامایی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی استفاده از دوچرخه ثابت به‌صورت روزانه را مفید دانست اما هشدار داد تا به آرامی پا بزنند و از پا زدن سریع که ضربان قلب را به سرعت افزایش می‌دهد، اجتناب کنند چون پا زدن آهسته کمک می‌کند تا ماهیچه‌های لگن و ران تقویت شوند که برای زایمان طبیعی مفید است.

باقری یکی از بهترین ورزش‌های این دوران را پیاده‌روی سریع دانست و گفت: این ورزش به سفت شدن عضلات مادر کمک زیادی می‌کند.

وی ادامه داد: پیاده‌روی در آب نیز بسیار مفید است و ماهیچه‌های لگن و ران را قوی می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشکده‌ی مامایی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: ورزش کگل سبب تقویت عضلات ناحیه لگن می‌شود، این ورزش بدین گونه است که ماهیچه‌های ناحیه لگن خود را سفت و منقبض می‌کنید و این کار را برای پنج ثانیه ادامه می‌دهید سپس استراحت می‌کنید و این ورزش را 10 بار در روز و هر بار پنج مرتبه انجام می‌دهید.

باقری به بانوان باردار، ورزش یوگا نیز توصیه کرد و گفت: یوگا ماهیچه‌های بدن را تقویت می‌کند و سبب آرامش فرد می‌شود و بمنظور کمک به زایمان طبیعی می‌تواند بسیار مناسب باشد.

وی تصریح کرد: زنان باردار نباید از تمرینات سرعتی یوگا استفاده کنند و تنها ورزش‌های سبک مناسب دوران بارداری را انجام دهند هم‌چنین توجه داشته باشید که پس از سه ماهه‌ی نخست بارداری، از دراز کشیدن روی پشت باید خودداری کنید.

به‌گفته‌ی عضو هیئت علمی دانشکده‌ی مامایی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی، زنان باردار باید از جستن و پریدن،‌ تغییر ناگهانی در وضعیت بدن و فعالیت‌هایی که همراه با ریسک صدمه به شکم است، اجتناب کرده و حین ورزش کردن در صورت مشاهده علائمی نظیر خونریزی، سرگیجه، ‌تنفس کوتاه غیرمعمول، درد در ناحیه سینه، ورم ساق پا ، کاهش حرکات جنین و انقباضات رحم فعالیت‌های ورزشی را متوقف کرده و با پزشک خود مشورت کنند.

وی خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود شمار ضربان قلب حین انجام حرکات ورزشی تا زیر160 مرتبه در دقیقه حفظ شود هم‌چنین چون افزایش درجه حرارت بدن به بیش از 39 درجه سانتی‌گراد می‌تواند سبب مشکلاتی برای جنین شود، به ‌زنان باردار توصیه می‌شود از انجام ورزش‌های شدید در روزهای گرم به خصوص در سه ماهه‌ی نخست بارداری که می‌تواند به نقایصی در جنین منجر شود، اجتناب کنند.

/ انتهای پیام


منبع: ایسنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.