جان هوون سناتور داکوتای شمالی از اوباما به دلیل تهدید به وتوی لایحه خط لوله جنجالی کی استون انتقاد کرد‎.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از  ان.بی.سی؛   جان هوون سناتور داکوتای شمالی از اوباما به دلیل تهدید به وتوی لایحه خط لوله جنجالی کی استون انتقاد کرد‎.‎
وی مدعی است این خط لوله به سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا کمک قابل توجهی می کند.‎
وی مدعی شد تولید نفت و گاز در آمریکای شمالی و آمریکا ، قطعا ژئوپلیتیک انرژی را تغییر می دهد ، ایران و روسیه و ونزوئلا را تضعیف و آمریکا را تقویت می کند. خط لوله کی استون مخالفان آمریکا را تضعیف می کند.
وی افزود تولید گاز در آمریکا ، برای مردم آمریکا خبر خوبی است. زیرا قیمت گاز را کاهش می دهد.این طرح حط لوله به نفع صنایع کوچک در آمریکاست و باعث افزایش پس انداز مردم آمریکا می شود.‎
این سناتور جمهوری خواه مانند هم حزبی های خود و دولت کانادا معتقد است طرح کی استون باعث افزایش اشتغال در آمریکا می شود ، امنیت ملی آمریکا  را ارتقا می دهد و به نفع اقتصاد بحران زده این کشور است.  خط لوله نفت «کی استون ایکس ال» قرار است نفت خام تولیدی غرب کانادا را به پالایشگاه‌های آمریکا در خلیج مکزیک منتقل کند.پروژه احداث این خط لوله انتقال نفت که برای اجرایی شدن به توافق دولت آمریکا نیاز دارد از پنج سال پیش مسکوت مانده است.از آن جا که خط لوله مورد نظر باید از مرز دو کشور عبور کند، وزارت امور خارجه آمریکا مامور شده است این پروژه، منافع و مضرات آن را بررسی کند و به ویژه پیامدهای زیست محیطی آن را مشخص نماید.
 اوباما مخالفت خود را با آن از مدت ها پیش اعلام کرده بود.حامیان محیط زیست و دموکرات ها از مخالفان این طرح و جمهوری خواهان و دولت کانادا از موافقان جدی این طرح هستند.دیروز کنگره آمریکا طرح این خط لوله را تصویب کرد و برای تایید نهایی به سنا فرستاد و عملا وارد فاز رویارویی با دولت دموکرات اوباما شد. به نظر می رسد با توجه به حضور اکثریث جمهوری خواه در سنا این طرح تصویب شود.  میچ مک کانل سناتور جمهوری خواه و رهبر اکثریت سنا تایید کرده است که رای کافی در سنا برای تصویب نهایی این طرح وجود دارد. این در حالی است که مقامات دومکرات دولت آمریکا ، صریحا اعلام کرده اند که این لایحه را وتو خواهند کرد. به این ترتیب هم اکنون و با شروع تصویب این طرح ، مجلس سنا و نمایندگان مخالفت خود را با عملکرد دولت اوباما ابراز کرده اند.کنگره و سنا که اکنون در اختیار مخالفان اوباما قرار دارد در موضوعات مختلف نظیر مساله هسته ای ایران با دولت اوباما اختلاف دارند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار