مراقب‌های شدید والدین از کودکان که به نازپروردگی وی منجر می‌شود، اعتماد به نفس پایین را در بزرگسالی وی به همراه دارد.

علی‌نقی فقیهی، روانشناس در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:اعتماد به نفس پایین فرد در بزرگسالی به دوران کودکی وی و مسائلی که در اطراف او رخ می‌دهد باز می‌گردد. این مسئله در افرادی که در دوران کودکی تحت فشار قرار دارند،نیز دیده می‌شود.

وی افزود:همچنین افرادی که در دوران کودکی به انجام کارهایی مجبور می‌شوند یا کارهای آنها توسط اعضای دیگر خانواده انجام می‌شود نیز از اعتماد به نفس پایینی در دوران بزرگسالی برخوردار هستند.

این روانشناس با اشاره به دلایل دیگر اعتماد به نفس پایین در افراد اظهار داشت:گاهی افراد عزت نفس پایینی دارند و این مسئله سبب بروز اعتماد به نفس پایین در آنها می‌شود، همچنین اراده ضعیف افراد نیز در بروز این مسئله تأثیر می‌گذارد، این اراده ضعیف از شخصیت فرد که مبتنی بر نوع نگرش،عواطف و منش فرد شکل گرفته است،نشأت می‌گیرد.

فقیهی ادامه داد:اطرافیان نیز به میزان زیادی می‌توانند در اعتماد به نفس پایین فرد تأثیر بگذارند علاوه برآن احساس شکست،ناتوانی و باور نداشتن به توانایی‌های فرد نیز اراده ضعیف وی و به تبع آن اعتماد به نفس پایین را به همراه دارد و آشنا نبودن فرد با نقاط قوت خود نیز می‌تواند باعث ایجاد این مسئله در فرد گردد.

وی با اشاره به تأثیر تندروی های والدین در اعتماد به نفس پایین فرد عنوان کرد:تندروی‌ها و فشارهای زیاد در دوران کودکی می‌تواند بر اعتماد به نفس پایین وی در دوران بزرگسالی منجر شود همچنین مقایسه کردن افراد با یکدیگر و مراقب‌های شدید والدین که ناز پروردگی را برای کودک به همراه دارد نیز از دلایل دیگر بروز این مسئله در فرد محسوب می‌شود.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.