مسئول آموزشی صنایع دستی آذربایجان شرقی گفت: ساخت زیور آلات سنتی از دیرباز درآذربایجان شرقی جایگاه خاصی دارد و در طول تاریخ و از زمانی که بشر فلز را شناخت به ساخت زیور آلات سنتی از جنسهای طلا- نقره – مس- برنز و دیگر فلزات به شکل های متنوع از جمله :انگشتر- گوشواره- دستبند وگردنبند روی اورد.

محمدرضا صادق زاده در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز نحوه ساخت زیورآلات سنتی را در هفت مرحله شامل :طراخی-ماکت سازی-اجرا-مینا کاری-مرصع کاری-تمیز کاری-سرهم سازی قطعات دانست که  توسط افراد مختلفی انجام می شود تا یك اثر زیبا و باارزش ساخته شود.

وی با اشاره  به اوج و رکود بازار کار این هنر افزود:در عصر کنونی شاهد رونق چشمگیر ساخت و عرضه ی زیور آلات سنتی در کلانشهرها ی تبریز – تهران - اصفهان و مشهد هستیم.

صادق زاده با توجه به پیشینه تاریخی آذربایجان شرقی نسبت به طلا به عنوان کالایی سرمایه ای تصریح کرد:عمده تقاضای مردم آذربایجان شرقی در خصوص زیور آلات که بیشتر قشر بانوان را در برمی گیرد جنس طلا بوده  اما هم اکنون با توجه به  قیمت بالای طلا و نبود قدرت خرید مردم  عمده نظرات مردم روی فلز رایج نقره متمرکز شده است.

به گفته وی هم اکنون صنایع دستی آذربایجان شرقی 140 نفر از سازندگان زیور آلات را شناسایی و برای آنها کارت ساخت  صادر کرده است که با 24 کارگاه دارای پروانه ساخت و تولید در سطح استان فعال  هستند.

وی گفت:یادگیری و آموزش این حرفه نیازمند سلامتی جسم و ذهن است و حوصله ی فراوانی را می طلبد و در این راستا صنایع دستی استان اقدام به آموزش بیش از 550 نفر در رده های سنی بالای 15 سال کرده است که هم اکنون از فعالان این رشته محسوب می شوند و تولیدات خود را روانه بازار می کنند.

صادق زاده افزود:صنایع دستی استان در راستای تقویت این صنعت نمایشگاه هایی را در داخل و حتی خارج کشور با حضور حداقل یک هنرمند وبا همکاری  منطقه ی آزاد ارس و اطلاع رسانی  و فرا خوانی خود  صنایع دستی استان  برگزار کرده است.

وی همچنین از ایجاد بازارچه ها و خانه های صنایع دستی و غرفه هایی در جوار موزه‌ها در آینده نزدیک خبر داد و اظهار کرد:این بازارچه ها هم برای صنعت گرانی که امکانات لازم و کافی را ندارند و هم برای دانشجویانی که در دانشگاه مشغول تحصیل رشته ساخت زیور آلات هستند مفید واقع می شود  و این هنرمندان می توانند با استقرار  در این غرفه ها و خانه ها  به تولید و عرضه ی محصولات خود بپردازند.

وی دیگر مزیت این خانه هارا مراجعه ی عموم مردم و سهولت دسترسی به وسایل مورد نیاز سنتی و دستی برشمرد.
 انتهای پیام/ب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.