روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد، داعش پایش را از پایگاهش در سوریه و عراق فراتر می‌گذارد تا انشعاباتی از این گروه تروریست را در افغانستان، الجزایر، مصر و لیبی به وجود آورد؛ مساله‌ای که دورنمای یک جنگ جهانی جدید علیه ترور را پدیدار می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقامات اطلاعاتی نوشت: گروه تروریستی داعش حدود 20 هزار تا 31 هزار و 500 نیرو در سوریه و عراق دارد.

یکی از مقامات مقابله با تروریسم آمریکا گفت، در کشورهایی همچون اردن، لبنان، عربستان سعودی، تونس و یمن تنها چند صد افراط‌گرا به صورت غیررسمی متعهد حمایت از داعش شده‌اند.

این روزنامه در ادامه گزارش خود نوشت، هیچ نشانه‌ای از اینکه داعش بر مناطقی از افغانستان کنترل دارد، وجود ندارد اما این گروه تروریستی علاقه خود را به ایجاد انشعاباتی از این گروه در افغانستان و پاکستان نشان داده و گزارش شده که نمایندگانی را نیز برای سربازگیری به این دو کشور اعزام کرده است.

منتقدان می‌ترسند گزارش‌ها درباره پیشروی داعش بار دیگر آمریکا را گرفتار جنگی طولانی کند چراکه باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا از کنگره خواسته تا قدرت‌های جنگی جدیدی به وی برای مبارزه با داعش بدهد.

تکثیر ناگهانی انشعابات داعش و افزایش نیروهای وفادار به آن، کاخ سفید را ترغیب کرد تا به دنبال اختیارات جدید برای اوباما و جانشینش باشد تا بتواند تروریست‌های داعش و پیروانش را در هر جایی که پدیدار شوند، دنبال کند.

داعش پس از اعلام «خلافت» در ژوئن سال 2014 میلادی، شروع به جذب حمایت‌های ائتلافی از سوی گروه‌ها و افراد کرد. تحلیلگران مقابله با تروریسم می‌گویند، داعش از ساختار القاعده برای توسعه جغرافیایی‌اش استفاده می‌کند و از روند چند ساله، منسجم و همه‌جانبه آن را دنبال نمی‌کند. این مساله به داعش اجازه می‌دهد تا سریعتر، آسان‌تر و بیشتر رشد کند.

ملا عبدالرئوف خادم، یکی از فرماندهان سابق طالبان که اخیراً در حملات پهپادی آمریکا کشته شد، متعهد ائتلاف با داعش شده و اخیراً سربازگیری را آغاز کرده بود. رهبران القاعده در شبه‌جزیره عرب در یمن نیز تعهد مشابهی را نسبت به داعش مطرح کرده‌اند.

هرگونه اختیار انجام عملیات‌های نظامی آمریکا علیه داعش می‌تواند مداخله‌ها در مصر و لیبی را پوشش دهد؛ جایی که سازمان‌های فعال شبه‌نظامی متعهد ائتلاف با داعش شده‌اند.

در این گزارش آمده است، اگرچه مدارک علنی چندانی از این مساله که رهبران داعش در سوریه و عراق بر شمال آفریقا کنترل عملی دارند، وجود ندارد اما کاملاً مشخص است که داعش در عملیات‌ها و بی‌ثباتی این کشورها نفوذ دارد.

مقامات غربی در جنوب اروپا می‌ترسند که لیبی به پایگاهی برای تروریست‌های داعش به منظور سفر به مصر یا نقاط دیگر در شمال آفریقا تبدیل شود. در حال حاضر شرق لیبی به پایگاه آموزشی برای شبه‌نظامیانی که می‌خواهند به سوریه و عراق سفر کنند و به پایگاهی برای شبه‌نظامیان مصری تبدیل شده است.

/انتهای پیام


منبع: ایسنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.