اکنون واشنگتن به کمک دولت سوریه برای مبارزه با تروریست های داعشی نیازمند شده و بطور تلویحی خواهان توقف جنگ علیه " بشار اسد " است اما قادر به توقف جنایات خودساخته نیست .

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از گلوبال ریسرچ ؛ " جک ای اسمیت " نویسنده و کارشناس سیاسی در مقاله ای نوشت : آمریکا از نظر نظامی و جنگی با دستی پر وارد سال 2015 شده است . قراربود جنگ و اشغالگری ایالات متحده در افغانستان پس از 13سال در تاریخ 31 دسامبر 2014 به پایان برسد اما هنوز این جنگ ادامه داشته و هزاران سرباز و افسر آمریکایی در کابل مستقر هستند . 

جنگ واشنگتن در عراق ظاهرا به طور رسمی در 31 دسامبر 2011 به پایان رسید اما اکنون سراسر خاک این کشور _ همانند سوریه _ به واسطه حملات هوایی جنگنده های آمریکایی _ که به بهانه مبارزه علیه تروریست های تکفیری بعثی انجام می شود _ دگرگون شده است . تعداد نیروهای آمریکایی اعزام شده به بغداد مکررا افزایش پیدا می کند و در حال حاضر 3 هزار افسر آمریکایی در عراق مستقر و 1500 تن دیگر در انتظار اعزام هستند . 

در ادامه این مقاله آمده است : آنگونه که در رسانه های غربی ادعا شد جنگ ایالات متحده ، فرانسه و انگلیس در لیبی با تغییر حکومت در این کشور و سرنگونی دولت قذافی به پایان رسید اما از همان زمان این کشور ثروتمند نفتی عمیقا درگیر جنگ های داخلی شده و اکنون بهشتی امن برای تروریست های بین المللی محسوب می شود . با ادامه این روند در لیبی تجزیه و نابودی کامل کشور غیرمحتمل نیست . 

بعلاوه اینکه تروریست های تکفیری _ بعثی موفق شده اند به یمن کمک رسانی های همه جانبه غرب و هم پیمانان عرب آنها جای پای خود را در لیبی نیز پیدا و محکم کنند . اینکه ایالات متحده آشکارا یا پنهانی بدنبال تحقق اهداف و منافع خود در لیبی است امری بدیهی و غیرقابل تردید می باشد . 

واشنگتن مدت سه سال است که از نظر سیاسی و اقتصادی از تروریست ها و شورشیانی که تلاش می کنند حکومت را در سوریه تغییر دهند ، حمایت می کند . عربستان _ بعنوان متحد شماره یک آمریکا در منطقه _ نیز با مشارکت سایر کشورهای حامی وهابیت تروریست هایی را که خود را " جهادگر " می نامند تامین مالی و تسلیحاتی می کند .

 اکنون واشنگتن به کمک دولت سوریه برای مبارزه با تروریست های داعشی نیازمند شده و بطور تلویحی خواهان توقف جنگ علیه " بشار اسد " است اما تروریست های مسلح و شورشیان سوری حاضر به فرمانبرداری از واشنگتن و توقف خشونت ها و جنایات خود نیستند . آمریکا هنوز بطور رسمی _ جز در چند مورد _ وارد جنگ مستقیم با دمشق نشده اما دموکرات ها و جمهوری خواهان این کشور تمایل به اجرای چنین تجاوزی دارند . 
البته این تمایل به جنگ افروزی در میان سیاستمداران آمریکایی را در کنار جنگ هواپیماهای بدون سرنشین باراک اوباما در سومالی ، یمن و پاکستان ، گسترش تحریک آمیز دامنه حضور نظامیان ناتو در مرزهای روسیه و نیز تجمع نیروهای نظامی ارتش ایالات متحده در شرق آسیا و علیه چین قرار دهید . 

نویسنده همچنین تصریح کرد : تمامی این جنگ ها و اشغالگری های آمریکا علیه کشورهای مسلمان ( عراق ، افغانستان ،سوریه ، یمن ، لیبی ، پاکستان و ... ) از تاریخ 11 سپتامبر 2001 و داستان ساختگی حمله تروریست های مسلمان به ساختمان های تجارت جهانی در واشنگتن و نیویورک آغاز گردید که هر کدام از آنها تاکنون به شکست های تحقیرآمیز ، بن بست یا نتیجه گیری های نامطلوب منجر شده اند . 

