روزنامه‌نگار افغانستانی با اشاره به اهمیت بالای ثبات سیاسی افغانستان در سیاست خارجی ایران گفت: افراط، وهابیت و مواد مخدر 3 تهدید مشترک برای این دو همسایه است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران "نظری پریانی" روزنامه‌نگار افغانستانی ، اظهار داشت: سفر امروز"محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به کابل، نشانگر آمادگی‌های ایران برای گسترش و بهبود هرچه بیشتر روابط با افغانستان است و از سوی دیگر سفرهای اخیر مقامات افغانی مانند « محمد محقق» معاون رئیس اجرایی و «حنیف اتمر» مشاور امنیت ملی افغانستان به تهران گواه این واقعیت است که افغانستان با اهتمام به فراهم کردن بستر بهبود هرچه بیشتر روابط خود با ایران می‌خواهد به کشورهای جهان اعلام کند که داشتن روابط راهبردی با آمریکا هیچ‌گاه افغانستان را با تنگناهای تعامل با کشورهای دیگر مواجه نکرده است.
 
وی افزود: تمهیدات و تدابیر سیاسی دولت وحدت ملی برای فراهم کردن فرصت‌های همکاری با ایران به عنوان کشوری که به داشتن مواضع مخالف سیاسی با آمریکا در سطح کشورهای منطقه و جهان مشهور بوده به معنای آن بوده که افغانستان از موضع یک کشور کاملا مستقل با هر‌یک از کشورهای جهان که صلاح ببیند، وارد داد و ستد، تعامل و توافق می‌شود.
 
این نویسنده افغانستانی تاکید کرد: پیوستگی جغرافیایی و حضور افغانستان و ایران در یک بستر تاریخی-تمدنی مشترک، عامل مطمئنی در روابط 2 کشور است و از این منظر اراده دولتمردان 2 کشور برای شکل‌دهی به مناسبات معنادار سیاسی می‌تواند صفحه جدیدی از همکاری‌ها و همسویی‌ها در روابط 2 کشور بگشاید.
 
پریانی درادامه خاطرنشان کرد: در ماه جاری در ترکیب یک تیم‌ رسانه‌ای به ایران سفری داشتم و در دیدار با برخی از دست اندرکاران رسانه‌ای آن کشور دریافتم که ثبات سیاسی افغانستان برای ایران از اهمیت اساسی برخوردار است.
 
افراط، وهابیت و مواد مخدر 3 تهدید مشترک
 
پریانی در ادامه، افراط، وهابیت و مواد مخدر را 3 تهدید مشترک افغانستان و ایران توصیف کرده و اظهار داشت: موضع و مبارزه مشترک ایران و افغانستان در برابر گرایش‌های افراطی و گروه‌های تروریستی، افزایش مواد مخدر و رشد وهابیت در منطقه می‌تواند بستر همکاری و همگرایی این 2 کشور را بیشتر از پیش هموار و معنادار سازد.
 
پریانی یادآور شد، یکی از ذهنیت‌های حاکم در افغانستان این است که حلقه‌هایی در ایران وجود دارد که از فرط بدبینی نسبت به حضور نظامی آمریکا در افغانستان به گروه تروریستی طالبان به عنوان یک «نهضت نجات‌بخش» نگاه می‌کند.
 
وی افزود: وجود چنین نگاه و نگرشی در ایران در قبال مسائل افغانستان می‌تواند مانع مهمی بر سر راه تعاملات سازنده و توافقات راهبردی میان این 2 کشور همسایه باشد.
 
این نویسنده افغانستانی وجود برخی بدرفتاری‌ها با مهاجران افغانستانی مقیم ایران را یکی دیگر از چالش‌هایی خواند که عدم جلوگیری از تکرار آن می‌تواند سبب کندی و کاهش اتخاذ سیاست‌های همسو و همدلانه از سوی ایران و افغانستان شود.
 
/انتهای پیام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.