مدیرکالایی شرکت کارگزاری اردیبهشت ایرانیان تاکید کرد: بورس کالای ایران با توجه به تجربه‌های موفقی که در شفاف سازی و حذف رانت از مبادلات محصولات فولادی و پتروشیمی داشته است، این بار با راه‌اندازی تالار فرعی، درصدد است تا بازار قراضه آهن را به عنوان یکی از مواد اولیه تولید فولاد شفاف کند چراکه این بازار اکنون قیمت‌های شفافی ندارد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، معاملات تالار فرعی بورس کالا به دلیل نوپا بودن، تاکنون با روند آرامی دنبال می شد به طوریکه شرکت راه آهن در 15 مهر امسال با عرضه و معامله 500 تن براده فلزی، به طور رسمی تالار فرعی بورس کالای ایران را افتتاح کرد. همچنین این شرکت هفته گذشته با دو محموله «محور چرخ لکوموتیو» به حجم 30 تن و «باطری فرسوده» به حجم 45 تن به تالار بورس آمد که خریداران نیز از محصولات راه آهن استقبال کردند. اما پس از معاملات هفته گذشته، کارگزار عرضه کننده محصولات راه آهن از 16 عرضه این شرکت در روزهای دوشنبه و چهارشنبه هفته جاری خبر داد.
 
روزهای شلوغ در انتظار تالار فرعی
 
مدیرکالایی شرکت کارگزاری اردیبهشت ایرانیان به عنوان عرضه کننده دو محصول شرکت راه آهن در هفته قبل به سنا گفت: با توجه به اینکه شرکت راه آهن، محصولات ضایعاتی خود را در بورس با قیمتی مناسب، شفاف و به دور از روند طولانی مزایده ها می فروشد، این هفته نیز 16 محموله خود را روی تابلوی معاملات تالار فرعی می برد.
 
محمد آقایی در خصوص 16 عرضه این هفته تالار فرعی گفت: 34 تن چرخ دنده ضایعاتی، 160 تن چرخ، 40 تن استراکچر واگن باری، 350 تن ریل ضایعاتی، 15 تن مقاومت دینامیک، 25 تن ضایعات چدن، 40 تن کفش ترمز، 250 تن انواع آهن آلات ضایعاتی، 80 تن ضایعات واگن، 285 تن واگن بار اسقاطی، 60 هزار لیتر روغن سوخته، 332 تن آرمیچر، 40 هزار عدد تراورس چوبی و 6 هزار و 300 تن بشکه خالی از عرضه های دوشنبه و چهارشنبه تالار فرعی خواهند بود. همچنین از میان 14 محصول فوق، دو محصول دوبار روی تابلوی معاملات می رود تا جمع عرضه های این هفته به 16 برسد.
 
به گفته این کارگزار بورس کالا، عمده محصولاتی که در تالار فرعی از سوی شرکت راه آهن عرضه می شود ضایعات صنعتی و ذوبی هستند به این معنا که فعالان صنایع مختلف از قطعات ضایعات صنعتی استفاده می کنند و ضایعات ذوبی نیز در کوره های ذوب مورد استفاده قرار می گیرد.
 
آقایی افزود: مکانیسم معاملاتی بورس کالا می تواند به بازار قراضه کشور سروسامان دهد چراکه در حال حاضر عمده معاملات در اختیار افراد حقیقی بوده و فرار مالیاتی در این بازار بسیار زیاد است از این رو مسوولان نیز باید از افزایش حجم معاملات تالار فرعی بورس کالا حمایت کنند.
 
مدیرکالایی شرکت کارگزاری اردیبهشت ایرانیان تاکید کرد: بورس کالای ایران با توجه به تجربه های موفقی که در شفاف سازی و حذف رانت از مبادلات محصولات فولادی و پتروشیمی داشته است، این بار با راه اندازی تالار فرعی، درصدد است تا بازار قراضه آهن را به عنوان یکی از مواد اولیه تولید فولاد شفاف کند چراکه این بازار اکنون متولی و قیمت های شفافی ندارد.
 
بر اساس این گزارش، تالار فرعی بورس کالا دارای دو زیر شاخه اصلی است، زیر شاخه اول به معاملات املاک و مستغلات مربوط می شود به طوریکه ارگان های دولتی و بانک ها می توانند اموال مازاد خود را از طریق این تالار به فروش برسانند که دولت نیز در بسته خروج از رکود، بر انجام این کار از طریق بورس کالا تاکید کرده است. زیر شاخه دوم نیز به کالاهای خارج از گونه اختصاص دارد؛ این کالاها به دلیل آنکه دارای استاندارد لازم و توالی عرضه نیستند، امکان عرضه در تالار های اصلی بورس کالا را ندارند به این ترتیب راهی تالار فرعی می شوند که تا به امروز شرکت راه آهن به عنوان اصلی ترین عرضه کننده تالار فرعی در بخش کالاهای غیر استاندارد به شمار می رود.

انتهای پیام/
برچسب ها: بورس ، کالا ، ضایعات ، ذوب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار