عضو فراکسیون زنان مجلس اعلام کرد یکی از دلایلی که به فقر حرکتی زنان در جامعه دامن می‌زند، توجه و سرمایه‌گذاری مسئولان روی ورزشکاران حرفه‌ای تنها با هدف کسب مدال در رقابتهای ملی و بین‌المللی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،فاطمه آلیا به وزارت ورزش و جوانان تذکر داد که ورزش را با هدف سلامت جسمی زنان توسعه دهد نه تنها برای مدال آوری و افزود: وزارت ورزش و جوانان با هدف سلامت زنان باید امکانات ورزشی را با کمترین هزینه در اختیار بانوان کشور قرار دهد. پژوهش‌های بسیاری درباره پوکی استخوان انجام شده است که تاکید دارد زنان باید به ورزش‌های چون شنا بپردازد.

لزوم تغییر نگاه دولت به ورزش بانوان
وی در ادامه تاکید کرد: شاید مسئولان تصور کنند شنا در بخش زنان مدال آوری نیست، اما باید دیدگاه‌ها تغییر کند و ورزش‌هایی که برای سلامتی جامعه مفید است، حتی اگر مدال آور نیست را توسعه داد. البته اینگونه نیست که زنان ورزشکار ما سهمی در مدال‌آوری در عرصه‌های بین‌المللی ندارند.

عضو فراکسیون زنان مجلس با اشاره به این موضوع اضافه کرد: زنان ایرانی با حفظ حجاب و محدودیت‌های بسیار موفقیت‌های بین‌المللی بسیاری داشته‌اند. بنابراین نه تنها تبعیض باید برداشته شود بلکه باید دولت نگاه ویژه‌ای به بانوان داشته باشد و ورزشگاه‌های بیشتر با امکانات فراتر در اختیار آنها قرار دهد.

فقر حرکتی، فقر مالی
وی در ادامه یادآور شد: بسیاری از بانوان قهرمان کشور ما، بدون بودجه و کمک دولتی، نام ایران را در جهان طنین‌انداز کرده‌اند. آتوسا پورکاشیان، فاطمه کریمی، ندا شهسواری از جمله ورزشکارانی هستند که در خانه‌ ورزش می‌کنند. در واقع اگر خانواده‌ این ورزشکاران سرمایه‌گذاری لازم را انجام نمی‌دادند، نمی‌توانستم چنین ورزشکارانی را به جامعه تحویل دهیم.

آلیا درخصوص بودجه ورزشی هم تاکید کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، بودجه مناسبی برای وزارت ورزش و جوانان در نظر گرفته شده است. اما مساله این است اولا باید بودجه شفاف شود و سهم بخش زنان، مردان و ورزشکاران جانباز و معلول مشخص شود.

این نماینده اعتقاد دارد با تقسیم‌بندی و شفاف‌سازی بودجه وزارت ورزش و جوانان، هم ورزشکاران معلول و جانباز بهتر عمل خواهند کرد و هم افتخارآفرینی زنان در میدان‌های خارجی بیشتر خواهد شد.

از سوی دیگر بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسابقات زنان از رسانه ملی پخش نمی‌شود. بنابراین اسپانسرها علاقه‌ای به حمایت از ورزش بانوان ندارند. همین موضوع سبب شده تا تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان تربیت بدنی و تمامی فدراسیون‌های ورزشی امضا شود که طی آن باید حداقل 40 درصد اعتبارات و درآمدهایشان را در حوزه‌ ورزش زنان هزینه کنند.

یکی از موانعی که همیشه بر سر راه ورزش زنان قرار داشته و مشکلات عدیده‌ای را پیش‌روی بانوان قرار داده، بی‌شک کمبود منابع مالی است. بارها شاهد بودیم با توجه به صدور دستورالعمل‌های مختلف از سوی وزارت ورزش و جوانان برای اختصاص بخشی از بودجه به ورزش بانوان، روسای فدراسیون‌ها کارشکنی کردند و حاضر نشدند حق مسلم دختران را به آنها بپردازند و برعکس تمامی اعتبار فدراسیون‌شان را صرف تیم‌های مردان کردند.

/انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.