به گزارش
خبرنگار اورژانسIT باشگاه خبرنگاران،حافظه پنهان یا به اصطلاح Cache Memory بخشی از حافظه سریع که چند دستور بعدی را که باید توسط پردازنده پردازش شوند را مشخص کرده و دادههایی را ذخیره میکند که رایانه بتواند به سرعت به آنها دسترسی داشته باشد.
زمانی که پردازنده مرکزی به مکانی در حافظه اصلی نیاز داشته باشد احتمالاً در آینده نزدیک مجدداً به آن محل دسترسی خواهد داشت که به این اصل همجواری زمانی میگویند.
همچنین اگر پردازنده مرکزی به مکانی در حافظه اصلی نیاز داشته باشد احتمالاً در آینده نزدیک به مکانهای مجاور آن نیز نیاز خواهد داشت که به این اصل همجواری مکانی میگویند.
بر این اساس حافظه پنهان گاهی در زمان دسترسی به یک مکان حافظه مکانهای مجاور آن را نیز به درون پردازنده مرکزی میآورد تا در صورت نیاز سریعتر قابل دسترسی باشند و این اطلاعات را تا زمانی که مورد نیاز باشند در پردازنده مرکزی حفظ میکند.
با افزایش سرعت پردازنده مرکزی،پردازنده مرکزی زمان بیشتری را در حال انتظار پاسخ حافظه اصلی میگذراند و در این بین حجم حافظه پنهان تأثیر زیادی در بهبود کارایی پردازنده مرکزی دارد.
برای آن که حافظه پنهان تأثیر مثبتی در کارایی سامانه داشته باشد میبایست جستجو درون آن در زمان بسیار کوتاهی انجام شود. تشخیص این که آیا داده مورد نیاز پردازنده مرکزی درون حافظه پنهان هست یا نه بسیار به سرعت انجام شود.
ساختار حافظه پنهان کاملاً با ساختار حافظه اصلی متفاوت است و بسیار پیچیدهتر است و هرچه حجم حافظه پنهان افزایش یابد این پیچیدگی نیز بیشتر میشود.به همین دلیل حافظه پنهان بسیار گرانتر است و افزایش قیمت پردازنده با افزایش حجم حافظه پنهان بسیار زیاد است.
انتهای پیام/