ممکن است اقدام آمریکا در به اصطلاح مبارزه علیه داعش برای سال های سال برنامه ریزی نشده باشد اما آنچه حتیم به نظر می رسد این است که در انتهای چنین نبردی نیز موفقیت و پیروزی ویژه ای در انتظار واشنگتن نخواهد بود . در مطالب ذیل به روند بخشی از این اتفاقات در سال 2015 میلادی اشاره شده است : 

1/ تداوم جنگ در افغانستان 
با نگاهی خوش بینانه به جنگ و اشغالگری 13 ساله آمریکا در افغانستان می توان گفت که این اقدام شکست نبوده بلکه یک بن بست برای کاخ سفید محسوب می شود . اساسا قرار بود که نیروهای پنتاگون از خاک افغانستان نابود شده و ضعیف در انتهای سال 2014 عقب نشینی کنند . چند ماه پیش توافق نامه ای میان اشرف قاضی ( رییس جمهور تازه انتخاب شده افغان ها ) و آمریکا امضا شد که بر اساس آن 12 هزار نیروی آمریکایی می توانند تا پایان سال  2015 در نقشی " غیرجنگی " در کابل باقی بمانند . 

در ماه نوامبر باراک اوباما _ با ادعای افزایش تهدیدات جنگی طالبان _ اظهار داشت که سربازان آمریکایی حاضر در افغانستان اکنون می توانند بعنوان نیروهای جنگی در کنار حملات هوایی جنگنده های آمریکا ، هواپیماهای بدون سرنشین ، اقدامات ماموران " سی آی ای " و دیگر پیمانکاران جنگی واشنگتن در افغانستان خدمت کنند (!) مضحکانه است که ادعا کنیم جنگ در افغانستان به پایان رسیده است . 
درگیری ها در افغانستان در حال افزایش است ؛ بر اساس گزارش سازمان ملل ، در سال 2014 ، 3200 شهروند و غیرنظامی افغان و 5 هزار نظامی این کشور کشته شده اند . این آمار از سال 2001 تاکنون بی سابقه بوده است . انتظار می رود این اشغالگری و تجاوز و دامنه جنگی آن در سال 2015 نیز روندی صعودی داشته باشد . 

ایالات متحده حامد کرزای ، رییس جمهوری سابق افغانستان را تحت فشار قرار داد تا به نیروهای آمریکایی اجازه دهد 10 سال دیگر در افغانستان بمانند ، اما وی ( کرزای ) حتی برای یک سال هم رضایت نداد . این احتمال وجود دارد که واشنگتن همان فشارها را اکنون بر قاضی وارد کند تا بتواند اجازه حضور نظامیان ارتش را در کابل تا سال 2024 بگیرد . 

حمله ابتدایی به افغانستان در سال 2001 به بهانه دخالت القاعده در حملات به مرکز تجارت جهانی و پنتاگون اشتباه محض بود . پس از گذشت این سالها هیچ حاصلی از این تجاوز بدست نیامد جز مرگ و نابودی و تشکیل روح تازه ای از القاعده بنام " داعش " و تبدیل اسامه بن لادن به ابوبکر بغدادی ؛ رهبر پنج جنگ اوباما .

2/ فضاحت های آمریکا در عراق
تجاوز نظامیان آمریکایی به خاک عراق که از مارس 2003 آغاز و بطور ظاهری در دسامبر 2011 به پایان رسید منجر به بروز بن بستی تحقیر آمیز برای کاخ سفید شد که اوباما تلاش کرد با تحسین های ساختگی ارتش در روزی که از خاک عراق عقب نشینی میکرد ، مخفی باقی بماند . از ماه های قبل از حمله واشنگتن به عراق جنبش های عظیم ضدجنگ در آمریکا و سایر نقاط دنیا به راه افتاد اما نتوانست مانع جنگ طلبی سیری ناپذیر دولت بوش و راه اندازی یک خشونت وحشی گرانه ، غیرقانوین و طولانی مدت در عراق شود . حزب دموکرات نیز  مخالفتی با این تجاوز نداشت . 

گروه های نومحافظه کار که دولت بوش را هدایت می کردند ، معتقد بودند این اقدام به تنهایی و تنها در چند ماه تجاوزموفقیت آمیز نخواهد بود بلکه حمله به سوریه ، ایران و احتمالا دیگر کشورهای غرب آسیا می تواند نتایج نهایی موفقی را ایجاد نماید . برآورد آنها پیش از حمله درباره هزینه های تجاوز ، شکست نیروهای عراقی و اشغال این کشور 50 تا 60 میلیارد دلار بود اما در واقعیت ، هزینه نسبی آن تاکنون 4 تریلیون دلار تخمین زده شده است . برخی پیش بینی ها مبلغ نهایی این تجاوز نامشروع را تا 50 برابر بیشتر می دانند .
یکی از فضاحت های بروز کرده این تجاوز ، جنگ کنونی کاخ سفید علیه تروریست های تکفیری بعثی در عراق است . داعش محصول مستقیم اشغال عراق توسط آمریکا به شمار می آید . واشنگتن پس از عقب نشینی از عراق بار دیگر نیروهای هوایی و زمینی خود را به بهانه مبارزه علیه داعش وارد خاک این کشور نمود . این اقدام سومین حمله نظامی ایالات متحده به عراق طی 24 سال گذشته محسوب می شود :
1990 _ موسوم به جنگ خلیج  که طی 12 سال بعد از آن بدترین و شدیدترین تحریم های اقتصادی غرب علیه بغداد اعمال و به تجاوز بعدی ( 2003 تا 2011 ) منجر شد . 
2003 _ عراق بعنوان تهدید برای آمریکا مطرح شد در حالی که هیچ نقشی در حملات 11 سپتامبر نداشت و هیچ یک از رهبران القاعده نیز در خاک این کشور حضور نداشتند . 

بوش و گردانندگان نومحافظه کار کاخ سفید مکررا نسبت به " خطر قریب الوقوع " از سوی کشورهای کوچک و بزرگ علیه آمریکا به شهروندان این کشور هشدار می دادند . تهاج و اشغال عراق به ازای از دست رفتن جان 4 هزار و 489 سرباز آمریکایی ، 3 هزار و 455 پیمانکار ، 318 نیروی ناتو و 12 هزار و 96 افسر نظامی و پلیس عراقی انجام گرفت . بیش از یک میلیون عراقی در این تجاوز به خاک و خون کشیده و شدند و حدود چهار میلیون نفر دیگر آواره بیابانهای این کشور و یا سایر کشورهای منطقه شدند . 

اشغالگری آمریکا ، عراق را تبدیل به یک قتلگاه کرده است . همچنین استراتژی اشغال از سوی واشنگتن عامل اصلی تشدید فرقه گرایی و تحریک احساسات متعصبانه قومی و مذهبی در عراق گردید . 

در اوایل سال گذشته میلادی _ بعنوان نتیجه ای مستقیم از بن بست آمریکا در عراق _ تروریست های تکفیری بعثی موسوم به داعش بخش از مناطق عراق و سوریه را به اشغال خود درآوردند . این گروه با تسلط بر بخش های از شهر موصل یک شبه توانست با بدست آوردن بسیاری از تجهیزات نظامی و ادوات جنگی آمریکا در این شهر به قدرت نسبی نظامی برسد . پس از این اتفاق واشنگتن ناگهان تشخیص داد که جنگ در عراق به پایان نرسیده و باید به نظامی گری های خود در این کشور ادامه دهد . 

در ادامه این مطلب آمده است : شبه نظامیان شیعه عراقی با همکاری ایران با تروریست های داعش در شهرهای مختلف مبارزه کرده و به اذعان بسیاری از مقامات آمریکایی و عراقی ؛ چنانچه نقش تعیین کننده ایران وجود نداشت بغداد سقوط کرده بود . نقش مهم و تاثیرگذار تهران در دفع تهدید بزرگ داعش در عراق بر همگان اثبات شده است. 
3 / سقوط و تقسیم لیبی پس از تجاوز نظامی غرب
بیش از سه سال پیش ( و با بهانه کمک به بیداری اسلامی در لیبی ) آمریکا ، شرکای آن در ناتو و نیز سلطنت های ارتجاعی عرب تصمیم گرفتند که رژیم حاکم در لیبی _ بعنوان کشور غنی و ثروتمند نفتی _ راسرنگون و آن را با حکومتی جایگزین کنند که بتواند منافع امپریالیسم غربی را بهتر محقق نماید . توجیه این متجاوزان برای اشغالگری و حمله سرنگونی معمر قذافی و ایجاد شرایط بهتر زندگی برای شهروندان این کشور بود در حالی که در سال های پس از آن بدترین دوره در تاریخ لیبی در حال بروز بوده و هست . 

پاتریک کوکبرن در مارس 2014 در روزنامه ایندیپندنت انگلیس نوشت : کشورهای عضوناتو حکومت معمر قذافی را به این دلیل که وی دیکتاتور یا حاکمی مستبد بود ، سرنگون نکردند بلکه به این دلیل که وی ( قذافی ) بدنبال سیاست های ملی گرایانه ای بود که با سیاست ها و منافع غرب در منطقه مغایرت داشت . 

ایالات متحده ، انگلیس و فرانسه _ که هر کدام بارها شهرها و مناطق مختلف لیبی را بمباران کردند _ مدعی احقاق آزادی و دموکراسی برای مردم این کشور پس از سقوط دولت قذافی بودند اما آنچه اکنون در دست لیبیایی ها مانده چیزی نیست جز آشوب و درگیری میان شورشیان قومی و جنگ میان تروریست هایی که خود را "جهادگر" می نامند . اززمان سقوط قذافی لیبی فاقد ارتش ، نیروی پلیس و دولت کارآمد وموثر شده است . 

به نظر نمی رسد هیچ چیزی میان طرابلس وواشنگتن از سال 2011 که تجاوز کلی غرب به لیبی انجام گرفت ، تغییر کرده باشد . اوباما با پیش بینی توهم آلود اینکه رژیم تازه تعیین شده در لیبی به زودی به عنوان کارگزار واشنگتن اقدام خواهد کرد اعلام کرد که به زودی دموکراسی در این کشور با سقوط گروه های شورشی شکوفا خواهد شد . این مساله یکی دیگر از اشتباهات فاحش محاسباتی کاخ سفید در منطقه محسوب می شود . 

4/ تلاش موفقیت آمیز دمشق برای مقابله با امپریالیسم غربی_عربی
یکی دیگر از نمایش های مضحکانه کاخ سفید در حمایت از بیداری اسلامی در غرب اسیا ، کمک سه ساله به شورشیان داخلی و تروریست های خارجی به منظور براندازی حکومت بشار اسد در سوریه می باشد . در این مورد نیز مانند موارد پیشین ادعای احقاق دموکراسی در سوریه بهانه مداخلات مستقیم و غیرمستقیم واشنگتن بود تا از این طریق حکومت دمشق _ بعنوان هم پیمان اصلی دو مخالف سرسخت آمریکا یعنی روسیه و ایران _ را سرنگون نماید . 

یکی از منافع اصلی آمریکا در سوریه ، اهداف ژئوپلتیکی و تسلط بر منطقه غرب آسیا است . عربستان سعودی ، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس ، ترکیه و سایر کشورهای با اکثریت سنی در منطقه خواستار تضعیف نفوذ و قدرت قدرت های شیعه مانند دولت سوریه و ایران هستند . 

طی چند ماه اخیر تعدادی از تروریست های خارجی اعزام شده به سوریه خواستار  عقب نشینی و بازگشت به کشورهایشان شده انداما کاخ سفید همچنان بر لزوم سرنگونی حکومت بشار اسد تاکید می کند .اوباما تصور می کند با این کار در نهایت می تواند رهبری کمپینی از تروریست ها و شورشیان در سوریه را بدست بگیرد . همچنین حمایت آشکار واشنگتن از داعش وسایر گروه های تروریستی علیه دمشق ، موجب گستاخی دولت های دیگر نظیر ریاض و آنکارا برای کمک های نظامی و مالی بی حساب به این تروریست ها شده است .  

درمقابل ، دمشق نیز از کمک های همه جانبه هم پیمانان قدرتمند خود از جمله ایران ، روسیه و چین بهره می برد . مشاوره های جنگی ایران ، کمک های تسلیحاتی روسیه از جمله فروش انواع جنگنده ها و پشتیبانی های چین در شورای امنیت و سازمان ملل از دمشق موجب شکست توطئه سه ساله غرب و هم پیمانان عرب آنها برای اشغال سوریه شده است ؛ توطئه ای که تاکنون جان هزاران شهروند بی گناه سوری را گرفته و خسارات بی شماری را هم در داخل کشور و هم در منطقه برجای گذاشته است . 



انتهای پیام /
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار