علیرضا کدیور در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص تامین امنیت خطوط لوله در منطقه جنوب شرق اظهار داشت: حفاظت از خطوط در فواصل بین مراکز انتقال برعهده نیروی انتظامی است، اما به دلایل شرایط خاص منطقه امکان کنترل شبانه روزی این خطوط وجود ندارد.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه جنوب شرق کشور، خاطرنشان کرد: براین اساس، شرکت خطوط لوله اقدام به استخدام خط بانهایی برای حفاظت از خطوط لوله کرده است.
وی در خصوص نظارت ماهواره خطوط لوله نیز گفت: قرار بود از طریق سامانه ماهوارهای یا هواپیما خطوط لوله کنترل شوند، اما به دلیل مقرون به صرفه نبودن، امنیت خطوط لوله از طریق استخدام خطبان و به طور زمینی تامین میشود.
رئیس مرکز جنوب شرق شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در خصوص چگونگی حفاظت از خطوط لوله در مقابل قاچاقچیان سوخت گفت: به منظور اینکه خطوط لوله موجود مورد دستبرد قرار نگیرد و گرفتن فرآورده به صورت غیرقانونی از خطوط لوله کنترل شود، استفاده از پرواز هواپیماها و پوشش ماهوارهای برای رصد خطوط منطقه مورد نظر بود که انجام آن مقرون به صرفه دانسته نشد از اینرو ۲۴ خطبان از پایگاههای مقاومت منطقه به صورت شبانه روزی کار کنترل خطوط را بر عهده گرفتند و با تردد در مسیر، گزارشهای خود را به حراست منطقه میدهند.
وی ادامه داد: به دلیل نبود امنیت در شب در بندرعباس، کنترل خطوط این منطقه در روز انجام میشود که چند وقت پیش برخی متخلفان اقدام به سوراخ کردن قسمتی از خط لوله برای گرفتن فرآوردههای نفتی در حال انتقال در شب کرده بودند که به دلیل فشار زیاد انتقال فرآوردههای در خط لوله موفق به انجام این کار نشدند و بلافاصله با اطلاع از آن، متخصصان شرکت برای ترمیم خط اقدام کردند.
کدیور خاطرنشان کرد: وظیفه حفاظت از خطوط لوله با نیروی انتظامی است اما تاکنون اینکار به خوبی انجام نشده و خودمان با استقرار خطبانها این کار را انجام میدهیم.
رئیس مرکز جنوب شرق شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت، در پاسخ به اینکه چرا با وجود هزینه بر بودن و همچنین مشکلات زیست محیطی حمل نفت و فرآورده با تانکر در منطقه سیستان و بلوچستان خطوط لوله احداث نمیشود؟، گفت: با توجه به خطر اشرار در این منطقه ستاد امنیت وزارت کشور اجازه احداث خط لوله در این منطقه نمیدهد.
وی افزود: وزارت کشور به وزارت نفت دستور داده که برای احداث خط لوله وارد این منطقه نشود.
انتهاي پيام/