زمین لرزه چین
در سیزدهم مرداد امسال زمینلرزه شدیدی در استان یوننان چین با قدرت 6.5 ریشتر در عمق 10 کیلومتری زمین باعث مرگ 381 تن شد که بیش از هزار و 800 تن نیز زخمی شدند. شدت این زلزله به حدی بود که 12 هزار واحد مسکونی تخریب شد. برای نجات حادثهدیدگان بیش از دو هزار و 500 نظامی ارتش به حالت بسیج درآمده بودند. این زلزله در چین باعث قطع برق و ارتباطات مخابراتی شد و بزرگراههای منطقه را ویران کرد.
سیل در جامو و کشمیر
سیل ویرانگری که در منطقه جامو و کشمیر هند در تاریخ 21 اکتبر 2014 (29 مهرماه سال جاری) اتفاق افتاد زندگی هزاران تن را تحت تأثیر قرار داد. این سیل در مرز پاکستان نیز خسارات زیادی به بومیان وارد کرد.
در این حادثه طبیعی 277 نفر در هند و 280 نفر در پاکستان جان سپردهاند. سیلاب بسیاری از مسیرهای عبور و مرور را فراگرفت که نجات حادثهدیدگان را برای امدادگران دشوار کرده بود. امدادگران مجبور شدند برای نجات مردم از قایق و هلیکوپترهای امداد استفاده کنند.
رانش زمین در نپال
8 آگوست 2014 (17 مرداد 1393) نپال شاهد یکی از مرگبارترین رانشهای زمین بود. بر اثر رانش زمین در روستایی دورافتاده در کاتماندو دستکم 156 تن جان سپردند و هزاران نفر بیخانمان شدند در حالی که بسیاری از خانهها زیر گل و لای مدفون شده بود. برای نجات جان قربانیان ارتش و امدادگران به حالت بسیج درآمده بودند و در دل کوهستان اجساد قربانیان را از زیر آوار بیرون میکشیدند.
رانش زمین در ژاپن
رانش زمین در هیروشیمای ژاپن در 24 آگوست 2014 باعث مرگ 52 نفر و ناپدید شدن بیش از 28 تن شد. بیش از سه هزار امدادرسان برای بیرون کشیدن پیکر نیمهجان زندگان و اجساد قربانیان از میان گل و لای دست بهکار شده بودند. امدادگران برای نجات قربانیان از هلیکوپترهای امداد استفاده میکردند.
رانش زمین در بروندی
رانش زمین در جمهوری بروندی در آفریقای مرکزی در بهمن 1392 جان بیش از 60 تن را گرفت. بارش بیسابقه باران در پایتخت بروندی باعث رانش زمین و تخریب بسیاری از خانهها شد. قربانیان این واقعه طبیعی در زیر گل و لای مدفون شده بودند. امدادگران میگویند بیرون کشیدن اجساد قربانیان از میان گل و لای کاری بسیار سخت و دشوار بود.
در پی این حادثه دولت بروندی دو روز را عزای عمومی اعلام کرد.
سیل و رانش زمین در کلمبیا
بارش بارانهای سیلآسا در کلمبیا بیش از 18 هزار تن را بیخانمان کرد. در پی این واقعه طبیعی 38 تن جان خود را از دست دادند و هزاران نفر مجبور به ترک خانههایشان شدند. بر اساس گزارشهای رسیده 32 ایالت در کلمبیا تحت تأثیر این سیل قرار گرفتند. به دلیل تخریب پلهای ارتباطی، عملیات امدادرسانی با دشواری انجام گرفت.
سیل در مراکش
جاری شدن سیل در 21 نوامبر سال 2014 میلادی - 30 آبان ماه 93 - در مراکش جان بیش از 30 تن را گرفت.
به گزارش خبرگزاریها آب رودخانه «تام سورت» طغیان کرده و باعث خرابی بیش از 100 جاده و شش بزرگراه اصلی این کشور شده بود.
بسیاری از رانندگان با وسایل نقلیهشان در میان سیلاب گرفتار شدند و ساعتها در انتظار امدادگران ماندند.
سیل در اندونزی
رانش زمین و سیل در اندونزی درسال 2014 جان 95 تن را گرفت و 58 تن هم ناپدید شدند. سازمان ملی مدیریت بلایای طبیعی اندونزی اعلام کرد که عملیات گستردهای برای یافتن این قربانیان صورت گرفت اما اثری از آنها به دست نیامد. در این رانش حدود دو هزار خانوار مجبور به تخلیه منطقه و خانههایشان شدند و دولت برای مراقبت از آسیبدیدگان این بلای طبیعی آنها رابه اقامتگاههای موقتی منتقل کرد. آمارها نشان میدهد که سیل و زلزله، در کشور اندونزی بسیار اتفاق میافتد و همه ساله زندگی هزاران نفر را تحت تأثیر قرار میدهد.
سیل مرگبار در فرانسه و ایتالیا
جاری شدن سیل مرگبار در پرووانس فرانسه باعث طغیان آب دریا و رودخانهها شد. این حادثه که در 25 نوامبر 2014 اتفاق افتاد زندگی بسیاری از ساکنان منطقه را تحت تأثیر قرار داد. قربانیان سیل در فرانسه به بیش از 9 تن و در ایتالیا به دو تن رسید. بسیاری از جادههای ارتباطی تخریب شد و خسارتهای فراوانی به بار آورد.
طوفان و برف در آمریکا
طوفان و برف در 20 نوامبر 2014 (29 آبان 93) در آمریکا جان بیش از 20 تن را گرفت. بوران در شمال شرقی آمریکا باعث خرابی و خسارات شدیدی در هفت ایالت آمریکا شد.صدها هزار نفر از مردم پس از بارش برف سنگین در خانهها و اتومبیلهایشان در جاده گیر افتاده بودند و قادر به خروج از خانه یا نجات از جادهها نبودند. بسیاری از جادهها یخ بسته بود و باد شدید مانع حرکت اتومبیلها در خیابانها میشد.