به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، دکتر محمد آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت و درمان در نشست خبری پوشش ملی مبارزه با سرطان گفت: گام اول در آمایش سرزمینی مراقبت سرطان ایجاد زیر ساختهای مناسب درمان سرطان در کشور به طوری که دسترسی آسان برای تمام خدمات درمانی وجود داشته باشد همچنین سطح بندی خدمات سرطان به طوری که طبق پیش بینی در سال 1404 بدانیم در هر نقطه از کشور چه نوع سرطان شایع تر است.
وی ادامه داد: گام دوم بررسی اقدامات و پتانسیلهای موجود تختهای بستری و تختهای درمان سرپایی، شیمی درمانی، بخشهای پرتو درمانی و به طور کلی بررسی وضعیت موجود در کشور است. در گام بعدی تعداد بیمارانی که نیاز به خدمات سرپایی، بستری، پرتو درمانی، جراحی، شیمی درمانی و ... دارند محاسبه میشود.
گام چهارم، بررسی فاصله بین وضعیت موجود در کشور و نیازمند به تغییرات در سال 1394 و 1404 است و محاسبه نیازها که مشخص شود در هر شهری از کشور چه زیر ساختهایی در بخش پرتودرمانی و شیمی درمانی و جراحی نیاز به ایجاد است .
آقاجانی گفت: در حال حاضر 60 دستگاه پرتو درمانی در کشور وجود دارد که البته این دستگاههای موجود هم به روز نیستند و نیاز به واردات دستگاههای جدید به کشور هستیم که در حال حاضر با توجه به تحریمها مشکلات عدیدهایی پیش رو است.
وی در پایان گام پنجم سطح بندی ارائه خدمات در 3 لایه بر شمرد و گفت: سطح اول مربوط به شیمی درمانی بیماران سرطانی سرپایی است.
در سطح دوم خدمات شیمی درمانی بستری و سرپایی در رادیو تراپی همراه با جراحیهای غیر تخصصی سرطان است و لایه سوم گام پنجم مربوط به امکانات شیمی درمانی سرپایی و بستری و جراحیهای تخصصی است.
انتهای پیام