به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،، حسن فیروزیان اظهار کرد: ورزش ریسک سرطان روده بزرگ را تا 50 درصد کاهش میدهد و موجب کاهش خطر ابتلا به سرطانهای مری، مجاری صفراوی و کیسه صفرا و معده میشود.
به گفته وی، ورزش نقش محافظت کننده در برابر ایجاد سنگهای کیسه صفرا از طریق افزایش حرکات روده بزرگ و کاهش ترشح کلسترول به داخل مجاری صفراوی دارد.
فیروزیان خاطرنشان کرد: انجام حداقل 75 دقیقه ورزش سنگین یا 150 دقیقه ورزش سبک در هفته اثرات مفیدی بر سلامتی دستگاه گوارش دارد.
وی تاکید کرد: در بیماریهای التهابی روده بزرگ، ورزش علاوه بر نقش محافظت کننده در بروز بیماری در کاهش شدت بیماری نقش بسزایی دارد .
به گفته این فوق تخصص گوارش و کبد مطالعات نشان داده است که ورزش مداوم و مستمر در پیشگیری از بروز بیماری های روده بزرگ دارای اهمیت فراوانی است.
فیروزیان با اشاره به نقش ورزش در پیشگیری از یبوست، افزود: هنگام ورزش حرکات روده بزرگ افزایش می یابد و روده بزرگ تحت فشار مداوم عضلات شکمی قرار میگیرد که این اثرات در بهبود و پیشگیری از یبوست موثر است.
به گفته وی، کاهش وزن و فعالیت فیزیکی مداوم یکی از درمانهای اصلی کبد چرب است و فعالیت فیزیکی به مدت 150 دقیقه در هفته باعث بهبود کبد چرب و کاهش آنزیمهای کبدی میشود.
انتهای پیام/م