به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر مصطفی قربانی دکتری اپیدمیولوژی برگزیده محقق جوان جشنواره رازی امسال در مورد طرح تحقیقاتی برگزیده خود گفت: مطالعهای با هدف ارزیابی ارتباط بین مصرف غذاهای ناسالم و مشکلات ذهنی و رفتارهای خشونت آمیز در نمونه ملی از کودکان و نوجوانان ایرانی انجام شد. این طرح در دانش آموزان 6 تا 18 سال انجام شد و تمام این دانش آموزان پرسشنامهای شامل سوالات متعدد از قبیل مشکلات ذهنی، رفتارهای خشونت آمیز، غذاهای ناسالم، نوشیدنیهای شیرین، غذاهای آماده و مواد خوراکی شور را جواب دادند.
وی ادامه داد: در 13486 دانش آموز مورد بررسی شیوع مصرف غذاهای ناسالم به طور معنی داری با مشکلات ذهنی ارتباط داشت که این مشکلات ذهنی شامل افسردگی، نگرانی، گیجی، بدخوابی، اضطراب، تندخویی و احساس بی ارزشی بوده است.
قربانی افزود: شیوع مصرف کلیه غذاهای ناسالم به استثنای مصرف شیرینیجات با رفتارهای خشونت آمیز، ارتباط معنی داری داشت همچنین مصرف روزانه نوشیدنیهای شیرین و خوراکیهای شور شانس ابتلا به اختلالات ذهنی را افزایش میدهد.
وی تاکید کرد: در کل مصرف غذاهای ناسالم ممکن است خطر ابتلا به مشکلات ذهنی و رفتارهای خشونت آمیز را در دانش آموزان افزایش دهد بهبود رفتار عادات غذایی در جهت مصرف غذاهای سالمتر شاید به عنوان یک راهکار موثر در جهت ارتقای سلامت فرد باشد.
انتهای پیام/