در مطالعهای که اخیرا در چندین کشور مختلف بر روی وضعیت بهداشت آشپزخانهها انجام گرفت، آشکار شد که 62 درصد این ماشینها محلی مناسب برای رشد قارچها هستند و تماس با آنها میتواند به بروز بیماریهای ریوی و عفونتهای پوستی منجر شود.
همچنین برخی از این گونههای قارچی به طور خاص مستعد رشد در ماشینهای ظرفشویی هستند و در محیطهای شور هم پرورش مییابند.پزشکان هشدار دادند: افرادی که از داروهای آنتیبیوتیک استفاده میکنند و نیز مبتلایان به بیماری دیابت یا نقص سیستم ایمنی بدن، بیشتر در معرض ابتلا به عفونتهای پوستی و ریوی ناشی از این قارچها هستند.علاوه بر این به کاربران این وسیله توصیه میشود که ماهی یک بار بخشهای داخلی ماشین ظرفشویی را بیرون آورده و آنها را با آب گرم شستوشو دهند.
همچنین میتوان با ترکیبی از سرکه و آب گرم فضای داخلی ماشینهای ظرفشویی را ضدعفونی کرد.
آکا ایران