عضو انجمن صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی گفت: هم اکنون رقابت ناسالمی میان تولید کنندگان،‌ عرضه‌کنندگان و صادر کنندگان صنایع شوینده در بازار کشور وجود دارد که مرتبا قیمت‌ها را با نوسان مواجه می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران هوشنگ بالازاده امروز در نشست خبری با بیان اینکه توجه عمیق به بحث صادرات از سال‌ها قبل پیش بینی شده بود اظهار داشت: سال‌های سختی را در حوزه ارز تجربه کردیم که سال گذشته با تلاطم ارزی بسیار زیادی مواجه بودیم. 

وی افزود: خبرهایی از بروز آرامش در بازار ارز به گوش می‌رسد اما در واقع میل ارز به افزایش قیمت است که نشان‌دهنده حرکت به سمت محدودیت ارز و قیمت بالای آن است و زمزمه ارز 2900 تومانی جدی شده است.

عضو انجمن صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی تصریح کرد: از طرفی پایین آمدن نرخ نفت و مضاعف شدن کاهش مقادیر صادرات ما در واقع این مسئله نشان می‌دهد که دیگر نباید به دلارهای نفتی دل ببندیم بلکه باید به داشته‌های خود اکتفا کنیم. 

بالازاده با تاکید بر اینکه در یکی دو سال گذشته شرایط صادراتی قدری روان‌تر شده است، گفت: قیمت محصولات ما در قیاس قیمت رقبای خارجی در منطقه مناسب‌تر است. 
 
وی افزود: عمده گرفتاری ما در کشورها هدف، تصمیمات غیر قابل تداومی بود که در حوزه صادرات گرفته می‌شود و تا حدودی مسائل مربوط به گمرکات و ثبات قوانین ما را با مشکل مواجه کرده بود که البته هم اکنون این مسائل تا حدود زیادی مرتفع شده است. 

وی اظهار داشت: هم اکنون تفاهم‌نامه و توافقات کلانی که در سطح دولت‌ها با کشورهای همسایه امضا می‌شود می‌تواند زمینه صادرات را روان‌تر کند. 

عضو انجمن صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی به یکی دیگر از مشکلات این صنایع در بازار اشاره کرد و گفت: در کشور با شرایط رقابتی شدید مواجه هستیم. 

وی افزود: در واقع ظرفیت‌هایی که در حوزه صنعت شوینده در کشور وجود دارد در حدود 4 میلیون تن است که تولید موجود به یک میلیون و دویست تا سیصد هزار تن می‌رسد. در واقع می‌توان گفت رقابت ناسالمی میان تولید کننده، عرضه‌کننده و صادر کننده داخلی وجود دارد که مرتبا با قیمت بازی‌های نامناسبی می‌کنند که این مسئله نه تنها خود آن‌ها را متضرر می‌کند بلکه بازار را با مشکل مواجه می‌کنند.
 
وی افزود: با توجه به ضرورت تامین گردش مالی و ظرفیت واحدها، ممکن است محصولات تولیدی از نظر کیفی آسیب ببنند که البته در حال حاضر بعضا این اتفاق افتاده است. 

این فعال حوزه صنایع شوینده با بیان اینکه هم اکنون بیش از یک سوم ظرفیت‌های واحدهای تولیدی فعال است اظهار داشت: 6-7 بازیگر عمده در صنعت شوینده داریم و تعدادی واحد کوچک که در مجموع ظرفیت 4 میلیون تنی را فراهم کرده‌اند در حالی که در کشور چنین بازار برای این میزان ظرفیت وجود ندارد.  

بالازاده در ادامه با بیان اینکه افزایش هزینه‌های تولید اجتناب‌ناپذیر است گفت: بیش از یک و نیم سال است که در حوزه پودر تعدیل قیمتی اتفاق نیافتاده بلکه فزونی هزینه‌ها داشتیم در حال حاضر از چرخه اقتصادی برخوردار باشند و اگر هم اکنون سر پا ایستاده‌اند در واقع هم افزایی دیگر تولیدشان به کمکشان آمده است.

عضو انجمن صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی در خصوص تغییرات قیمت در محصولات مجموعه پاکسان گفت: ما در پی افزایش قیمت نیستیم و در آینده نزدیک تغییری در قیمتها نخواهیم داشت علیرغم وجود در حوزه پودر می‌توانیم صرفه اقتصادی در حوزه تولیداتمان داشته باشیم.
  
وی یادآور شد: به طور کلی اساس قیمتها تحت کنترل سازمان حمایت و انجمن صنفی صنایع شوینده است و ما در چهار چوب نرخهای مصوب محصولات را عرضه کردیم که البته قیمتهای در صنعت ما همچون صنایع دیگر به صورت سرکشی نبوده و در واقع کمترین چالش را داشتیم. 

مدیر عامل گروه پاکسانعضو انجمن صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی با بیان اینکه قیمتها در برخی موارد همچون پودر نیازمند تجدید نظر است تصریح کرد: پارگی از بازیگران بزرگ که عمده تولیداتشان در پودر متمرکز است شرایط خوبی ندارند و در صورت تداوم شرایط فعلی واحدهای کوچک تعطیل شده و واحدهای بزرگ نیز به ضرردهی می‌رسند که البته هم اکنون ضرر و زیان در واحدها به وفور دیده می‌شود به گفته وی در صنعت شوینده تقلیل قیمت نخواهیم داشت.  

وی بیان کرد: میل دلار و ارز به افزایش است و با توجه به اینکه در آستانه شب عید هستیم و همچنین افزایش هزینه‌های سربار و دستمزد را خواهیم داشت  به نظر می‌رسد چرخه عدم کاهش قیمت تشدید شود.  

بالازاده در خصوص این که دلیل ارایه تخفیف برای برخی‌ از محصولات صنایع شوینده چیست اظهار داشت: این مسئله نشان  می‌دهد رقابت خوبی وجود ندارد و صنعتگری که نیاز به نقدینگی دارد و محصولاتش در انبار مانده ممکن است این مسئله را بپذیرد که ارایه تخفیف در کوتاه مدت مشکلش را حل می‌کند اما واقعیت این است که این موضوع صرفه اقتصادی ندارد و هرگز نمی‌تواند به نفع تولید کننده باشد. 

این فعال صنایع شوینده در ادامه با بیان که از منظر تکنولوژی و کیفیت محصولات اساسا اختلافات معنی‌داری با تولید‌ات دیگر کشورها همچون ترکیه و حتی اروپا نداریم گفت: کما این که برخی از برندهای معتبر خارجی علاقمند به تولید و سرمایه‌گذاریهای موجود در کشور هستند. 

وی ادامه داد: به صورت مستمر در حال مذاکره با طرفهای خارجی از کشورهای اروپای غربی هستیم که نتایج مذاکرات در آینده رسانه‌ای خواهد شد که البته محدودیت ارتباطات تجاری ما با آنها خیلی هم جدی نیست. 

بالازاده همچنین با بیان اینکه 50 درصد از مواد اولیه از یک صنعت شوینده در داخل کشور قابل تامین است، گفت: از برنامه‌ریزی برای ارتقای استانداردهای صنعت شوینده و اقدامات جدی تنبیهی برای واحدهای متخلف از سوی انجمن صنایع شوینده خبر داد.

انتهای پیام/
برچسب ها: مدیر ، نفتی ، تولید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار