به گزارش
گروه چند رسانهای باشگاه خبرنگاران به نقل از
موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، نقشه بختیار برای ربودن هواپیمای حامل امام خمینی (ره) و بردن آن به جزیره کیش
در ادامه انتشار اسناد دیده نشده در باره تاریخ انقلاب اسلامی در ایران ، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی چهارمین نوار تاریخی خود را مربوط به جلسه شورای امنیت کشور در اوایل بهمن1357، دراختیار پژوهشگران تاریخ معاصر قرارمیدهد.
درفایل صوتی که در ذیل ملاحظه می کنید ،گفتگوهای اعضای شورای امنیت کشور را به ریاست شاپور بختیار می شنویم . این جلسه در یکی از روزهای سوم تا هشتم بهمن ماه 1357 در محل نخست وزیری در تهران برگزار شده است . دراین جلسه مهم شاپور بختیاربا بعضی از اعضای کابینه و فرماندهان ارتش در باره راههای جلوگیری از ورود امام خمینی (ره) به کشور مشورت می کند.
پس از استعفاء سید جلال تهرانی رئیس شورای سلطنت در اول بهمن ماه 1357 و ملاقات او با امام خمینی در پاریس ، امام تصمیم قاطع خود را برای بازگشت به ایران در روزهای آینده اعلام کردند. واكنش بختيار در مقابل خبر بازگشت قريب الوقوع امام خمينى، تشكيل جلسه اضطرارى شوراى امنيت کشور با حضور فرماندهان نيروها و دستور بستن فرودگاه مهرآباد بروى هواپيماها بود.
همزمان با اين تصميم، اين احتمال هم در نظر گرفته شده بود كه ممكن است امام خمينى به دستور بستن فرودگاه مهرآباد از طرف دولت اعتنا نكرده و از پيروان خود بخواهد فرودگاه را باز كنند. تصميمات خطرناكى كه براى مقابله با اين احتمال اتخاذ شده بود در آن موقع فاش نشد، ولى بعدا در خاطرات بعضى از مقامات آمريكائى كه در جريان اين تصميمات قرار گرفته بودند انعكاس يافت.
اکنون نخستین بار است که این ماجرا از زبان خود شاپور بختیار در جلسه شورای امنیت شنیده می شود. در بخشی از این گفتگوها بختیار طرح خود را در باره ربایش هواپیمای حامل امام خمینی توسط جنگنده های ارتش و هدایت آن به سمت جزیره کیش توضیح می دهد. بر اساس این طرح هواپیمای حامل امام به محض ورود به آسمان ایران توسط شکاری جنگنده های ارتش به جزیره کیش برده شده و در آنجا امام خمینی و همراهانشان بازداشت می شوند . هدف اصلی این اقدام آنگونه که در جلسه شورای امنیت از زبان بختیار مطرح می شود ممانعت از بازگشت امام خمینی به تهران و جلوگیری از اعلام جمهوری اسلامی است .
با توجه به هشدارهای بعضی از اعضای جلسه درباره اینکه در صورت اجرای چنین طرحی مردم عکس العمل شدیدی ازخود نشان خواهند داد ، بختیار با بیان اینکه طرح های مختلفی را برای کنترل حرکت امام از پاریس به سمت تهران دارد ، می کوشد آنها را متقاعد کند که چاره ای جز ممانعت از ورود امام به ایران وجود ندارد.
البته درادامه این جلسه در باره احتمال اینکه بختیار به امام تلگراف بزند و ایشان را برای بازگشت مشروط به ایران ترغیب کند ، نیز بحث می شود. بختیار معتقد است می توان با ورود امام به ایران موافقت کرد به شرط آنکه امام از خواسته خود در باره تغییر رژیم ایران منصرف شود.
در این جلسه همچنین در باره بیانیه ارتش در باره وضعیت آن روز ایران و موضع ارتش مبنی بر دفاع از قانون اساسی و دولت قانونی بحث های مفصلی انجام می شود.
درپایان این جلسه بختیار در باره تجربه های شخصی خود درباره حمله چماقداران طرفدار شاه به مردم سخنان جالبی را مطرح می کند . ازجمله بختیار مدعی است حمله چماقداران طرفدار شاه به یک مراسم مذهبی در روز عید قربان مصادف با اول آذر ماه 1356 در تهران ، موجب شروع حرکت انقلاب اسلامی در ایران شده است. در حالی که همه می دانند نشانه های تزلزل رژیم از همان زمانی آغاز شد که شاه مجبور شد تحت فشار نارضایتی عمومی گسترده ، و در چارچوب سیاست های حقوق بشری کارتر با برکناری هویدا در16 مرداد 1356 ، اصلاحات مورد نظر خود را به وسیله جمشید آموزگارمهره دیگر خود به مورد اجراء گذارد. اما این اصلاحات عوام فریبانه نه تنها موجب استحکام رژیم از درون مضمحل شده پهلوی نشد، بلکه روند سقوط رژیم مستبد ووابسته محمدرضا شاه را تسریع بخشید.