به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، رهام قاسمی، با اعلام این خبر که قرارداد خرید کشتی شناور پالایشگاهی (FPSO) امضا شده است، افزود: پیش پرداخت این قرارداد پرداخت شده است.
وی با تاکید بر این که مدت این قرارداد ٢١ ماهه است، اظهار کرد: پیش از این چند چاه در لایه نفتی پارس جنوبی حفر شده است و تا زمان ورود این کشتی چند چاه تزریقی دیگر حفاری می شود و پس از آن لایه نفتی پارس جنوبی آماده بهره برداری خواهد بود.
قاسمی یادآور شد که پترو ایران به عنوان پیمانکار ٦ ماه تعهد انجام عملیات در این میدان را دارد و پس از آن FPSO به بهره بردار نهایی یعنی شرکت نفت فلات قاره تحویل داده می شود.
مدیرعامل شرکت توسعه پترو ایران به عنوان پیمانکار پروژه لایه نفتی پارس جنوبی افزود: حداقل زمان مورد نیاز برای عملیات در لایه نفتی ١٠ تا ١٢ سال است و تا آن زمان به این کشتی نیاز هست مگر این که در این فاصله تاسیسات ثابتی در این لایه نفتی ایجاد و جایگزین شود.
به گزارش شانا، پیش از این و در دولت گذشته چهار سناریوی خرید کشتی FPSO، ساخت خط لوله ٥٥ کیلومتری نفت به میدان بلال و ساخت یکسری تاسیسات در این منطقه، بازسازی و تغییر کاربری کشتیFSU (مستقر در میدانهای نفتی سروش و نوروز) مطرح و در دست بررسی بوده است که بعضی از گزینه ها از جمله خرید کشتی FPSO به دلیل مشکلات تحریم اولویت نداشت.
طرح توسعه و بهرهبرداری از لایههای نفتی میدان گازی پارس جنوبی که با کشور قطر مشترک است برای بهرهبرداری از نفت این میدان در دو مرحله صورت میگیرد. هر چند قطر از سال ١٩٩١ میلادی تولید نفت از این میدان مشترک را آغاز کرده است.
در مرحله نخست این طرح پیش بینی ٣٥ هزار بشکه در روز شده است و پس از اجرای مرحله اول طرح و بررسی رفتار میدان، در صورت اقتصادی بودن، مرحله دوم توسعه میدان برای تولید روزانه ٥٤ هزار بشکه نفت اجرا می شود.
انتهای پیام/