کارگردان فیلم سینمایی «مزار شریف» گفت: من خیلی اهل تبلیغ نیستم اما می‌گویم که این فیلم برگی از تاریخ است که تا به حال دیده نشده و باید دیده شود چون در ندیده نشدن آن تعمد وجود داشته است.

به گزارش خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران؛ آخرین نشست برنامه «یک فیلم یک سلام» امشب با حضور حسن برزیده کارگردان، حسین یاری بازیگر، مشکین مهرگان مدیر هنری و بهزاد عبدی آهنگساز فیلم «مزار شریف» در پردیس ملت برگزار شد.
  
حسن برزیده کارگردان در ابتدا بیان کرد: موضوع فیلم متعلق به سال 77 و حمله به کنسولگری ایران در مزار شریف و کشتار دیپلمات‌های ایرانی است. امیدوارم در این ایام که این فیلم پخش می‌شود بیشتر به آن پرداخته شود.   
 
وی افزود: متاسفانه در مورد این مسئله سهل انگاری شده و این موضوع در آن زمان و حتی سال‌های پس از آن مسکوت مانده است و دوستان در این خصوص تحلیل هایی داشتند که در هنگام مذاکره مرا قانع نمی‌کرد؛ شما با دیدن این فیلم خواهید دید این اتفاق جای قانع نشدن ندارد.   
 
برزیده در ادامه عنوان کرد: نکته اینجاست که از این اتفاق هیچ درسی گرفته نشده و هیچ پرداختی به آن نشده است و حتی یک عذرخواهی ساده از سوی مسئولیان وقت نسبت از ملت ایران و خانواده‌های داغدار انجام نشد و حتی مورد بی مهری هم قرار گرفتند.
 
کارگردان مزار شریف بیان کرد: وقتی خبر ساخت این فیلم منتشر شد برخی از خانواده‌های این عزیزان با من تماس گرفتند و گفتند که به آن ها گفته شده مگر این افراد شهید جنگ بودند؟ این را می‌گویم که هشدار دهم انسان باید پس از اشتباه عذرخواهی کند.   
 
برزیده در ادامه گفت: با وجود خشونت‌هایی که از طالبان سراغ داریم آن ها در این موضوع نقشی نداشتند و در فیلم نشان داده می‌شود که دولت پاکستان مقصر اصلی ماجرا است اما من در حین کار متوجه شدم که این مسئله کار انگلستان است.
 
وی ادامه داد: طالبان در ادامه این جنایت وارد کنسولگری می‌شوند و مخابره می‌کنند که هیچ کس اینجا نیست در حالی که جنازه کشته شدگان در آنجا وجود داشت طالبان بر این موضوع سرپوش گذاشته و بعدها بابت این موضوع عذرخواهی کرد.
 
برزیده گفت: من خیلی اهل تبلیغ نیستم اما می‌گویم که این فیلم برگی از تاریخ است که تا به حال دیده نشده و باید دیده شود چون در ندیده نشدن آن تعمد وجود داشته است.
 
این کارگردان عنوان کرد: این فیلم حکایتی است که همچنان ادامه دارد و راجع به کسانی است که از دین و دیانت و دینداران سوء استفاده می‌کنند. این فیلم اجتماعی گسترش افراطی گری را نشان می‌دهد.
 
وی در پایان گفت: آخرین جمله امام حسین (ع) به دشمنانش این است که دستتان را به خون من آلوده نکنید این دلسوزی حتی نسبت به دشمنان در امام وجود داشته باید بگویم که هیچ جنگی به نفع هیچ مردمی نیست.   
 
حسین یاری بازیگر این فیلم بیان کرد: گریم و ظاهر نقشم با باقی نقش‌هایم متفاوت است اما ادعای این که نقش‌های متفاوت بازی می‌کنم را ندارم. شکل روایی فیلم‌نامه کمک کننده بود و من به آن اعتماد داشتم.
 
یاری افزود: من نقش کسی را ایفا می‌کنم که در این جریان بوده اما کشته نشده و هنوز زنده است. من بازیگر وقت شناسی هستم و توانایی‌هایم مشخص است، من چه توصیه شوم چه نشوم شیوه کارم همین است اما به دوستانم توصیه می‌کنم تجربه من را تکرار نکنند.

این بازیگر عنوان کرد: در سینما کسانی هستند که در فضای دیگری سیر می‌کنند و دوست دارند منتقد باشند، ناسزا بگویند و به فیلم‌ها دعوت شوند؛ این مسئله شیوه این آدم هاست و مدیران سینمایی هم به دلیل این که می‌خواهند این‌ها را ارشاد کنند و به سمت خود متمایل سازند پروژه‌ها را به این افراد می‌دهند که این مایه تاسف است.   
 
یاری در پایان گفت: من ژانرهای مختلف را تفکیک نمی‌کنم، اگر قصه برایم جذاب باشد، موضوع آن فرقی ندارد اگر کار تاریخ کرده‌ام به دلیل جذابیت موضوع بوده است.   
 
مشکین مهرگان مدیر هنری فیلم گفت: بخش اعظم این کار در لوکشین های داخلی بوده و یک سوله به منظور آن ساخته شده است. فضاهای خارجی فیلم در خارج از تهران و در منطقه الموت و کوهستان‌های آن جا بود.
 
مهرگان افزود: این فیلم یک روایت واقعی سیاسی نیست، بلکه یک درام است که در فیلم نهفته شده تجربیات بصری این فیلم فوق العاده است و به شما توصیه می‌کنم، آن را تماشا کنید.
 
بهزاد عبدی آهنگساز فیلم بیان کرد: تم اصلی کار راجع به انسانیت است. من سراغ جغرافیای خاصی نرفتم و دوست داشتم ملودی کار با ذهن مخاطب آشنا باشد مصداق ما بیشتر ایرانی بود تا افغانی.
 
عبدی در ادامه گفت: هدف فیلم بیان درد انسانیت بوده؛ دردی که مردم مسلمان افغانستان از طرف گروه افراطی گر متحمل می‌شوند.
 
وی افزود: جدا از کشش قصه تصاویر جذاب هستند و این فیلم یک سینمای واقعی است توصیه می‌کنم آن را از دست ندهید.
 
پس از سخنان عوامل پوستر فیلم توسط حسین یاری رونمایی شد.  

بنابراین گزارش در پایان از طرف شرکت رایتل به اهالی رسانه بسته‌ای از رایتل اهدا شد.


انتهای پیام/رس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار