مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: ایران ظرف ۳ سال آینده در تولید پلاسمای مورد نیاز برای تامین داروهای مشتق از پلاسما به خودکفایی می‌رسد.

به گزارش گروه علمی،‌ پزشكی باشگاه خبرنگاران علی اکبر پورفتح الله در گزارشی در خصوص دستاوردهای انتقال خون پس از انقلاب ضمن اعلام برنامه خودکفایی در صنعت پلاسما، گفت: هم اکنون جز کشورهای صنعتی هیج کشور در حال توسعه ای دانش جمع آوری پلاسما با استانداردهای بین المللی برای تهیه داروهای مشتق از پلاسما را کسب نکرده، در حالی که ایران به این توانمندی رسیده است و هم اکنون 150 هزار لیتر پلاسمای مازاد بر مصرف طی قرارداد با شرکتهای اروپایی، به داروهای مشتق از پلاسما تبدیل می شود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون افزود: طی برنامه ریزی انجام شده ظرف سه سال آینده در تامین پلاسمای مورد نیاز برای تهیه داروهای مشتق از پلاسمای کشور، به خودکفایی می رسیم.

وی افزود: مجوزهای فعالیت بخش خصوصی کسب شده و امسال علاوه بر تولید 150 هزار لیتر پلاسما در سازمان انتقال خون، 150 هزار لیتر دیگر نیز در بخش خصوصی تولید شده و قرار است طی سه سال آینده این میزان به 600 هزار لیتر در سال برسد.

پورفتح الله گفت: به زودی با رسیدن به خودکفایی و دست یابی به پلاسمای مازاد بر مصرف، می توانیم محصولات مشتق از پلاسمای خود را که واجد استانداردهای بالای بین المللی است به کشورهای منطقه صادر کنیم زیرا هیچ یک از کشورهای منطقه خاورمیانه و مدیترانه شرقی توان تولید این محصولات را ندارند.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون در تولید فاکتور 9 و IVIG با پلاسمای داخلی به خودکفایی رسیده ایم اما هنوز در تامین آلبومین و فاکتور 8 وابسته هستیم که به زودی در این زمینه نیز خودکفا خواهیم شد.





انتهای پیام/

برچسب ها: پلاسما ، انقلاب ، خون ، دارو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار